מקור הנתונים העיקרי הוא דוח תזרים המזומנים האחרון שפירסמה החברה והמטרה לתת תמונת מצב כללית ביותר בהתיחס למידע שהחברה מחשיבה כמהותי.
נכסים
שער היורו נלקח כ - 5 ש"ח ליורו
לאלביט הדמיה מספר תחומי פעילות -
מלונות (בלגיה ורומניה) -
ללא שינוי מרבעון קודם.
בלגיה 2 מלונות - החברה משערכת השווי כ- 46 מליון יורו, אני נוטה לקבל האומדן כי החברה מכרה לאחרונה מלונות דומים לפארק פלאזה, לצרכי זהירות אוריד 20% - 37 מליון
רומניה - החברה משערכת השווי כ - 175 מליון יורו, עפ"י תזרים מזומנים. אני נוטה להאמין שההכנסות מחד ומקדם ההיוון מאידך אינם בדיוק מתאימים לנעשה בשוק ולכן השווי מופרז , השאלה בכמה. כעוגן אשתמש בהלוואה האחרונה שקיבלה החברה בגין הנכס בהיקף 71 מליון יורו ואניח שהבנק מייחס שווי של 142 מליון יורו למלון (מימון של 50%) , שווי לאלביט (76%) - 109
סה"כ שווי מלונות = 146 מליון יורו ומולם מימון 70 מליון יורו הגוזר שווי כלכלי לאלביט - 76 מליון יורו - 380 מליון ש"ח אל מול 110 מליון יורו, 550 מש"ח המוצג ע"י אלביט כאומדן שווי .
ארה" ב- אחרון הנכסים נמכר ביולי - אין שווי
פלאזה סנטרס - שווי שוק 500 מש"ח, חלק אלביט (62%) 310 מש"ח - שווי השוק ירד בכ - 200 מש"ח ברבעון - פלאזה בנקודת שפל של כל הזמנים
לפלאזה צרות משלה - אג"ח בתשואה 20% , לא הצליחה לגייס ב -12% ריבית דולרית מול שיעבודים שהציעה, מספר הפרויקטים בפיתוח קטן מאוד , קרקעות רבות ברומניה שמאוד קשה לממש , בוודאי לא לבנות, השקעות בהודו שעדיין לא נושאות פרי , הצורך להעביר דיוידנדים לאלביט הדמיה - כל אלו מאוד פוגעים בחברה וללא התאוששות כללית במזרח אירופה אין לצפות לעליית שוויה של פלאזה.
הודו - שני פרויקטים גדולים למגורים בשיתוף פלאזה ושותף מקומי שהקרקע נרכשה בסוף 2007 תחילת 2008 , השיווק אמור (יש לקחת זאת בעירבון מאוד מוגבל) להתחיל ב - 2013 בלפחות אחד מהם. השווי בספרי אלביט - 518 מש"ח . - לאחר שברבעון הקודם החברה הצהירה שאין צורך בהשקעות הון מהותיות נוספות, השקיעה 44 מש"ח נוספים ברבעון אני מניח שאם הקרקע היתה שווה יותר החברה היתה משערכת אותה באמצעות הערכת שווי, מכיוון שאין הערכת שווי, ה - 518 מהווה סף עליון כנראה בלתי מושג . הקרקע נרכשה בשיא האופוריה - 30% פחות - שווי 362 מש"ח
אלביט מדיקל - שווי שוק 251 , חלק אלביט 93.5% - 234
קמעונאות - רשת מנגו - השווי אינו מהותי , ההפסדים המתמשכים של 3 מליון ש"ח ברבעון גורמים לאומדן שלילי של מינוס 6
תקורה ניהולית - 8 מש"ח ברבעון - מינוס 16 בשווי.
סה"כ שווי נכסים - 1300 מש"ח
מזומן - 365 (כולל היתרה בגין המרכזים בארה"ב שנמכרו ביולי השנה ) - ירידה של 300 מש"ח ברבעון!
סה"כ - 1665
חובות - 2640 - ירידה של 200 מש"ח ברבעון
שווי נקי (975) - השווי הנקי ירד ב 50 מש"ח ברבעון.
במקרה של פרוק שווי נכסי אלביט לא כל כך ישתנה - פלאזה יותר, אלביט מדיקל פחות , סחירות ויכולות להתקיים עצמאית.
הנכסים בהודו הם בשותפות ופלאזה תיקח ההובלה, המלונות עומדים בפני עצמם והקמעונאות לא רלוונטית.
שווי נכסי אלביט הדמיה בפרוק כ - 1600 מש"ח - תספורת של 50% לפחות.
לכאורה אין שינויים דרמטיים
תזרים מזומנים
כאן מגיע החלק המעניין:
ברבעון II - החברה הציגה שתסיים את 2012 עם 175 מש"ח בקופה וצרכי המזומן שלה ל - 2013, ללא השקעות בהיקף מוצג של 60 מש"ח , 660 מליון ש"ח - קיים חוסר של 485 מש"ח.
ברבעון III (הנוכחי) - מציגה החברה כי תסיים את 2012 עם 81 מש"ח בלבד ואילו צרכי המזומן ל 2013 עלו ל - 672 , ללא השקעות, כלומר הפער למימון גדל ל - 591 מש"ח
התוכנית שהציגה (רבעון II) / מציגה (רבעון III) החברה ל - 2013 כוללת המקורות הבאים -
מימוש המלונות - תזרים - 445 (מתוכו 70 תמורה בגין מלונות שנמכרו בעבר, כלומר נטו מימוש 375 מש"ח) / 455
מימון מחדש (הכוונה בעיקר לחלק המשלים את ההלוואה על המלון ברומניה ל -71 מליון אירו) - 40 מש"ח / 45
דוידנדים ומימוש מניות סחירות - 225 (מזה דוידנד פלאזה - 95 מש"ח , כלומר נטו מימוש - 130 מש"ח) / 329 - מימוש נטו של 234
תזרים מפעילות שוטפת (מלונות בלגיה / מכירות בהודו) - 75 / 70
בגדול, אלביט דוחה את המימושים ל 2013 בצפיה שמצב השוק ישתפר. מימושים של 234 מש"ח באלביט מדיקל או פלאזה משמעם מכירת כל אלביט מדיקל או 75% מהחזקות אלביט בפלאזה (29% מהחזקות אלביט ממילא משועבדים לבנק הפועלים)
חשוב להבין שמכירת פלאזה ברמת המחירים הנוכחית תמחוק חלק לא מבוטל מההון העצמי של אלביט - לכן תעדיף החברה לממש את אלביט מדיקל
ל -מחצית 2014 מתוכננות מכירות נוספות של למעלה מ 300 מש"ח בנכסים - 200 יתרת המלונות וקמעונאות ועוד 100 שאריות אלביט מדיקל / פלאזה
במילים אחרות, מהיום עד מחצית 2014 מתוכננת מכירת נכסים בהיקף של כ - מליארד ש"ח המכסים תשלום חוב של 875 מש"ח
באמצע 2014 תהיה אלביט במצב הבא - ללא מלונות/ קמעונאות, 2/5 מהיקף החזקותיה בפלאזה/אלביט מדיקל - שווי של כ - 200 מש"ח + הודו שמשעורך היום ע"י החברה ב - 500 מש"ח - ברובו אדמות לא מפותחות - ומול זה 1750 בחוב.
ההשפעות של הרכישה העצמית על המצב אינה דרמטית - אם תושלם הרכישה והחברה תשרוד עד 30/4/2014 , תרשום החברה כ - 100 מש"ח רווח הון - זה אומר שהיקף ההתחיבויות יהיה "רק" 1650 מש"ח.
גילוי נאות - אני בשורט על המניה
הי tby,
ראשית, תודה על הניתוחים המושכלים.
שנית, כתבת:
"חשוב להבין שמכירת פלאזה ברמת המחירים הנוכחית תמחוק חלק לא מבוטל מההון העצמי של אלביט - לכן תעדיף החברה לממש את אלביט מדיקל" (איך אתם עושים את הציטוטים האלו בקוביות?)
שווי שוק כ-105מש"ח [http://www.tase.co.il/TASE/General/C...&subDataType=0&]
איך להערכתך תשפיע מכירה כזו על שער מנית אלביט מדיקל?
המניה נסחרת ברשימת שימור!
ג.נ.- מחזיק וותיק
בברכה
מודה ומיתוודה ששווי אלביט מדיקל אינו ברור לי - מצד אחד יש את השווי במאיה - ומצד שני יש את דיווח השוווי בדוח תזרים של אלביט - שהוא יותר מכפול. = ההפרש למעלה מ - 100 מש"ח"חשוב להבין שמכירת פלאזה ברמת המחירים הנוכחית תמחוק חלק לא מבוטל מההון העצמי של אלביט - לכן תעדיף החברה לממש את אלביט מדיקל" (איך אתם עושים את הציטוטים האלו בקוביות?)
שווי שוק כ-105מש"ח [http://www.tase.co.il/TASE/General/C...&subDataType=0&]
אני חושב שהדויווח במאיה לא תקין - לקחתי השווי בדוחות אלביט.
על כל פנים אלביט מדיקל זה שתי חברות - גמידה סל (28.8%)ואינסייטק (51.5%) . לגמידה סל JV עם טבע ובאינסייטק שותפה GE - החברות בעצם משועבדות לשותפים בגלל סבבי ההשקעה - כל פעם שנדרשים מזומנים - אלביט מדיקל מדוללת ורכוש חברות הבת משועבד להלוואות ההמירות - שהן אינן יכולות לפרוע.
אני חושש שלא יהיה קונה לאלביט מדיקל אלא אלביט מדיקל תמכור את נכסיה לשותפים - ויפה שעה אחת קודם.
מה זה חעשה למניית אלביט מדיקל - אין לי מושג - זה תלוי במחיר שיסוכם . שיטת הפעולה של זיסר זה פשוט להמתין למחיר שהוא רוצה, אבל טבע ו - GE לא פריירים - מספיק שהם יעמידו תנאים אחרים של שווי חברה נמוך יותר בסבב ההשקעה הבא - מה זיסר יכול לעשות? או להסכים או למצוא גוף אחר שישקיע בתנאים יותר טובים ממה שיציעו טבע ו- - GE - בגמידה זה תאורטי - זיסר כבר שותף זוטר. באינסייטק - מי יכנס בלי הסכמה של GE?
נערך לאחרונה על ידי tby, 07.12.2012 בשעה 07:35
לכל מי שחושב שקניות חוזרות זה רע ולא אתי,
להלן איך מדינות מתנהגות ואיך השוק העולמי רואה את זה. אז אם זה טוב למדינות, זה כנראה טוב גם לטייקונים וחברות.
סוכנויות הידיעות
08.12.12, תכנית רכישת איגרות חוב יווניות והפחתת החוב של יוון עברה בהצלחה לאחר שהמדינה רכשה ממחזיקי אגרות חוב זרים ומקומיים חובות בשווי של 30 מיליארד יורו והוציאה על כך 10 מיליארד יורו בלבד.
משקיעים זרים הסכימו לוותר על חוב של כ-16-15 מיליארד יורו כאשר לפניהם הסכימו גם בנקים יווניים המחזיקים באג"ח בשווי 17 מיליארד יורו לקחת חלק בתכנית .
שלום חברים,
TBY - שוב הוכיח זיסר כי הנייר סובל הכל. הכל פשוט בתכנון התזרים, האקסל בסדר, וכל פעם מסדרים את המספרים ואת הפלג -נמבר.
מי שקצת מכיר ומבין, למשל, ניהול פרוייקטים יודע כי פיגור של כ-100 מי' ביעדי הרבעון (ביצוע מול תקציב) אמור להשליך באותה מידה על יעדי הרבעונים הבאים.
לפיכך, לא יהיה מרחיק לכת לקבוע כי החברה תפגר גם ברבעון הנוכחי ותסיים את השנה, ככל הנראה, עם קופה אפסית ואף שלילית.
בצורה דומה הייתי מתייחס לנתוני 2013.
הסתייגות - אלא אם כן רוצים לטמון את הראש בחול.
OG - כל מה שמדינות עושות זה בסדר ? לחיות שנים רבות מעבר ליכולת ע"ח כספי אחרים זה בסדר ? חוסר אחריות משוועת לאורך שנים זאת דוגמא למשהו רציני ?
ומי מהווה את המוכר העיקרי פה ?
הבנקים היוונים כמובן, שברגע שיפלו (בפעם המי יודע כמה) תבוא הממשלה היוונית (סליחה, הגרמנית הפריירית) ותציל אותם. נו...זה רציני ?
אתה יודע מה - הלוואי שהטייקונים יקחו על עצמם מעט מהגזרות הקשות שהיוונים נאלצו לקבל על עצמם ואז אני משוכנע שהנושים של הטייקונים ייאותו לבוא לקראת ולשתף פעולה בצורה מלאה.
בברכה,
אודי
עוד קצת על אלביט מדיקל -
היום נסגרה עיסקת ההשקעה עם GE ועוד משקיעים באינסייטק.
בשורה התחתונה , אלביט מדיקל יורדת להחזקה של 49% ובדילול מלא - 41%.
אינסייטק הופכת להיות בשליטת GE , המנכ"ל הישראלי שליווה החברה ב - 11 שנים האחרונות, הוחלף באמריקאי מ- GE .
אני מניח שהוצאת אינסייטק מאיחוד בדוחות של אלביט הדמיה ישפיע לחיוב על ההון העצמי , אך בראיה קדימה אלביט הדמיה, דרך השירשור באלביט מדיקל תהנה רק מ 38% מכל השבחה של אינסייטק, אך אינני חושב שההבשבחה כבר מעבר לפינה, יהיו גיוסי הון נוספים בהם אלביט תדולל.
אהלן tby,
למה שורט על המניה, ולא על אחד האג"חים שחגג קצת יותר מדי(למשל ד')?
הרי כל חישוביך היו אם אני זוכר נכון בשער נמוך מ-40 אג', וכיום המחיר שם כבר על 55 אג', שבמידה והקניות יהיו שם, הן יתנו מספרים שונים לגמרי.
ערב טוב
ליאור,
באופן כללי, שורט על אגח זה לא דבר מקובל לבצע, אלא אם מדובר על אגחים של מנפיקים "בטוחים" כממשלה / חברת חשמל שאין להם מניות ואתה מניח שתהיה הרעה משמעותית במצבם וגם אז הכלכליות של המהלך די בעייתית כי מעבר לעלויות ההשאלה של הנייר, אתה צריך לשלם גם את הריבית.
אני לדוגמא בשורט על אגח ארוך של ארה"ב באמצעות תעודת סל ואופציות על תעודת סל (TMF)
ספציפית לגבי אלביט זה שאלה של עלות /תועלת - אם הנחתי נכונה ואנו לפני הסדר חוב / פרוק אזי המפסידים הגדולים יהיו בעלי המניות - במצב קיצון - המניה תהיה שווה 0 ואני ארוויח 100%. העלויות שלי הם עלויות ההשאלה בלבד, אני לא רואה מצב בו אלביט תשלם דוידנד. לעומת זאת באגח - יש לו שווי חיובי בפרוק, הוא עשוי לשלם תשלומי ריבית - כך שפוטנציאל הרווח יותר קטן והעלויות הרבה יותר גבוהות. זו התאוריה.
פרקטית - אני מבצע שורט על המניה בארה"ב.