היי tby,
הלכת רחוק.....
אף אחד לא מתכוון לשלם כאן ריבית.
ההסתכלות שלנו הייתה לטווחים שונים לגמרי כנראה.
ערב טוב
היי tby,
הלכת רחוק.....
אף אחד לא מתכוון לשלם כאן ריבית.
ההסתכלות שלנו הייתה לטווחים שונים לגמרי כנראה.
ערב טוב
חלפו קצת יותר משבועיים, ועדיין אין הודעות חדשות מאלביט - לא על רכישת אגח נוסף בשוק, לא על מימושים ואפילו לא על "מגעים למימושים"....
ההודעה האחרונה על רכישות אגח היתה ב - 14/11/2012
מה שמטריד זו ההתנהלות של נאמני/ מחזיקי האגח - הם יושבים בשקט מוחלט למרות שכל הפעמונים מצלצלים והדגלים מונפים - תזרים המזומנים של החברה, תשואות האגח, שווי שוק של החזקות החברה - הכל גרוע.
זה מאוד מתמיה שמול קרדן NV יש פעילות של מחזיקי אגח ומול אלביט הדמיה - שמצבה עפ"י כל מדד גרוע יותר - שקט מוחלט.
מאז שאני בשורט על המניה מתחילת דצמבר - ירדה המניה כבר ביותר מ 5% , אך זה כלום בהשוואה לאגח ד' שירד כבר 15% משיאו בדצמבר - יתכן מאוד שהחברה חדלה לקנות , למרות שיש לה אולי אשראי שעדיין יכולה לקבל, מהטעם הפשוט שהעלתי בעבר - אם תשלים את כל הרכישות עפ"י התכנון - תיוותר ללא מזומנים כלל.
בנוסף - בעלי האגח של פלאזה פועלים - הם אינם רוצים לראות 30 מליון יורו עוזבים את החברה בתחילת 2013 - כפי שדוח התזרים של אלביט מציג.
בקיצור - ינואר הולך להיות מלא ארועים
נערך לאחרונה על ידי tby, 24.12.2012 בשעה 11:23
לדעתי אלביט הדמיה כן קונה אגחים, אפשר לראות ימים שיש שם מחזורים גדולים פתאום, החברה הבינה שאם היא תדווח על הקניות המחירים יעלו והיא לא תצליח לקנות במחירים זולים, אז היא מנצלת את היותה דואלית ולא מדווחת לבורסה על קניות יומיות.
ימים יגידו אם החברה אכן קנתה או לא.
אפשר לראות שהיום יש קניות באגח ז' ו ד' יש שם פתאום מחזורים גדולים, אם החברה לא קונה אז מי כן ?
אהלן TBY ו-REEM,
האג"חים לדעתי עשו מהלך כל כך מוגזם מאז יציאת תכנית הרכישות, שאפילו אם החברה ממשיכה לקנות במחירים אלה, היא נתקלת במוכרים נחושים מאד.
יש ימים של מחזורים דיי גדולים בסדרות ז' ו-ד', אך גם בימים כאלו, בדרך כלל הניירות מסיימים בירידה.
בזמנו שאלתי אל TBY למה שורט על המניה ולא על האג"ח, וזאת הייתה המחשבה מאחורי זה.
האג"חים עשו לדעתי מהלך שנבע אך ורק מהקניות של החברה, וזה היה דיי מתבקש שיצא שם האוויר מתישהו.
יום טוב
אני חושב שהסוגיה עם החברה רוכשת עדיין אגח או לא אינה ממש משמעותית למעט העובדה שמזומן עוזב את הקופה- האגח לא יוצא מהמחזור אלא רק במרץ 2014 ,
רגע האמת עשוי להיות מעבר לדלת - אם מחזיקי האגח של פלאזה ימנעו הדוידנד, וזה יתברר רק בתחילת ינואר מפאת החגים עכשיו באירופה, לאלביט פשוט אין מקורות זמינים לתשלום החובות ב - 2013.
מי שמחזיק את האגח הקצרות - ראו הוזהרתם
נפל לי אסימון....
כתבתי זאת על פלאזה , עפ"י הדוח האחרון של אלביט
עפ"י ההסכם של פלאזה עם מחזיקי האגח, אם היא משלמת דוידנד של 30 מליון יורו, עליה לשמור על יתרת מזומנים של 70 מליון יורו - 12 חודשים קדימה.אך בצד תזרימי המזומנים מאותתים על דבר מה לא כל כך טוב - יתרת המזומנים ירדה מ - 962 מש"ח ב - Q2 2012 ל - 613 מש"ח ב
613 מליון ש"ח הם 122 מליון יורו אך יש תשלום עכשיו לאגח א' +ב'- 17 מליון יורו - נותרו 105 פחות 30 מליון דוידנד - נותרו 75 מליון יורו, - לפני תזרים הרבעון האחרון של 2012 - ורוב הסיכויים שהחברה השתמשה במזומנים ולא יצרה מזומנים - רוב הסיכויים שהחברה תגיע לתחילת 2013 עם בדיוק 100 מליון יורו בקופה (בהנחה שההנהלה הנוכחית רוצה להישאר במקומה....)
ואז מה? 30 יצאו החוצה כדוידנד וה - 70 מליון יחסמו לכל השנה למעט שימוש לתשלום אגח או רכישה עצמית של אגח - כך שהוא אינו יכול לשמש לתשלום משכורות/השקעות - ואז מה תעשה החברה? - הנחת העבודה שלי היא שכל מה שבר מימון - מומן, כל מה שבר מכירה אפילו בהפסד קטן - נמכר
אינני חושב שמחזיקי האגח של פלאזה יסכימו שפלאזה תמכור נכסים בלחץ כדי לשלם משכורות , כי יש 70 מליון יורו במזומן שחסומים, כי החברה התעקשה לשלם דוידנד......
מספיק שמחזיקי האגח של פלאזה יתעקשו ימשכו את המו"מ, הדוידנד לא ישולם בזמן - אלביט תקרוס
גילוי נאות: האינטרס שלי הוא בפלאזה - אני מחזיק האגחים, ונגד אלביט - בשורט על המניה
נערך לאחרונה על ידי tby, 25.12.2012 בשעה 19:23
לא סביר שבשנה שהיא לא מצליחה להנפיק ועם כל הבעיות שלה פלאזה תשלם דיבדיב
סוכנות הדרוג התעוררה - הורדת דרוג.
מי שקרא את שכתבתי על אלביט הדמיה, יכול לוותר על קריאת הדוח.... http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=785771
הציטוט הרלבנטי מהדוח - "סיכויים גבוהים מאוד לכשל פרעון בחודשים הקרובים"
קדיש? מישהו?
ד' כבר 20%~ מהשיא, א' כבר מתחת למחירה בתחילת תכנית הרכישה.
מקווה שאין בינינו מחזיקים.
יום טוב.