x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: "אם כל החברות שנקלעו לקשיים יתפרקו, גם המדינה תתפרק"

Hybrid View

"אם כל החברות שנקלעו לקשיים יתפרקו, גם המדינה תתפרק"

שלום,

אני מעלה כתבה מעניינת ביותר.
    והגב' אכן צודקת עדיף תספורת על פירוק ברור.

אשמח להערות והארות,
    "אם כל החברות שנקלעו לקשיים יתפרקו, גם המדינה תתפרק"

רו"ח עליזה שרון, שמונתה בשנים האחרונות לכונסת הרשמית בתיקי הבראה ופירוק רבים, סבורה כי 'התספורות' של הטייקונים הן הרע במיעוטו
    פירוק זה הגרוע ביותר......

"קורה במדינה משהו שאני קוראת לו 'דפני-ליף-פקטור'. כולם תוקפים את המוסדיים שהשקיעו באג"ח ואת המכונים הטייקונים ובעלי שליטה, על הנפילות של האג"ח והתספורות. זה מאוד פופוליסטי. אני לא שם".

כך אומרת בשיחה עם "גלובס" רו"ח עליזה שרון, שמונתה בשנים האחרונות לכונסת הרשמית בכמה מתיקי ההבראה והפירוק המפורסמים, בהם רמט, אוקיאנה, התכוף וקריסת התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב.

לדבריה, "קראתי בעיתון שעשו סקר גדול, והגיעו למסקנה שאם החברות שרוצות תספורת יתפרקו, אז כל משק-בית ייפגע ב-90 עד 100 שקל. ואז שאלו אנשים האם אתה רוצה שהחברה תתפרק או שיגיעו להסכם של תספורות, וכולם הפלא-ופלא ענו 'שהחברה תתפרק'. לזה אני קוראת 'דפני-ליף-פקטור'.

"הציבור לא מבין שאם כל החברות יתפרקו, לא יהיה סיכוי לכלכלה ריאלית. גם המדינה תתפרק. ולכן זה פופוליסטי. אג"ח הוא לא משהו מגונה, והנפקת אג"ח ורכישתן על-ידי המוסדיים זה לא דבר פסול. הכלכלה הריאלית צריכה הון חוזר, וכדי לממן את ההון החוזר היא פונה למוסדיים שמחפשים אפיק השקעה עם תשואה. כשמגיעים לשלבים של הקריסות והתספורות כולם זועקים, אבל זה קרה כי איפשהו בעולם היה מיתון שלא חישבו אותו במשוואה כשהנפיקו אג"ח.

"לפרק חברה זה הכי קל. אם חברה אחת מתפרקות או שתיים, אין לזה השפעה על הכלכלה, אבל כשמדברים על כל הענף, חייבים לעשות תספורות. זה הרע במיעוטו.

"זה לא נורא אם המוסדיים הפסידו חלק מהכסף שלנו. גם לי וגם לכל העובדים שלי יש ביטוח מנהלים בחברת ביטוח. זה משפיע על כולנו, אבל זו לא נפילה גדולה, התמוטטות. אם הכלכלה תתמוטט אז כולנו נצטער.

"מעבר לכך, העליהום על מי שמכונים הטייקונים ובעלי השליטה כמכלול היה מוגזם. אנחנו צריכים לתת להם צ'אנס לתקן את המצב. הרי הם מנסים. מה עושה אילן בן-דב? הוא ניסה להציל את החברה עם האצ'יסון ולא הצליח; הוא מנסה עם סבן ואולי יצליח.

"כל השוק ישמח לעסקה. זה יותר טוב מכל תספורת ומכל פירוק. אז חייבים לתת לאנשים האלה להיות רגע בשקט עם עצמם, לנסות להביא לפתרונות. יכול להיות שיצליחו ויכול להיות שלא, אבל מה שבטוח זה שאנחנו צריכים להציל את כלכלת ישראל ולא להיגרר לסיסמאות ופופוליזם".

קצת מידע על רו"ח עליזה שרון
    מייסדת ועומדת בראש משרד רו"ח עליזה שרון, המעסיק כ-30 עובדים. הפירמה מתמחה בשכר בכירים, גיוסי הון והסדרי חוב, פירוקים וכינוסים, וכן בביקורת פנימית וחקירתית בחברות ציבוריות. בין לקוחותיה חברות מהגדולות והמרכזיות במשק, בהן IDB.

* הכונסת: מונתה בשנים האחרונות, בעיקר על-ידי השופטת המחוזית ורדה אלשיך, לכונסת הרשמית בכמה מתיקי ההבראה/פירוק המפורסמים, בהם רמט, אוקיאנה, התכוף וקריסת התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב.

* תפקידים נוספים: משמשת כדירקטורית במע"צ, ברותם-תעשיות וב-ש.י.ר שלמה נדל"ן. עד לאחרונה כיהנה גם כדירקטורית בתעשייה האווירית, באזורים ובחברות נוספות.

שבת שלום לכלם,

רמה

מאחר והגברת שרון מתפרנסת מההון שלטון הזה , הדברים שלה חסרי חשיבות לחלוטין.
    היא נגועה וכמו כל אחד כמעט תעשה הכל לשמור על חלקה בחגיגה שמתרחשת על חשבון הציבור.
    חשוב לזכור זאת כאשר קוראים את הגיגיה.

lembo
    מה שלומך?

כאשר הגברת שרון אומרת שעדיף תספורת על פירוק אתה לא מסכים?

שבת שלום
    רמה

שלום רמה,

אני מסכים לחלוטין עם דברי ידידנו LEMBO, אולי אף הייתי מתבטא בחריפות רבה יותר.

שימי לב, בין לקוחותיה חברות גדולות ומרכזיות במשק כולל נוחי-לנד !!!
    האם במסגרת עבודותיה, הגב' היקרה כתבה פעם לבעלי השליטה והזהירה - אנא, אל תמשכו דיבדנד (לדוג' כתוצאה מהערכות שווי מופרכות ורווחי הון הזויים) ותרוקנו את החברה.
    האם הזהירה שבכך לא יתאפשר לחברות להחזיר את חובותיה ??
    היא מדברת על בן-חוב - האם הוא זכאי בכלל לקבל כסף מהצינסון ואח"כ שמחזיקי האג"ח יגולחו ??
    אין בושה בקפיטליזם החזירי הזה.

שבת שלום,
    אודי

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    שלום רמה,

אני מסכים לחלוטין עם דברי ידידנו LEMBO, אולי אף הייתי מתבטא בחריפות רבה יותר.

שימי לב, בין לקוחותיה חברות גדולות ומרכזיות במשק כולל נוחי-לנד !!!
    האם במסגרת עבודותיה, הגב' היקרה כתבה פעם לבעלי השליטה והזהירה - אנא, אל תמשכו דיבדנד (לדוג' כתוצאה מהערכות שווי מופרכות ורווחי הון הזויים) ותרוקנו את החברה.
    האם הזהירה שבכך לא יתאפשר לחברות להחזיר את חובותיה ??
    היא מדברת על בן-חוב - האם הוא זכאי בכלל לקבל כסף מהצינסון ואח"כ שמחזיקי האג"ח יגולחו ??
    אין בושה בקפיטליזם החזירי הזה.

שבת שלום,
    אודי
    חבל שאתה קורה לזה קפיטליזם חזירי.
    זו סתם חזירות.
    לרדת על קפיטליזם וכו' זה גם דפני ליף פקטור לדעתי.
    קפיטליזם זה שוק חופשי, זה בעלות פרטית של אמצעי היצור, זה ההבנה שהון פרטי ולא ממשלתי הם אלו שיוצרים את הקדמה שהאזרחים נהנים ממנה.

הון שלטון==> רגולצית ברזל איפה שלא צריך + שום רגולציה איפה שכן צריך (אני יכל לפרט בהזדמנות)

זה לא קפיטליזם חזירי, זה חזירות סתם. טמטום של העם אולי, חוסר מעוף והיגנות של הפקידות ובטח של המנהיגות.

פינת המטאפורה:
    נגיד עזרת לאיזה טיפוס, סתם ככה נקרא לו בן דוב, לעבור את הכביש והוא ירק עליך בתמורה. יש כאלו שירקו בחזרה. יש שידפקו בו מכות נמרצות ויש שסתם ילכו בעלבון. כל זה סביר וטוב. אבל אף אחד, כלומר שפוי, לא יעזור לו לחצות את הכביש למחרת.

אם לא הינו כבולים להפקיד את כספי הפנסיה שלנו באמתחתם של:
    גופים שמנוהלים על ידי אותם טיקונים, ואין בנהם שום תחרות, ומעטים האינטרסים שחופפים בינך ובין המנהלים. ורבים הרבה יותר האינטרסים שחופפים בין ההמנהלים לבעלים, לחבר של הבעלים, למנהלים בכירים יותר בגוף מתחרה שגם לו יש בעלים שבמקרה כרגע חברה שלו רוצה תספורת אחרי משיכת טריליון שח דיבידנד....
    אז המצב היה יותר טוב

רמה אני לא מסכים כי איך יחנכו את המשקיעים להחזיר לציבור את כספי הפנסיה שאנו מלווים להם
    ללא הידיעה שהם יענשו אם לא יחזירו הכסף?
    אחרי כמה בן דובים ולא הרבה בכלל , החוקים יהיו ברורים ולדעתי נראה הרבה פחות מחיקות מהפנסיות.
    קפיטליזם פעם אחרונה שבדקתי היה הזכות להיכשל.
    לאבד את העסק או את הבית או את האוטו - בדיוק כמו שקורה לאלפי יהודים כל יום פה

אני קורא את מה שאומרת הגברת הנכבדת ובא לי להקיא. ההפרדה הדיכוטומית בין פירוק לתספורת ותו לא... נו באמת. אני מתעלם מחוסר האובייקטיביות המשווע, ומנסה להתרכז בתוכן.
    אני כן מסכים איתה שלעיתים תספורת היא אופציה לגיטימית. לפעמים כשחברה בקשיים אז ניתן לשמוט חלק מהחוב בתמורה לריבית מוגדלת, אופציות, מניות (דילול חלקי של בעל השליטה). כל מקרה צריך להבחן לגופו.
    מה שהגברת שכחה לספר זה את האפשרות של השתלטות של בעלי החוב על החברה כמו שקורה באמפל וכמו שקורה במקומות רבים בעולם כשחברה לא עומדת בהתחייבויותיה.
    בקשר לפירוק גם כאן כל מקרה לגופו, פירוק של אידיבי לדוגמה לא יפגע כלל בחברות שלמטה, כנ"ל הפירמידה של אלוביץ' או בן דב. מי שחושב שבמידה ובזק או פרטנר יעברו מידיהם של ה"טייקונים" לידיהם של קונסורציום של מוסדיים יגרם נזק למדינה שלא לדבר על סופה טועה ומטעה. רוב החברות הגדולות ברצות הברית מוחזקות בעיקר על ידי המוסדיים. זה רק יגרום להפחתת הריכוזיות

שבת שלום לכולם

שלום, kelazar
    מסכים עם דבריך.
    ועם זאת ראוי לזכור שגם בארהב הגדולה, יש רעות חולות שדווקא נוצרות בחסות המוסדיים שמנהלים את החברות. אני לא יודע מה הפתרון הנכון אבל כנראה שהוא איפה שהוא באמצע:
    מוסדיים חזקים ומעורבים, ברמת החוב או ברמת המניות.
    בעלי שליטה, רצוי חזון ואולי ביצים
    דירקטורים חיצוניים ציבוריים אפקטיבים

בלמים ואיזונים זה כנראה שם המשחק

שלום ELADE,

אני מוותר מראש על הויכוח בנוגע להגדרה המדוייקת, אני מסתפק בכך שאנחנו מסכימים על 50% - המילה חזירות.
    קראתי הבוקר את המאמר המלא של הגב' המכובדת בעיתון גלובס, ויצאתי משועשע אך גם כועס בד בבד על עזות המצח.
    אקרא לזה, ברשותך, פראו שרון פקטור (במאמר מוסגר, לא הייתי מזלזל בדפני ליף, בכל זאת היא וחבריה הוציאו מאות אלפים מאיתנו לרחובות) - הגב' המכובדת מסבירה
    כי כל החברות זקוקות להון חוזר וזה בסדר גמור שהמוסדיים מלווים את כספינו.
    יפה מאד, אבל האם הגב' תוכל להסביר לבור ועם הארץ כמוני לאיזה הון חוזר זקוקות חלק ניכר מהחברות (במעלה כל הפירמידות) שנקלעו למשבר ??

לאיזה הון חוזר זקוקות החברות של בן-חוב: סקיילקס, סאני וטאו. האם יש בהן שמץ של פעילות כלכלית ריאלית ותעשייתית ?? או שהן סתם יישויות של 2-3 אנשי מטה שתפקידם
    לדאוג למשיכת דיבדנדים, למציאת "שכירי חרב" מעריכי שווי מתאימים, למציאת "שכירי חרב" שמאי נדל"ן מתאימים ועוד ועוד. שנינו הרי יודעים שהחברה היחידה שזקוקה להון חוזר הינה פרטנר !!!

אולי פראו שרון תשכיל את מוחי הרפה לאיזה הון חוזר זקוקות שפע החברות בפירמידה של נוחי-לנד ?? מה יש שם בטומהוק (סליחה אם טעיתי בשם המדויק), בגנדן, באידיבי אחזקות
    ואפילו באידיבי פיתוח שזקוק כל כך להון חוזר ?? האם שכר, בונוסים ואופציות אדירות של פרזיטים מדופלמים במטות נחשב בעיני הגב' כצרכי הון חוזר ??
    האם השקעתה/הימור של כור בבנק השויצרי הוא פעילות ריאלית שזקוקה להון חוזר ?? האם הגב' מסכימה שאדון נוחי-לנד יהמר בכספה על הבנק השויצרי ?? האם הייתה נהנית משמץ מהרווחים במקרה הטוב ?

בנוגע לקידמה שייחסת אותה לקפיטליזם - משעשע לקרוא את זה במיוחד לאור המתרחש בחצר הקטנה שלנו בימים האחרונים.
    ELADE, האם מערכת כיפת ברזל המהוללת לא פותחה ע"י אותם מוחות ואנשים צנועים במערכת הביטחון וגופי הסמך שלה ?? אנשים משכילים שלא מתקרבים למשכורות העתק של שועי הקפיטליזם וגם
    לא נהנים משפע בונוסים ואופציות נדיבות. את המושג אקזיט הם כלל לא מכירים.
    במאמר מוסגר, הבוקר שמעתי דיווח מפורט עד כמה מתפלאים ברחבי העולם מהטכנולוגיה ומהמערכת מעולה שלנו.
    הקידמה היא אכן מאד מבורכת אך זקוקה, לטעמי, לאיזונים רבים מאד.
    הקידמה מבחינתי, לצורך הדוג', אינה רק לפתח טכנולוגיה משוכללת לקידוחי נפט וגז אלא גם לפתח טכנולוגיה ואמצעים אף יותר משוכללים לאטום דליפות ולטפל בנזקי הגוף והסביבה שזה גורם.
    די להיזכר במקרה המצער מאד של חברת
    BP והדליפה במפרץ המכסיקני - חודשים ארוכים מאד לא הצליחו לאטום ולטפל בנזקים האדירים.
    כמובן, שהעונש האולטמטיבי בימינו המטורפים - קנס. מעניין אם גוייס אג"ח לצורך העניין ?!

פינת המטאפורה - הרי זה בדיוק מה שקורה פה ועל זה אני מלין. הם יורקים עלינו ולמחרת אנחנו רצים לתת להם הון חדש להשקעות/הימורים החדשים שלהם.
    תסתכל מה קורה בפורום - אני בצניעותי כתבתי לך שהייתי מצפה שהחברים היקרים יוצבו בכיכר העיר לדראון, ואילו הפורום עמוס בחלומות/תיאוריות/ניתוחים עד כמה ההשקעה בניירות השונים
    של היורקים בפנינו "כדאיים" להשקעה. נו.....לעיתים זה גורם לי למחשבה שזה אכן מגיע לנו.

בברכה,
    אודי

אני מוותר מראש על הויכוח בנוגע להגדרה המדוייקת, אני מסתפק בכך שאנחנו מסכימים על 50% - המילה חזירות.
    אנחנו מסכימים ביותר מ50% לדעתי אפילו 70% אבל זה אומר שנשאר לשוחח על החלקים שלא מסכימים עליהם. קודם כל מתנהל דיון תרבותי וזה נחמד. ואני מצידי מנסה ללמוד ומכון לשנות את דעותי.
    קראתי הבוקר את המאמר המלא של הגב' המכובדת בעיתון גלובס,

הגברת המכובדת כמעט לא ראויה לתגובה. מה שכתבת נכון ועצוב ומכעיס. נקווה שישתנה אישהו ומתישהו ולטובה. כל מה שאתה טוען לגבי הפירמדות למינהן ועל שמותיהן האגזוטיים מי פחות ומי יותר אני מסכים. כבר צינתי איך לדעתי צריך לטפל מכמה כיוונים שונים בבעיה זו. וכן גם כיכר העיר זו אופציה (למשטרת ישראל: כל זה בצחוק כמובן)

בנוגע לקידמה שייחסת אותה לקפיטליזם - משעשע לקרוא את זה במיוחד לאור המתרחש בחצר הקטנה שלנו בימים האחרונים.

ELADE, האם מערכת כיפת ברזל המהוללת לא פותחה ע"י אותם מוחות ואנשים צנועים במערכת הביטחון וגופי הסמך שלה ?? אנשים משכילים שלא מתקרבים למשכורות העתק של שועי הקפיטליזם...

צודק בגלל זה אני לא רואה את עצמי כקיצוני שנגד כל סוג של ממשל, ושל בעלות ממשלתית על יצור ופיתוח. מצד שני זה די "יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל" למשל to name a few (אני רואה שמקובל בפורום לשלב אנגלית): משרד התחבורה,מקורות,חברת החשמל,הנמלים,
    מערכת החינך (בהרבה רבדים שלה). אז זה לא אומר שצריך להפריט את כל אלו. אבל זה לדעתי כן אומר שצריך לחשוב על פתרון שלוקח בחשבון את הבעיתיות של ניהול ממשלתי. לוקח בחשבון את הטבע האנושי (כן זה כולל תאוות בצע) ולוקח בחשבון את טובת כלל הציבור וטיפה פחות קבלן קולות כזה או אחר...

עוד דבר: עובדי רפאל אומנם משתכרים פחות מעמיתהם בהייטק אבל בנוסף לסיפוק, מהפן הכלכלי נטו הם מרווחים ביטחון תעסוקתי שזה שווה כסף (רק חבל שגם שם הוועד מונע כניסה של עובדים חדשים ומחייב את ההנהלה להשתמש בעיקר בעובדי קבלן).

בנוגע לBP, קנס הוא לגיטימי אבל אם יוכח (וזה הוכח) שאסון נגרם כתוצאה מרשלנות. אז הקנס צריך להיות בסדר גודל של פי 10 מעליות התיקון והנזקים שנגרמו ולא משהו כמו מיליארד דולר (שלזה לא מעט אבל לא קרוב לאומדן הנזקים)

פינת המטאפורה 3#: הבעיה היא פחות מה ספקולנטים כאן (אני אולי בינהם וזה לא מילה גסה לדעתי. ספקוציה=מחשבה לעתיד שאינו וודאי...) עושים או לא עושים. המחיר של האגחים בנוחילנד לא עד כדי כך חשוב לדעתי, וגם לא כל כך מושפע מהחברים כאן. חשוב מה יקרה בהנפקה הבאה. האם תשואה של ממשלתי +1 במחמ 7 שנים ללא בטחונות וללא התניות עדין יקבל דרוג AA או AAA ? האם קרנות הפנסיה שלנו יקפצו על העגלה הזו שדהרה כמה פעמים לתהום? רוב הבעיה שלי אינה עם נוחי שרוצה להלוות כסף בזול כדי להמר על credit אלא אם מי שמוכן לתת לו את הכסף בריבית נמוכה ובלי בטחונות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות