x

עמוד 26 מתוך 29 ראשוןראשון ... 162425262728 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 251 עד 260 מתוך 285

נושא: אלביט הדמיה - תמונת מצב

ההסדר של אלביט אושר ברוב גדול של נושים והועבר לאישור פורמלי של בית המשפט - שיאשרו.

במקביל היתה התכתבות קדחתנית בין כל הגורמים סביב "סיפור האופציות" לזיסר - כמובן שכולם מכחישים, ואילו העו"ד של זיסר פשוט אומר שזיסר "הביע משאלת לב" - שפה נקיה לשיקר.
    מי שקורא את שזיסר כתב במייל: "הקרנות דאגו לשפות אותי באמצעות אופציות" מבין כי יש דברים בגו ושהאמת נחשפה , כצפוי כל קושרי הקשר מכחישים - הם מבינים היטב כי אם יוכח משהו - המשמעות זה לילות בתאי מעצר.

הירידה החדה בשווי פלאזה טורפת את כל הקלפים בהסדר.

השיעבוד של בנק הפועלים על 26% ממניות פלאזה כבר מזמן לא מכסה את החוב לבנק, והפער בין חלקו המובטח של החוב לחלקו הלא מובטח - הולך וגדל לכיוון הלא מובטח.

לדעתי היום עדיף לנושי אלביט שפועלים פשוט יממש את השיעבוד ויהפוך להיות בעל עניין משמעותי בפלאזה ויתר נשיתו הלא מובטחת תצטרף להסדר ותעבור תספורת באותו שיעור של מחזיקי האגח - ככל שהזמן עובר וערך פלאזה יורד כך יותר מחוב הפועלים הופך לחוב שאינו מובטח ופשוט יפחית את שעור ההחזר ליתר הנושים שמבוסס על הרכוש של אלביט שאינו משועבד.

אין ספק שהיום, הדילמה של כיצד לשמור על פלאזה עדיף שתגיע למועצת המנהלים של הפועלים - כבעל מניות בפלאזה -ולא כנושה של אלביט. לנושי אלביט פשוט אין את המשאבים הכספיים לשמר את כל החזקות אלביט בפלאזה.

באשר לתמורות של ההסדר - אם פלאזה כנכס המרכזי של אלביט שוקעת ושוויה מצטמק, ההחזר למחזיקי האגח הולך ויורד - אם לפני חודשיים הערכתי החזר של 40 אג' היום החזר של 35 אג נראה אופטימי.

מכיוון שעל פי הפרסומים הקרנות קנו אגח במחיר ממוצע של כ 50 אג , המלחמה שלהם עכשיו זה על צמצום ההפסדים.

הסדר בין בנק הפועלים לאלביט מובא לאישור הנושים.

עיקרי ההסדר:
    החוב לבנק הוא כ 59 מליון דולר, אך מגיע לו תקבולים של כ 9.5 מליון דולר ממכירת מלון + קיבל כספים ע"ח החוב, כך שהחוב הוא כ 47 מליון דולר

הבטחון לחוב הוא 29% ממניות פלאזה (שווי של כ- 22 מליון דולר) + מניות אלביט אופנה - שכידוע זה עסק מפסיד.

ההסדר הוא שהחוב ימומן מחדש בריבית של כ 4.5% ויוחזר בתשלום אחד בעוד 3 שנים.

בתמורה הבנק יקבל 3% ממניות אלביט אחרי ההסדר + שיעבוד שני על המלונות של אלביט

לדעתי זה הסדר גרוע.

תמורת דחיית תשלום של חוב שמובטח בפחות מ 50% מערכו, משעבדת אלביט את יתרת הנכסים המניבים הניתנים למימוש שלה - למעשה החלק הלא מובטח של החוב לבנק - 25 מליון דולר = 87 מש"ח הופך להיות חוב בכיר על פני החוב לנושים , גם אחרי שעברו "תספורת אכזרית"!

זה פשוט לא הסדר סביר אל מול יתר הנושים הלא מובטחים שהולכים לעבור תספורת קשה.

הסדר סביר זה הסדר בו בנק הפועלים יקח את מניות פלאזה - יהפוך להיות בעל עניין רציני שם באופן ישיר ואת אלביט אופנה ושיהיה לו בהצלחה עם העסק המפסיד הזה.

יתר החוב יכנס להסדר כמו יתר הנשיה הלא מובטחת - תספורת מצד אחד , מניות מצד שני.

יש לי תחושה שהבנק לא ישמח לקחת את השיעבודים - אז מדוע שלא יעבור החוב תספורת כלשהי? או שההלוואה תהיה ללא בטוחות נוספות? ומה פתאום 3 שנים? מדוע לא 10 שנים הלוואה?

בקיצור, יש לי תחושה שבנק הפועלים איך שהוא סובב את נציגי נושי אלביט - ברור לי מה הבנק מקבל בהסדר, לא ברור לי מה נושי אלביט מקבלים.

היי TBY
    הבנק רוצה לקבל ריבית נוספת של 1.3% שתשולם בפירעון ההלוואה.
    למעשה הוא דואג לביטחונות לסכום הנותר על חשבון הנושים.
    מעניין אם ההסכם יאושר באספה ?

היום התפרסם ציטוט שאני לא יודע אם לבכות או לצחוק, אך "תעשיית ההסדרים" מתגלה במלוא מערומיה - אוסף חובבים שאינו מבין מימינו ומשמאלו בעסקים, גם אם הם עו"ד או נציגי מוסדיים -

"עו"ד רועי סלוקי ואוהד אלוני מנציגות סדרה ב' מסרו בתגובה: "אנו מבינים את החשיבות להגיע עם הבנות עם בנק הפועלים, יחד עם זאת, לאור רמת הסיכון הגבוהה שההסכם מול הבנק חושף אליו את המחזיקים במידה וחברת פלאזה לא תעמוד בהתחייבויותיה, ההצבעה צריכה להתקיים ברוב של 75% ולא כחלק מן ההסדר. אנו נדרשים להחלטה כאשר חברת פלאזה הינה בחזקת קופסה שחורה ואין לנו כל מידע לגבי מצבה דבר שבעייתי כשלעצמו. נראה כי הנהלת החברה עושה שימוש בכוחה המונופוליסטי מול המחזיקים כדי לאלץ אותם לחתום על ההסדר המתאים לבעל השליטה ונושאי המשרה בה".

כלומר כל התקופה של הטיפול בהסדר, כל המליונים שהוצאו על נציגות והיום הם באים ואומרים על הנכס המרכזי של אלביט, שהוא לב ההסדר כי הוא קופסא שחורה

הם אומרים שזה מצב בעייתי - אך אני לתומי חשבתי כי יש ייצוג של נאמנים ונציגי נושים ויש להם עו"ד על מנת למנוע "מצבים בעייתיים" של חוסר במידע

חשבתי שאחרי "שמומחה בית המשפט" בדק את ההסדר הוא ידע מה מצבה של פלאזה -אחרת כיצד ניתן לאמר על הסדר אם הוא טוב או רע?

אם אני הייתי מנהל המו"מ בשם הנושים והיתה חסרה לי אינפורמציה היתה מתרחשת אחת משתי חלופות - או שהיו משלימים לי הכל באופן מלא ולשביעות רצוני המלאה או שמפרק היה ממונה וממילא כל המידע היה מתפרסם, ואלא שיש להם מה להסתיר יצטרכו לבדוק טוב את פוליסות הביטוח שלהם.

אך להגיע להסדר שאושר ע"י הנושים ועכשיו להודות שפלאזה היא בעצם קופסא סחורה , זו שערוריה שאין כדוגמתה

בקיצור, אני ממליץ בחום למי שמחזיק אגחים של אלביט בצפיה להרוויח בהסדר לחשוב פעמיים אם בכלל כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה , כאשר הרופא אומר שאין לו מושג מה המחלה והתרופה שניתנת היא "על עיוור".

דבר אחד לא מסתדר בקלקולציה הזו . קרן יורק לא מבינה כלום ? לא בדקו לעומק ? אין להם אנליסטים ? אין הערכות שווי עצמאיות שערכו עבורן ? נכנסו בהשקעה של מאות מליונים סתם ?
    tby איך אתה,וצדקת לאורך כל הניתוח של הפארסה הזו,מגיע למסקנות חותכות ונכונות מתוך ד אמות והם שנסעו לארופה ולהודו,חקרו ובדקו ,הגיעו למסקנות שונות מאד וצופים רווח גדול מסיבוב על אלביט הדמיה....
    אולי יש אוצרות באמתחתה של פלאזה ? אולי אלביט מדיקל תפרסם חדשות מסעירות למחרת ההסדר ....
    מי בכלל יודע מה האמת . זה נראה כמו אסופה של שקרים מצד כל הבוחשים בקדרה ומראה עד כמה זה מסוכן להשקיע במניות בכלל ובפרט בבורסה הישראלית.

זה לא פעם ראשונה או אחרונה שקרנות / משקיעים שנתפסים רציניים מבצעים הערכת סיכונים / שווי שאינם קרובים למציאות

הדוגמא הכי טובה זה בן-דב ופרטנר - בעולם כבר היו מפעילים וירטואליים מס' שנים ובכל שוק שהם נכנסו הריווחיות של חברות הסלולאר ירדה. לא רק זאת , מחירי הדקות בישראל היו מהיקרים בעולם המערבי , שלא לדבר על מחירי המכשירים שהיו מגולמים בתוך תוכניות שאף אחד לא הבין.

הצ'יסון , שלהם נסיון בינלאומי בסלולאר הבינו כי השינוי בישראל הוא רק שאלה של זמן, ורצו לממש מהר ככל האפשר - אתה חושב שסתם הם היו מוכנים "לממן" לבן דב חלק מהרכישה? הם לא רצו לתת לפראייר ללכת.

בן-דב מצידו לא בדק מה קורה בעולם ונכנס לפרטנר כאילו הריווחיות שלה היא נורמלית ואין אף סיכון עיסקי - זו גישה אידיוטית לא לבדוק מה קורה בעולם = ובן דב שילם המחיר

זו לא השוואה כל כך טובה. מדובר בקרנות שמתמחות בתחום ולא נכנסות משיקולי אגו. ויש 2 קרנות שהשקיעו באלביט. הן בטוח רואות אפסייד. איפה בדיוק לא ברור.

1. "ראו". לא בהכרח "רואות".
    2. גם באפט לפעמים טועה.

נחתם תיקון להסכם עם בנק הפועלים שמאפשר לחברה לבצע פרעון מוקדם תוך תקופה קצרה - ולקבל חזרה את המניות (3%) או חלקם שיונפקו לבנק - תלוי במועד הפרעון המוקדם.

התיקון הזה מצביע רק על דבר אחד - יש כוונה ברורה של נושי אלביט לבצע הנפקה / זכויות סמוך לביצוע ההסדר - זה יאפשר לאלביט להשתתף בהנפקת זכויות בפלאזה ולהחזיר החוב המובטח לבנק הפועלים - כי ממילא הבטחון של פועלים הולך לעבור דילול.

כל הסיפור הוא מנוגד לחלוטין לאינטרסים של הנושים הלא מובטחים.

היה צריך לתת לבנק הפועלים לקחת את מניות פלאזה המשועבדות לו - שיזרים הוא כסף בהנפקת הזכויות של פלאזה או שידולל. על יתרת החוב בלא מובטחת להיכלל בהסדר - הבנק יקבל הון + אגח כמו יתר הנושים הלא מובטחים - ויזרים כסף לאלביט בהנפקת זכויות - או שידולל.

כרגיל, לנציגות האגח אינטרסים שונים ממחזיקי האגח מהציבור

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות