אחרי שבוע בערך עם המערכת אני מרגיש יותר נוח לענות על שאלות שדיברנו עליהם בצאט בשביל מי שניהל את השיחה איתי לפני כמה ימים וגם בשביל מי שרוצה לקבל חוות דעת על המערכת עצמה. הסדר של הדברים הוא כמו שדיברנו בצאט וגם קצת ממה שבאמת מעניין אותי.
אני מחשיב את עצמי למשקיע מעל הממוצע מבחינת הסכומים ומשקיע מבין טוב מאוד באופציות ומבין טוב פלוס במניות. שכל אחד ישווה את זה לרמת הידע שלו. משקיע בעיקר באופציות ולפעמים במניות אבל עיקר הכסף באופציות.
אני רוצה לציין שהחוות דעת שאני מעביר היא לפי העניין האישי שלי והטעם האישי שלי במערכת ואין לי שום כוונה לדעת אם זה מתאים לכל אחד או לא.
עיצוב של המערכת:
העיצוב מאוד יפה ורואים שהשקיעו הרבה בלהתאים אותו לסוחרים. מעבר לצבעים שאני אישית מאוד אהבתי יש שתי שורות רצות במסך אחת למעלה ואחת למטה של מטח והודעות בורסה בזמןאמת. מאוד יעיל מאוד נוח ומאוד שימושי והכי חשוב לי בכל אופן בלי פרסומות ובלי כלום נטו מסך מלא.
הפורום והצאט של המערכת:
מאוד אהבתי את זה שמי שכותב רושם רק על מסחר ובלי קשקושים בכלל. כל ההודעות בפורום ובצאט הם בול למטרה ובגלל שההיסטוריה נשמרת אז חשוב שלא יהיו הרבה הודעות ורק מה שבאמת חשוב ישאר. אני אוהב את זה ככה כשמי שרוצה יכול לדבר בצאטים הרגילים שבהם אפשר לדבר על מה שרוצים. הסקירות של שחקן תורמות מאוד ומוכיחות את עצמן.
גרפים של המדדים:
אין מה לומר הכי טוב שיכול להיות ואין מקום אחד בעולם ואני לא מגזים שאפשר לראות בזמןאמת את כל הגרפים גם של ישראל גם של וול וגם של חוזים באותו העמוד. בכל זאת הערה אחת שכשגולשים במסך צאט של האתר לפעמים הגרף עולה על הצאט וזה קצת מפריע אז אם אפשר לסדר את הרזולוציה זה מאוד יעזור.
גרפים של שורטים על כל הניירות:
עוזר מאוד וחשוב מאוד למרות שיש כל כך הרבה נתונים שיכולים קצת לבלבל. הייתי מוותר על חלק מהנתונים כמו קניה-מכירה ומשאיר בעיקר הפרש.
מפת פוזיציות בזמן אמת:
אפשר לעקוב אחרי שחקנים ולראות מה הם כותבים יותר. המפה מתעדכנת כל רגע וזה מאוד עוזר למסחר יומי ופחות מתאים לאסטרטגיות כי לי בכל אופן זה לא משנה אם שחקנים צופים תנועה של 5 נקודות או לא כי אני מתמקד באסטרטגיות. מצד שני היום היתה אסטרטגיה שבועית של שחקן שהבנתי בדיוק למה פתח באותה שניה שהגיע לגבוה יומי וראיתי שבאמת כל השחקנים באותה שניה הרביצו כתיבות של קולים. לראות את זה בזמןאמת זה מדהים אבל גם קצת מבאס לדעת שהרבה מאוד זה משחק ולא קשור בכלל לבורסה.
מדד סטית תקן:
כל הכבודדדד. לא מבין למה אף אתר לא מראה מדד ויקס בזמןאמת כשזה כזה אלמנטרי בוול ובסנופי ובישראל אין. חוסך המון קפיצות במערכת מסחר.
ביצועי תעודות סל:
מציג מה רוצות התעודות ומתי אמורות להתכסות. אני לא סגור עדין על הכלי הזה אז לא אוסיף כי אנחנו מחכים להדרכה בנושא.
מפת סקוויז:
מסוג הדברים שבשבילם עשיתי את המנוי. מראה כל שניה מה סיכוי לסקוויז ואיפה עומדים ביחס לתחילת סקוויז. יש נקודות שמהם מתפתח סקוויז ואפשר לנצל את זה. הבעיה באופציות זה שמרויחים בכפיות ושופכים בדליים והדלי זה הסקוויז ואם אפשר לברוח מסקוויז לפני שהוא קורה אז אולי מפסידים אבל הרבה הרבה פחות וזה מה שחשוב. מוכיח את עצמו יפה מאוד וזה שמתעדכן בזמןאמת עוזר לראות איך השחקנים רואים את השוק ומתי הם נלחצים ומתי
תנועה לא משפיעה. ככה היום אפשר היה לראות שבמדד 1216 הסקוויז בקושי זז כלומר הם לא נלחצו בכלל ויותר מזה הוסיפו כתיבות של קולים ולהבין שתיכף תגיע תנועה למטה.
אופציות חודשים מתקדמים:
אפשר לראות מה שחקנים מגלגלים ומתי ולאיזה חודש. הייתי מאוד רוצה אם אפשר לפתח דבר כזה גם לוול סטריט כי בינתיים מה שאני רואה זה שהשחקנים כמעט ולא עובדים בכלל על חודש הבא ובגלל זה קצת פחות מתאים לישראל אולי רק בשבוע פקיעה.
אופציות היסטוריה:
זה נחמד מאוד ואפשר לקפוץ אחורה בימים ובחודשים ולראות איך המפה התקדמה, מה כתבו בתחילת החודש וכל מה שצריך. מאוד יכול להועיל כי אף אחד לאבאמת זוכר איפה היו כתובים שחקנים תחילת חודש ומה היה יחס P.C ויכול אפילו עוד יותר לעזור אם יהיה יצוא לאקסל.
מערכת תומכת קניה:
ההפתעה הכי גדולה שלי מהמערכת. יש בוול מערכות שמדרגות את המניות מבחינת לקנות לא לקנות. אין היום משהו כזה בישראל וזאתי המערכת הכי טובה שראיתי שממליצה על מניות. בינתים מה שהמליץ לקנותבאמת עלה ומה שהמליץ למכור באמת ירד אחרי זה. אני סוחר מעט יחסית במניות ובכל מה שסחרתי עם המערכת הזאת לא פספסתי כשגם הגרפים לכל מניה המחיר וכל מה שנלווה מוסיף מאוד אבל מבחינתי הדירוג מניה זה הדובדבן.
SOS
שירות מאוד חשוב שבו אם יש בעיה במניות או באופציות אפשר לפתוח צאט ותוך שניות עונים לך אנשי מקצוע ועוזרים לך. בדקתי את השירות הזה 3 פעמים בזמנים שונים במסחר ובכל פעם ענו לי תוך פחות מ 10 שניות ונתנו לי תשובות סופר מקצועיות. כל מי שענה התיחס לענין היה סבלני וגם כשהצקתי עם נתונים הסטוריים והשוואות ידעו לספק לי את התשובה. שירות שאני חושב שהוא לבדו שווה את עלות המערכת אבל יש לי הערה אחת. לכל מנוי יש שלושה צאטים אישיים בחודש ולמרות שאין הגבלת זמן ואני דברתי במשך חצי שעה עם המנטור בצד השני עדין הייתי שמח לקבל עוד כמה צאטים חודשית.
החלק המקצועי:
סקירה יומית של שחקן ועוד דברים שעושים הרבה סדר בראש. היום ידענו שנסיים מתחת ל1210 כששחקן מסביר מתי יתערבו וגם מבסס על זה אסטרטגיה. מחכים לקורסים ברשת ועוד דברים שאמורים לעלות לפי טכני כבר השבוע.
החלק הכי חשוב – הטריידים של שחקן:
אני יודע ששחקן תותח על בחודשי אבל לא בדקתי אותו בשבועי או ביומי אף פעם. אתמול והיום 2 אסטרטגיות שבועיות נפתחו ונסגרו אחרי 4 שעות. אני משקיע לא יותר מ 10K בסה"כ כי יש לי עוד כסף באסטרטגיות משלי שמחכה להשתחרר אחרי הפקיעה. היום ב 10K הכנסתי 5 חתיכות ביצוע של שחקן והרוחתי 1400 שקל. אתמול 750 שקל באותו סכום השקעה ושוב פעם שבועי שנסגר אחרי כמה שעות. בגלל שאנחנו כותבים אחד לשני בצאט אני רואה שיש הרבה שעשו במכפלות יותר גבוהות ומבחינתי שולמה עלות המערכת לחודשיים. מקצועית העזרה של שחקן היא דבר מאוד חשוב ומספיק לראות שהיום הוא פתח אסטרטגיה בגבוה יומי 1216 וסגר בנמוך יומי שאחרי הפתיחה – 1204. אין לי מה להוסיף והלואי ונמשיך ככה באותו קצב.
זה הכלים שאני עובד איתם ושאר הכלים אני פחות מכיר או שמעלים אותם תוך כדי.
אהבתי: את העיצוב, השירות שתמיד עונים תוך שניות גם בפורום וגם ב SOS, את הסבלנות את העזרה את המקצועיות לא רק הצוות המקצועי שעונה ישר גם למתכנתים שבאמת כל מה שמבקשים הם מסדרים ישר. הרוחים של שחקן זה משהו שהופך את העלות ללא חשובה וגם בזה אני לא מזלזל למרות שבהיקפים שאני מתכוון לפעול זה זניח יחסית.
לא אהבתי: יש כלים מסובכים שמצריכים קצת יותר הסבר. נכון שהתקשרתי וקבלתי הסבר הכי טוב שיש אבל היה נחמד אם היה מצורף הסבר ומשמעות לכל כלי שמופיע לנו.
חסר: מניות מדורגות למערכת תומכת קניה, עוד גרפים היסטוריים ולא רק יומי חודשי שבועי וגם להוסיף כלים של ניתוח טכני יכול להיות נחמד ומועיל.
סיכום:
בינתיים אני מאוד מרוצה מהמערכת ובמיוחד שכבר כיסיתי עלות לחודשיים. יש עוד הרבה כלים שאני מחכה להכיר ובמיוחד את השיעורים והקורסים כשאני חושב שהמערכת טריידים של האסטרטגיה השבועית והחודשית זה משהו שחייב לעלות כמה שיותר מוקדם כי זה יכול לתת לנו מידע איפה אנחנו עומדים בלי כל פעם לבדוק במערכת מסחר.