x

עמוד 10 מתוך 29 ראשוןראשון ... 8910111220 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 91 עד 100 מתוך 285

נושא: אלביט הדמיה - תמונת מצב

ערב טוב,

ומה היקף בטוח הדירקטורים? האם עשרות מיליוני $?

אני חושב שהאינטרס שהראשון הוא לוודא שבנק פועלים לא ירוקן את הקופה ודי לחכימא ברמיזא.

מעבר לכך, בהינתן הקניות הלא קטנות של אלביט הדמיה יתכן והאינטרס של המחזיקים הוא בכל זאת להמתין שאגרות החוב במאות מיליונים תוחזרנה לחברה מהמערכת הבנקאית - כי אחרת החוב הזה הופך את הבנקים שנתנו אשראי למחצית הרכישות לנושים שקבלו את מחצית הכסף מאלביט ונושים יחד עם שאר הנושים.

JSPJS

אני לא מבין לאן אתה חותר.

לאלביט אין כסף בקופה לתשלומי 2013 .

לאלביט אין שווי נכסי חיובי - יש לה שווי נכסי שלילי של כמעט מליארד ש"ח.

לאלביט בעל בית ללא מקורות להזרים לחברה, הוא עצמו מסובך בחובות עם בנק הפועלים ורשה לי להאמין שמחביא כמה מאות מליונים של שקלים בנכסים אישיים.

זה עצוב, זה חבל אך זה המצב.

מה אתה מציע לעשות? לחכות? למה? לתת להנהלה הכושלת להמשיך "לשחק" ולמשוך משכורות?

אם למדנו משהו מתהליכי הסדרי החוב , זה לזהות מתי יש על מה לדבר ומתי אין. כאן אין על מה לדבר - כמו באמפל כמו באידיבי אחזקות

אתה חושב שיש הבדל בין זיסר למימן?

אני חושב שביטוח הדירקטורים של אלביט הוא בסכומים משמעותיים.

אני חושב שהאינטרס שהראשון הוא לוודא שבנק פועלים לא ירוקן את הקופה ודי לחכימא ברמיזא.
    חוב בנק הפועלים מובטח מול חלק ממניות פלאזה - והבטחונות משמעותית פחות מהחוב, כך שלאחר מימוש הבטחונות, בנק הפועלים עומד כיתר בעלי החוב. אם יש חובות נוספים בעדיפות אז עדיף שימשיכו לשאת ריבית ואלביט תמשכן את יתר הרכוש שניתן למשכן על מנת לשלם לבנקים?

מעבר לכך, בהינתן הקניות הלא קטנות של אלביט הדמיה יתכן והאינטרס של המחזיקים הוא בכל זאת להמתין שאגרות החוב במאות מיליונים תוחזרנה לחברה מהמערכת הבנקאית - כי אחרת החוב הזה הופך את הבנקים שנתנו אשראי למחצית הרכישות לנושים שקבלו את מחצית הכסף מאלביט ונושים יחד עם שאר הנושים.
    ראשית זה לא בנקים - זה דוייטשה בנק, שנית איננו יודעים כמה החברה רכשה בפועל - היו רק שתי הודעות בימים עוקבים על רכישות ומאז שקט, וכן, דוייטשה בנק הופך להיות נושה של האגח שהוא מחזיק - למרות שמימן רק חצי מהרכישה -זו עיסקה עקומה בריבית של שוק אפור שההנהלה לא היתה צריכה להציע אותה והדרקטוריון לא היה צריך לאשרה - ואפשר וצריך לגרום להם לשלם על הנזקים שנגרמו.

אתה מציע להמתין עד מרץ 2014 ושאלביט תשלם את כל התחייבויותיה עד אז על מנת שתקבל חזרה האגח ותוכל למחוק אותו? אם תבדוק את שכתבתי כאן על תוכנית הרכישה הזו תראה כי רווח ההון המקסימלי של אלביט הוא רק 100 מליון ש"ח - זה לא משנה כלום בתמונה הגדולה, שנית , לאלביט אין כסף לתשלומים של 2013 לא כל שכן תחילת 2014 . ונניח ותשלם והאגח יוחזר - קרא את ניתוח שווי הנכסים של אלביט - אחרי תשלומי 2013 לא נותר בה כמעט שום דבר שניתן לממשו באופן סביר, וכמובן חובותיה יהיו גבוהים לעין שיעור מנכסיה

כל רגע נוסף שהחברה קיימת במתכונתה הנוכחית זה פחות ערך לבעלי האגח.

כל שאני אומר שיש לחשוב טוב מה עושים, איך עושים, ולמה עושים.

יש לי יותר מתחושה שחלק מהמוסדיים מעדיפים לא אחת יחסי צבור והתלהמות על פני החזרת החוב.

יתכן ואכן יש לקחת את אלביט לפירוק מצד שני, אם בפריסה ארוכה ניתן להחזיר את החוב יתכן ועדיף.

אם בפריסה ארוכה ניתן להחזיר את החוב יתכן ועדיף.
    כאשר כותבים על "פריסה ארוכה" , אני קורא "ממתינים לנס". דחייה לא מקטינה סיכונים - דחיה מגדילה אותם.

ננניח וידחו את כל חובות אלביט ב - 10 שנים - האם זה מגדיל את הבטחון שהחוב יוחזר?

לאלביט חובות של 2.8 מליארד ש"ח - 7% ריבית, שזה נמוך למימון ארוך טווח, בדחיה של חובות "בפריסה ארוכה " מחייבים תשלומי ריבית של 200 מליון ש"ח בשנה. מאיפה יש לאלביט מקורות לשאת כזו ריבית?

אם כוונתך לפרוס לטווח ארוך ללא ריבית - הרי זו תספורת כבדה לכל דבר ועניין ועוד השארת את עתידך ביד הנהלה שכשלה.

אני חושב שעדיין אינך מבין את גודל ה"ברוך" - ואתה לא היחיד.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 14.01.2013 בשעה 21:47

tby מכובדי,

בוא נסתכל על האפשרויות:

1) פועלים להעמדת מלוא החוב לפרעון מיידי, ממנים כונס נכסים\מפרק שצריך להפעיל גם עשייה משפטית בארה"ב.
    בנק פועלים לוקח את מניות פלאזה המשועבדות אליו - הנושים רואים רק חלק מהחוב כלפיהם וכעבור לא מעט זמן.

2) הנושים של אלביט פועלים לחלוב את פלאזה על מנת לקבל דוידנד, החברה ופלאזה מוכרות מה שאפשר ומתנהלים שנתיים תוך תקווה לנס - התרחיש הזה טוב לבעלי אגרות החוב א,ב,1,ו ורע לכל האחרים.

3) בנק פועלים הוא נושה של החברה מצד אירופה ישראל, ללא שווי למניות אלביט הדמיה קשה לחשוב כיצד החוב כלפיו יוחזר, פועלים גם נושה של אלביט, ע"פ תקדים לבייב ששם ~ 700M ש"ח בפריסה על חוב מקורי של 7G ש"ח - אני לא בטוח שמוטי זיסר לא מסוגל להכניס משהו לחברה גם אם בפריסה והאם בנק פועלים שלא רוצה את הקריסה של אלביט לא יעזור לו בדבר.
    על כן, החברה תפעל להסדר נושים שלא יחלוב את פלאזה אלא יתן לה כמה שנים לשביח את נכסיה וכן נכסים של אלביט. מה שימכר לא יהיה תחת מפרק \ כונס נכסים שכל מה שמעניין אותו למכור מהר, לקבל עמלה של עשרות מיליונים ולעבור הלאה. המכירות יהיו מדודות, יכנס כסף לתוך החברה מלמעלה, החוב יפרס ב- 3 שנים, הריבית תוגדל ולמחזיקים ינתנו חלק מהמניות של החברה - האם בוודאות הכל ישולם - אין וודאות, אבל אני מעדיף את הפתרון הזה על פני פירוקים יקרים.

חובה שאופציית הפירוק תהיה על השולחן אבל אם בנק פועלים וזיסר ירצו לעזור קודם כל לעצמם - חשוב שזו לא תהיה האופציה הראשונה.

אני חושב שאינך קורא את התמונה נכון - אין כוונה שאלביט תפעל תחת מפרק, אין רצון או צורך "לפרק" את החברה - זו חברת אחזקות שצריכה לעבור רה-ארגון של חוב, השאלה כיצד.
    יש שתי אפשרויות עיקריות - עם תרומת בעלים , ללא תרומת בעלים.

כל הסדר ששומר את זיסר בפנים יחייבו להזרים לפחות 200 מש"ח כהתחלה שלדעתי אין לו. בהנחה שיזרים , חייבים למחוק חלק משמעותי מהחוב על מנת לאפשר לחברה לתפקד ולכן בעלי החוב יקבלו מניות חדשות של אלביט [אולי גם מניות פלאזה] והאגחים יאוחדו ל- 2-3 סדרות - בינונית, ארוכה וסדרת "בונוס" לעוד 20 שנה ללא ריבית. והחברה תמשיך להתנהל בלחץ של תשלומי חוב שיחייבו מימושים - כי אין מקורות המייצרים תזרים ראוי .

ללא הזרמה, בעלי החוב יהפכו לבעלי המניות - לא יהיו יותר סדרות אגח - לא יהיו הוצאות מימון, לא יהיה צורך לחלוב את פלאזה . מקימים דריקטוריון חדש , ממנים מנהל שיפעל מול החברות הבנות וזהו - המניוות סחירות, מי שרוצה למכור שימכור מי שחושב שזה עסק עם פוטנציאל השבחה ירכוש המניות . מי שמאמין שבחברה יש פוטנציאל השבחה - זו הדרך היעילה ביותר להשביח את החברה .

מדיבורים עוברים למעשים.

והמעניין זה ההקבלה בין אידיבי אחזקות לאלביט הדמיה - בשניהם יש בעלים מאוד דומיננטי שיושב על פרמידה חדלת פרעון וטוען שאין צורך בהסדר.

כמו באידיבי אחזקות הסיפור הוא תשלום לאגחים קצרים מקופת מזומנים דלילה שאינו מקובל על מחזיקי האגח הארוך.

אך יש שני הבדלים משמעותיים בין אידיבי אחזקות אחזקות לאלביט -
    הראשון - בעלת השליטה - גנדן - היא בבעלות מספר בעלים , חלקם עם כיסים מאוד עמוקים , ודנקנר באופן אישי לא נדרש להביא הרבה כסף לעומת זיסר שמחזיק בשליטה בלעדית באמצעות מרכזי שליטה - ויצטרך להביא את כל הכסף לבדו
    השני - נכסים - באחזקות עוד אפשר "להראות תנועה" של מימושים , מו"מ , מדידת ערך כלכלי של אידיבי פיתוח ושאר הנדסה פיננסית, באלביט יש נכסים שרובם לא מניבים שיושבים במדינות ששוק הנדל"ן בהם ספג מכה אנושה -אין אפשרות "להראות ערך" באופן שמחזיק מים.

הנוסחה של הזרמת בעלים לתשלום ריבית שהומצאה באידיבי אחזקות משוכפלת לאלביט - דרישה מזיסר להפקיד 150 מש"ח לצורך תשלום ריבית לאגח הקצרות -אם לא - פניה לבית משפט לעצור התשלום.

באידיבי זה הסתיים על מדרגות בית נמשפט בכניעה של דנקנר לדרישה - היו לו מקורות להזרים ואח"כ הנפקת זכויות. זיסר בסיטואציה שונה - אהיה מופתע אם מסוגל לגייס 150 מש"ח נזילים - יש סיכוי לא רע שסוף סוף נזכה לפסיקה משפטית בנושא

יו"ר אלביט: "אנו מנסים לגייס בשבועות האחרונים משקיע לחברה"

שמעון יצחקי באסיפת מחזיקי האג"ח: "מוטי זיסר לא הגיע בשל טיפול רפואי"

http://www.themarker.com/markets/1.1910808

איזה משקיע יכנס לחברה במצב הזה, אולי אולי איזה ארגנטנאי שבא לתרום כסף.
    מישהו היה באסיפה ויכול לספר מה היה? מי קנה לאחורנה אגחים של הדמיה החברה או מישהו אחר עם רצון להשתלט?
    נערך לאחרונה על ידי reem8, 20.01.2013 בשעה 17:26

ככה זה תמיד מתחיל

אני אישית חשבתי שאלביט תבוא עם איזו הפתעה, אבל התבדתי. מישהו אסף אג"חים בחודשים האחרונים (אולי יש עוד קרן יורק שמחכה לזיסר בפינה).
    לצערי, אם לא תהיה הפתעה, אנחנו בדרך להסדר ארוך וכנראה גם כואב.
    בהצלחה למחזיקים.

אם באמת מוטי זיסר מוכן להכניס שותף לאלביט זו הפתעה גדולה . הגירעון לא כלכך גדול והפוטנציאל ענק.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות