x

עמוד 22 מתוך 29 ראשוןראשון ... 122021222324 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 211 עד 220 מתוך 285

נושא: אלביט הדמיה - תמונת מצב

אני שותף למסקנה שלך, שהגיעה העת לאסוף אגחים במחירי שפל.

כעת שאנו לקראת הסדר שבו אין חשיבות לפארי, לא ברור לי למה אתה בוחר אגח לפי מחירו היחסי לפארי (ולא לפי המחיר המינימלי הקיים).

אם היו לאלביט 2 אגחים: 1. נסחר ב- 30 עם פארי 100, 30% לפארי. 2. נסחר ב- 34 עם פארי 120, 28% לפארי. האם היית בוחר את 2 עם מחיר לפארי יותר נמוך או את 1 במחיר יותר נמוך? אני לפחות הייתי בוחר את אגח 1 (ב- 100 ש"ח הייתי מקבל יותר יחידות).

יחיאל, הסדר חוב עובד לפי כמות החוב ולא לפי מספר היחידות. כמות החוב המתואם מיוצגת ע"י הפארי.

יש להוסיף שיקולי מס
    25% עבור אגח צמוד ורק 15 עבור שקלי
    אלון

הסדר החוב באלביט תקוע.

קיימת מחלוקת כבדה בין הקרנות הזרות שמבקשות לבצע מהלך הבראה חד - המרת רוב החוב למניות, לבין המוסדיים הישראלים שרוצים להשאיר מקסימום חוב בחברה משיקולים של מה מותר להם להחזיק .

הבעיה היא עקרונית ודורשת פתרון עקרוני ע"י הרשויות המוסמכות - מבלי להעיר על איזה הסדר יותר נכון, והאמת היא כנראה באמצע, לא יתכן שהסדר הבראה שדורש מחיקת חוב לא יהיה הסדר אופטימלי לנושים לטווח ארוך בגלל אילוצים רגלוטורים של גופים מוסדיים.

הייתי מצפה מהגופים המוסדיים בארץ לפנות למי שצריך ולגבש פתרון שירשה להם להחזיק , ללא הגבלת זמן , ניירות ערך שהם מקבלים במסגרת הסדר חלף אגח שהחזיקו ולא משנה אם זה אופציה או מניה והגוף המוסדי מחוייב עפ"י תשקיף להחזיק 100% אגח בלבד.

זה יסייע לשוק בשני מצבים -

בגלישה להסדר - יש גופים שמוכרים למרות שהם יודעים שבהסדר יקבלו יותר - אך הם אינם רשאים להחזיק מניות שמתקבלות וחייבים למכור -אז הם לא רוצים להיכנס לפינה הזו בכלל

לאחר הסדר - יש לחץ מכירות טכני של גופים שחייבים להיפטר מני"ע שאסור להם להחזיק

שתי התופעות, שמקורן מגבלות טכניות, פוגעות בחסכון של הציבור -המהות - שזה החסכון הציבורי - חייבת לגבור על הטכניקה.

מי ירים את הכפפה ויפנה לרשות לנירות ערך?

הסדר בחסות בית המשפט

לאחר הדיון בבקשה של אלביט לכנס אספת מחזיקי אגח שתאשר את ההסדר שגובש בין זיסר לקרנות, הדינמיקה של הסדרי החוב בישראל השתנתה לתמיד - ולטובה.

בית המשפט לא נקט בגישה של - ניתן למחזיקים להגיע להחלטה על ההצעה העומדת לפניהם, אלא נקט בגישה שונה - קודם נוודא שההסדר שמוצע הוא הסדר סביר שמקבל את "חותמת" מומחה בית המשפט אך גם ללא חוו"ד המומחה הצביע בית המשפט על העובדה הברורה - ההסדר שמוצע ע"י הנציגות עדיף על המתווה שזיסר והקרנות רוצים שיאושר - עכשיו המומחה כבר "ממולכד" - הוא לא יכול להגיע למסקנה שונה.....

עכשיו יעלו השאלות שנשאלות כל העת - מדוע להשאיר לזיסר מניות ולהסכים לא לתבוע דרקטורים אם אין תרומה של הבעלים להסדר? - כל תשובה שמנסה להסביר זאת אינה מתחום הכלכלה אלא מתחומים אחרים שאינם קשורים , ואינם מענינם, של נושי אלביט שזכותם המלאה לקבל 100% מהחברה ולתבוע את כל מי שאפשר על מנת למקסם את גביית חובם .

בשולי הדברים עלה האבסורד שמלווה את ההסדר באלביט - מחד החברה טוענת ששוויה גבוה מאוד, וזה "נתמך" בחוו"ד של ברנע,. מאידך החברה טוענת שצריך למחוק את רובו של החוב כי אינה יכולה לשרת חוב גדול (הנציגות רוצה ש 50% מהחוב הנוכחי לא ימחק) - שתי ההצהרות הללו אינן מתישבות אחת עם השניה.

האמת היא לא באמצע. זיסר יודע יפה מאוד כמה העסק שווה ולכן רוצה למחוק את כל החוב - זו הדרך היחידה לתת ערך לבעלי המניות - להפסיק את תשלום הריביות - לאלביט אין כל מקור הכנסה שיכסה את תשלום הריבית על החוב.

ידיעה שלא מצריכה פרשנות:

מחזיקי סידרה ב' הגישו בסוף השבוע לבית המשפט בקשה לחשוף את מצבו הבריאותי של זיסר בטענה כי הדבר רלבנטי לחברה ולהסדר.

דוחות אלביט לרבעון הראשון:

הכנסות:31 מליון דולר

הפסד: 31 מליון דולר....

ההפסד בפועל גדול יותר כי הוצאות המימון קטנו בגלל ירידה בשווי הסחיר של חוב פלאזה....

הוגשה חוות דעת המומחה לעניין הסדרי החוב באלביט.
    כמה נקודות מעניינות שמצאתי שם:
    - לדעת המומחה, הצעת החברה טובה יותר מהצעת הנציגות
    - לדעת המומחה, הצעת החברה לא מספיק טובה, ויש להעביר 95% מהמניות לבעלי האגח
    - כמו כן לדעתו יש אינדיקציה לכך שניתן לתבוע את הדירקטורים על הפעולות האחרונות, וכיווון שסכום הביטוח הוא 60 מ'דולר והדירקטורים לא הציעו לפדות את עורם, אין לוותר על זכות זו.
    - לדעתו, אין מקום להביא בחשבון פרמיית שליטה לעניין הקרנות הזרות.
    - לדעתו, ניתן להגיע להחזר של 81%, לא כולל סכומים שעשויים להתקבל מנושא תביעת הדירקטורים.

הוא לא ביצע הערכות שווי אמיתיות משל עצמו אבל עושה רושם שמרבית מהנחותיו, בהתבסס על הנתונים הגלויים, הן סבירות.

בסה"כ זוהי חוות דעת מעודדת מבחינת המחזיקים - לו הנציגות תשכיל להפנים אותה.

כך בכל אופן אני קורא את הדברים.
    מישהו הבין אחרת?

לדעתו, ניתן להגיע להחזר של 81%, לא כולל סכומים שעשויים להתקבל מנושא תביעת הדירקטורים.

הוא לא ביצע הערכות שווי אמיתיות משל עצמו אבל עושה רושם שמרבית מהנחותיו, בהתבסס על הנתונים הגלויים, הן סבירות
    הוא לא ביצע אומדן לקאסה רדיו ברומניה - הרבה מאוד עשרות מליונים הולכים להימחק שם - ברגע שתהיה בפלאזה הנהלה "ללא מורא" מזיסר המחיקה תגיע.

אני יותר מאמין לחברת הדרוג שהגיע למסקנה דומה לשלי - תספורת של 30%-50% -קרוב יותר לגבוה.

חבל שאין להשיג עוד מניות של החברה למכירה בשורט כי בעצם המומחה אומר שהחברה תהיה שווה במקרה הכי טוב החברה תהיה שווה 340 מליון יורו , אך המחזיקים הקיימים יחזיקו 5% בלבד - שווי של 80 מליון ש"ח - כלומר המניה צריכה לרדת ב 50%

פורסם מתווה חדש להסדר מטעם החברה:
    - 400 מ' באגח לא צמוד ל-6 שנים (ואשר לדעתי היה צריך לשאת כ- 9% - 10% כדי להתחרות באגחים קיימים בשוק, כמו למשל גינדי ג) ולכן להערכתי ייסחר סביב מחיר 80 - כלומר שווי 320 לסדרה כולה.
    - 100 מ אגח כנל ל-8 שנים, להערכתי ייסחר סביב מחיר 70 - כלומר 70 משח לסדרה כולה
    - העדר תביעות חלקי שאינו כולל את זיסר (לא יודע להעריך את השווי הכלכלי של זה)
    - 90% מהון המניות של החברה לאחר ההסדר - להערכתי האישית מגלם שווי של כ 1200 משח (ופחות מהערכת המומחה אשר ניסמך על דיווחי החברה)
    סה"כ הגעתי לכ- 1600 משח, או כ 66% החזר לפי החישוב שלי, אולי קצת יותר אם ניתן לקבל משהו מהביטוח של זיסר.

על פניו, אם אני לא טועה אז יש פה הזדמנות קניה היסטרית. השאלה היא מדוע השוק מתמחר את האגח הרבה יותר נמוך. אולי מתוך חוסר ביטחון שהמומ יבשיל לידי גמר חתימה טובה? או שאולי החשש (הסביר בהחלט) מפני צניחת המניה ביום שאחרי? (ואם כן מדוע לא להוסיף להסכם סעיף הנועל את הסחירות של ניירות הערך ומפשיר אותן בהדרגה, כפי שנהוג הרבה פעמים בהנפקות חדשות?)

בכל מקרה, מחזיק את הניירות, ומחזיק אצבעות שיחתמו. נראה לי שמרכיב הזמן הופך להיות חשוב יותר מעוד איזה אחוז מהנכסים.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות