סיכום שבועי לשוק ההון 8.11.12 – 4.11.12
אג"ח ממשלתי
מדדי איגרות החוב הממשלתיות נסחרו השבוע ללא שינוי מהותי. אף על פי כן, ניתן היה להבחין בשונות בין החלקים השונים של העקום – בעוד החלקים הקצרים יותר של העקומים רשמו ירידות שערים, בחלק הארוך של העקומים נרשמו עליות של כ- 0.2% בעקום הצמוד ו- 0.4% בעקום השקלי.
נתונים אלו מראים לנו כי צפיות האינפלציה בטווח הקצר עלו במעט השבוע וזאת בשל הכרזות חברות המזון על עליית מחירים של 5%, ואלו עליות השערים בטווח הארוך מראות על ירידה בציפיות האינפלציוניות בטווח של ה 5-10 שנים.
מסקנה: צפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון עלו בתקופה האחרונה. אנו מעריכים שפער התשואה בין האפיק הצמוד לאפיק השקלי נקבע סביב שיעור קרוב יותר לשיווי משקל ארוך טווח ולכן החזקה של האפיק הצמוד פחות אטרקטיבי לעומת התקופה בהן שררו בשוק צפיות אינפלציה נמוכות. למרות זאת, אנו מעריכים, שפער התשואה בין האפיק הצמוד לשקלי עדיין לא נפתח באופן שיוצר עדיפות ברורה לאפיק השקלי.
באפיק הצמודים אנו ממשיכים להחזיק באיגרות בעלות מח"מ בינוני-ארוך. תשואות האג"ח ל 10 שנים בארה"ב ממשיכות להיות נמוכות ועל כן אנו מעדיפים להמנע מלהחזיק אגרות חוב בעלות מח"מ ארוך באפיק השקלי. עליית תשואות הארה"ב צפויה לגרור תהליך דומה גם בשוק המקומי.
אג"ח קונצרני
מדדי התל בונד התממשו קלות במהלך שבוע המסחר. המדדים הצמודים ירדו ב- 0.35% בממוצע והמדד השקלי ירד ב- 0.21% .
האפיק הקונצרני המשיך גם השבוע בעליות שערים בין האגח"ים שבלטו לחיוב ניתן למנות את האגח"ים של חברת סקיילקס שבבעלותו של איש העסקים אילן בן דוב, בעקבות פרסומים על ביטול התביעה של החברה נגד חברת האצ'יסון והמשך המו"מ לרכישת החברה מול חיים סבן.
מרווחי התשואה בין האפיק הקונצרני לממשלתי המגלמים את פריימת הסיכון של החברות ירדו השבוע, דבר המעיד קצת על חזרת האמון של ציבור המשקיעים באפיק זה. אנחנו עדיין מעריכים שהאפיק הקונצרני מהווה אלטרנטיבת השקעה אטרקטיבית ומדגישים את החשיבות הרבה שיש לבחינה מדוקדקת של החברות שמשקיעים בהן ואת הצורך לקבל פיצוי הולם ביחס לסיכון.
אנו ממשיכים להעריך שחברות עם תזרים יציב ומינוף סביר ימשיכו לעמוד בתשלומי הקרן והריבית של איגרות החוב שהנפיקו. אנו ממליצים על בחירת אגח"ים חזקים דוג' הבנקים עם שילוב של אגח"ים בעלי דירוג גבוה ממדדי התל בונד.
מניות
מדדי המניות סיימו את שבוע המסחר באווירה שלילית, כאשר מדד תל אביב 75 ירד בשיעור
חד
של 1.94%. האירוע המרכזי של השבוע היה כמובן בחירתו של ברק אובמה לכהונה שנייה בבית הלבן, לאחר שגבר על מיט רומני, המועמד הרפובליקני. מדדי ארה"ב קיבלו את בחירתו של אובמה בירידות חדות, אשר השפיעו גם על המדדים המקומיים. כעת אובמה יצטרך לטפל ב"צוק הפיסקאלי", שמדבר על ביטול הטבות המס לאוכלוסיה העשירה. למרות המחלוקות, אנו בטוחים שיימצא הפיתרון הנכון. ארה"ב לא תסתכן בביטול ההטבות, שעל פי ההערכות צפויות לגלח כ-5% מהתל"ג השנתי.
נתון נוסף שהתפרסם בשישי האחרון נגע לנתוני האבטלה בארה"ב שהיו טובים ומעודדים – המשק האמריקאי המשיך לייצר משרות ברמה מספקת (171 אלף משרות לעומת צפי של 125 אלף), אך עם זאת נתוני האבטלה עדיין גבוהים מאוד (7.9%) ומחייבים המשך טיפול הבעיה.
בזק פרסמה השבוע את הדוח הרבעוני שלה, ממנו עולים השלכות התחרות הגבוהה בשוק התקשורת – בין היתר הדוח הצביע על ירידה בהכנסות, ברווח התפעולי וברווח התפעולי של הקבוצה. עם זאת,
בזק
היא עדיין מיצרניות המזומנים הגדולה במשק, ואנו סבורים שהיא האפשרות הטובה ביותר לחשיפה לשוק התקשורת המקומי.
באירופה המצב ממשיך להיות קשה, כאשר שיעור האבטלה בגוש כולו עומד על 11.6%, וברקע אנו עדים להפגנות ענק ביוון כנגד תוכנית הצנע. אישור התוכנית תהיה אינדיקציה ברורה לרצונה של יוון להישאר באיחוד, לאחר שקולות פנימיים שעלו בשבועות האחרונים דיברו על אפשרות לחזור לדראכמה ולצאת מהאיחוד.