שלום, לצערי ב2009 השקעתי באגח לידקום סכום של 12K ובאסים אגח א 10K ובאסים אגח ב 15K..
השקעות איומות שגורמות לי הרבה צער :(
אסים הפכו לנץ בונדס. וממש לאחרונה גיליתי להפתעתי שבתיק ההשקעות שלי נרשם כאילו נץ בונדס אגח ב שווה פי שתיים בערך ממה שהיתה שווה בתחילת מרץ. כלומר כרגע השווי שלה הוא כביכול 29 K. כמובן שאינני יכול למוכרה. גם נץ אגח א עלתה פי 2 כביכול על הנייר ל20K. לידקום לעומת זאת עדין בתחתית. שאלתי היא:
1. למה זה קרה לפתע בנץ בונדס (הרישום הזה של סכומים גבוהים כל כך לערך האגחים הלא סחירים הללו שברשותי)?
2. מה הסיכוי לראות בחזרה את ההשקעה או את חלקה בנץ בונדס א' וב' ובליקום?
3. הרישום המפתיע הזה בנץ בונדס גורם לי לבעית עמלות - כי לפתע נרשם כאילו יש לי 50K נוספים בתיק ההשקעות ששיכים לנץ בונס א וב שאני מחזיק בלית ברירה. הבנק לוקח עמלה רבעונית יפה על דמי ניהול התיק, לכן יצא שאני משלם על אוויר כאילו אני מחזיק שם 50K(כי הרי אין כלום כרגע בנץ בונדס זה סתם רישום! באותה מידה יכולים מחר לרשום לי שם מליון דולר ערך האגחים האבודים.. האם משיהו יודע על דרך לחסוך את העמלות הללו - להבהיר לבנק שזה סתם רישום לא רלוונטי)?
4. אם יש לי אגח או מנייה רווחים שאמכור השנה - אשלם מס. האם יש דרך לרשום את ההפסדים שיש לי דה פאקטו על ההשקעה בלידקום ונץ בונדס כהפסדים מול האגח הרווחי שאמכור?
תודה רבה לכל מי שיענה