x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: רעיונות להשקעה באגח קונצרני סולידי במקום אגח מדינה

רעיונות להשקעה באגח קונצרני סולידי במקום אגח מדינה

מבקש להתייעץ עם הפורום
    אני מחזיק אגח מדינה מח"מ 3 שנים.
    עם ירידת התשואות באגח מדינה, ברצוני לשאול אם הגיע הזמן לעשות שינוי לאגח קונצרני סולידי שייתן תשואה גבוהה יותר.
    אשמח מאוד לקבל הצעות השקעה. אני מחפש אגחים קונצרניים שיעמדו בתנאים הבאים:
    בשנה הקרובה ישלמו בסבירות גבוהה,
    סחירות גבוהה
    תשואה נאה

אודה לכל מי שייתן הצעות להשקעה, עם הסברים מנומקים

בשנה הקרובה ישלמו בסבירות גבוהה,
    סחירות גבוהה
    תשואה נאה
    נא הרחב - מה זה סבירות גבוהה ? (דרוג) , מהיא סחירות גבוהה? מהיא תשואה נאה?

ברור שאף פעם אין ביטחון מלא
    לדעתי, ניתן לצמצם סיכון על ידי בחירת אגח של חברה איתנה פיננסית ועם מח"מ לא ארוך

אני מדבר על כסף שאינני מעוניין לסכן
    הבעייה שאגח מדינה כיום נותנים תשואה אפסית ואפילו שלילית
    לכן אני פונה לחברים כאן לקבל רעיונות להשקעה סולידית שתיתן גם תשואה חיובית בשנה הקרובה

השקעה סולידית שתיתן גם תשואה חיובית בשנה הקרובה
    זה אף אחד לא יכול להבטיח לך אלא אם תרכוש אגח קצר מאוד של חברה בטוחה מאוד.

כאמירה כללית אגחים של הבנקים נותנים קצת יותר מאגח ממשלתיות לאותו מח"מ, והם נחשבים בטוחים. אך אם אתה חושש מהפסדי הון באגח ממשלתי, כתוצאה מעליית ריבית / סיכון שוק, אותו סיכון ואף גדול יותר קיים בשכבה של האגחים "הבטוחים" - אם וכאשר התשואות על האגח הממשלתי יעלו - התשואות על האגח הקונצרני בדרוגים הגבוהים מאוד יעלו אף הם.

אתה חייב להיות יותר ספציפי בהגדרה מה אתה מחפש - באיזה דרוג החברה צריכה להיות ?, מה טווח ההשקעה שלך? איזה פיזור הסכום המושקע מאפשר? שיקלי, צמוד או מטח?

אם אינך יכול לענות , לא מומלץ שתקפוץ להשקעה באגח חברות - זה דורש ידע ומעקב .

tby,
    תשובות
    1. טווח ההשקעה שלי הוא לשנה אחת
    2. מחפש אגחים שיקליים בלבד, מכל הסוגים
    3. מקווה לקבל כמה הצעות השקעה ואז אחליט לגבי הפיזור
    4. לגבי דירוג האגח, חברות הדרוג לא הוכיחו את עצמן בשנים האחרונות

לצאת מאגח ממשלתי עם מחמ של 3 שנים ולקנות אגח חברה לטווח של שנה יעלה לך כסף בעמלות - עמלת מכירה + עמלת קניה.

התשואות נטו של אגח שיקלי (לא צמוד) בדרוג גבוה - 1.0%-1.9% -

אני לא בטוח שבכלל כדאי לך לבצע השינוי , מה גם שבטווח של שנה הסיכון להפסד הון באגח הממשלתי במחמ 3 שנים כתוצאה מעליית ריבית הוא מינימלי.

צריך לזכור שבהרבה מקרים אגח חברות נפדה במספר תשלומים , כאשר אתה משקיע לטווח קצר של כשנה ויש תשלום של 50% עוד חודשיים - שוב אתה צריך לקנות אגח בכפי הפדיון - שוב עמלה - לכן אין מבחר משמעותי.

אגחים אפשריים -

שטראוס ג'
    לאומי מימון ט'
    כי"ל ב'

אגחים שאני אישית חושב לטובים
    חלל תקש יא (למזלי/לצערך צרניאק המליץ עליו שבוע שעבר)
    ויתיניה א/ב
    דלק ישראל (יש כמה ג' נראה לי שקלי אבל תבדוק)
    חנן מור ג' בטחונות מעולים.

בצמודים יש את:
    ב.יאיר 7 ו10 קצרים + בטחונות (ל7 כתבתי זרקור כאן באתר אתה מוזמן לקרא)
    גם אגחים של בזן מענינים דעתי.

כמובן שבתשואות גבוהות יותר, וסיכון (לכאורה) גבוה יותר יש יותר הזדמנויות טובות אבל כנראה שלא לשם אתה מכוון.

ג.נ. מחזיק חלל תקש וחנן מור, כבר לא מחזיק ב.יאיר.

enjoy

אלעד
    תודה על תשובתך. זה בדיוק מה שהתכוונתי.
    אשמח לשמוע ממך הצעות על אגחים בתשואות מעט יותר גבוהות שלדעתך הסיכון בהן נמוך

תראה אתה כבר נכנס לטריטוריות אפורות
    הרבה חילוקי דעות יש כאן לגבי מה ראוי ומה נחשב תשואה טובה ומה סיכון סביר ואיך מודדים סיכון. אני, קטונטי לומד פה ושם.
    אני ממליץ לך, אם התכוונת רק לשדרג אגח מדינה. תעשה את זה לשנה. אני מאמין באמונה סבירה באגחים שסיפרתי עליהם לעיל. אגחים אחרים, מסוכנים יותר זה כבר כבד הרבה יותר. היתי יכל להגיד לך פטרוכימים ו' סקיילקס א' גינדי ג' אבל זה חסר תוכן. קרא עליהם כאן בפורום, קרא תקשיפים ודוחות ואז תחליט. אם אתה רוצה סתם גורו, אני לא משחק בזה.

שוב אחזור על מה שאמרתי, אם אתה לא בעניין של לעקוב ולקרא עמוקות אז אל תנסה לקפוץ גבוה מידי, הדרך למטה קשה. מובטח לך להפסיד אם אתה משקיע סולידי (מדינה +/-) שקופץ לרגע למיים העמוקים של האגח ה"מעניין", אתה פשוט תקפוץ חזרה עם 10-30% מינוס מהתיק בסיכוי גבוה מאוד.

מה רע לך 7-10 תיק שבנוי מהאגחים לעיל?

יום נעים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות