x

עמוד 5 מתוך 29 ראשוןראשון ... 3456715 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 285

נושא: אלביט הדמיה - תמונת מצב

ניתוח הרכישות עד כה

כמו בבחירות, אחרי שיש תוצאות אפשר לזרוק לפח את התחזיות.

מניתוח הרכישות עולה, בהנחה שהרכישות היום שמהוות 11% מכלל התוכנית מייצגות את תמהיל הרכישות הצפוי -

1. רווח ההון הצפוי של אלביט מכל המהלך יהיה כ - 100 מש"ח - רווח של 66% מכל ש"ח רכישה , 133% על המזומן שמושקע.
    2. התשואה השנתית שדורש DB המממן את העיסקה - 30% שנתי
    3. נראה כאילו אלביט ו- DB חילקו את הרווח הצפוי שווה בשווה

זה משמעותית פחות טוב משהערכתי

ניתן לראות הניתוח כאן:

https://docs.google.com/spreadsheet/...GxmeDZoQkFpaFE

כולם מוזמנים לבדוק המודל, השעה מאוחרת אז אין ביטחון בנכונותו

אני לא בטוח שאני מבין מדוע אג"ח 1 לא משתתף בחגיגה

שלום TBY וחברים,

אתם בטח משערים שזיסר הוא לא בדיוק כוס התה שלי ולכן אני מתנצל על ההתפרצות.
    אתם גם מכירים טוב את דעתי הנחרצת שקניות חוזרות הינן תספורת לכל דבר ועניין.
    ובכל זאת, אתם כל הזמן מזכירים פה רווח הון וכל מיני חישובים בנידון.
    סליחה על השאלה - אבל מה מעניין רווח ההון את מחזיקי האג"ח ?? אבסורד.
    ואם אתם כל הזמן מזכירים זאת, אני מקווה שתשמרו טוב שזיסר לא "יגנוב" את רווח ההון המדובר כדיבדנד (אם הוא יכול) !!!

ולסיום - האם אצל שלי או נאווי לא ניתן לקבל תנאים טובים יותר מדויטשה ??

לילה טוב,
    אודי

אודי
    מה שלומך?
    נביא זעם אתה צודק מוטי זיסר יעשה וואחד תספורת
    והמה עשו חשבונות - מסכנים משקיעים או שמא מהמרים שלא בודקים ויורדים לעומק
    העיקר האובססיביות לעשות כסף ומהר וכמה שיותר

מינוף אודי יקר - לא במחוזותינו קח לדוגמא את נ. דנקנר וואלה איזה הלוואה איזה ריבית אטרקטיבית

החבר שלך כבר היה עושה כמה סיבובים LOL וואלה טוב שלא צריך פוסטים נפרדים - עזרת נשים ועזרת גברים
    ששששששששששש

לילה טוב חלומות פז
    R

ציטוט פורסם במקור על ידי Jorge צפה בהודעה
    אני לא בטוח שאני מבין מדוע אג"ח 1 לא משתתף בחגיגה
    גם אני אשמח להבין מחברי הפורום איך החגיגה תשפיע על אג"ח א'.

אודי,

אתם גם מכירים טוב את דעתי הנחרצת שקניות חוזרות הינן תספורת לכל דבר ועניין.
    ובכל זאת, אתם כל הזמן מזכירים פה רווח הון וכל מיני חישובים בנידון.
    סליחה על השאלה - אבל מה מעניין רווח ההון את מחזיקי האג"ח ?? אבסורד.
    אין צורך להתנצל על שאלות לגיטימיות .

המסקנה שלי על אלביט נמצאת בתחילת הדיון - והיא לא חיובית בכלל - אני מעריך שאלביט לא יכולה לעבור את 2013 מבחינת תשלומים וגם אם יהיה הכסף - הנואשות של המצב תביא לעצירת תשלומים.

עכשיו פתאום מתברר שיש גוף רציני שמוכן להמר על תשלומי אלביט עד אפריל 2014 - מבחינתי זה אומר דרשני:

- אם החברה מצליחה לעשות תספורת מרצון משמעותית ביותר = רווח הון גדול (נניח קונה את רוב סדרה ז') - הפער בין הנכסים להתחייבויות בפרוק יורד מאוד - נק כדאיות האחזקה של האגחים השונים משתנה מאוד - גם במקרה של פרוק, שלא לדבר על ההיבטים האחרים - מאזן, ריווחיות, הוצ מימון עתידיות.

- אם התספורת אינה משמעותית ביחס לתמונה הכוללת = רווח הון קטן יחסית לפער נכסים התחייבויות - אז דבר לא השתנה

- אם החברה קונה במרץ אגחים קצרים - זה משפר משמעותית את התזרים בטווח הקצר -משנה את ההתיחסות לאחזקת אגח א' ו-1

- אם ה -IRR שדורש DB נמוך יחסית - המצב לא רע, אם שוק אפור - זה גם אומר משהו

המסקנה מובילה לפעולה -אם דבר לא השתנה, הסיטואציה יוצרת הזדמנויות - מי שמחזיק יכול למכור בנקודה בה חשב למכור מההתחלה , מי שחשב שהמצב ישתפר ורוצה לקנות - יחשוב פעמיים וכ' , מי שמסוגל למכור בחסר - נפתחה לו הזדמנות

מעבר לכך אני חושב שזה מעניין מאוד מכמה היבטים -

הראשון להשכלה כללית - כיצד העסק הזה עובד -זה הופך חלק מהפרקטיקה בחברות עם אגח זבל
    השני - אני מחזיק אגח ז' - הוא עולה חזק - כדאי למכור? מלהסתכל על השער של האגח , לקרוא במאיה ובעתון - אני לא יכול לגבש החלטה
    השלישי - באגחי הזבל טמון זהב - פוטנציאל לרווחים מאוד גבוהים - אך זה דורש הבנה מדוייקת ככל האפשר של הסיטואציה - יש כאן ארוע משמעותי , אי אפשר לתת לו לחלוף מבלי התיחסות .

לגבי השאלה על אגח 1 - תבדקו בטבלה המקושרת - ראו איזה הפסד הון ענקי כל רכישת אגח א' יוצרת לאלביט. הם רוכשים האגח רק כדי להגיע ל - IRR מול DB
    נערך לאחרונה על ידי tby, 14.11.2012 בשעה 07:22

מתי מעלות יתעוררו ויורידו את דירוג האגחים ל D ? (על פי המתודולוגיה שלהם הרבה קניות עצמיות של אגחים הדירוג יורד ל Dׂ)
    רוב הקרנות יהיו חייבות למכור ומנגד תעמוד החברה ותקנה ויאללה בלאגן.
    אחרי הקניות הדירוג יחזור.

שלום TBY ידידי,

אכן, צריך להזכיר ובגדול את הנושא של הקניות החוזרות, אך לטעמי רק לשם גינוי ומיגור התופעה הנלוזה.
    אני נדהם כל פעם מחדש, ויחד עם זה התופעה משעשעת למדי, שבכינוסי מחזיקי האג"ח כל גדולי האנליסטים ונציגי המוסדיים הגדולים (ששם מוזכר השכם וערב בעיתונות הכלכלית כתומכי הצעד הזה)
    צועקים בקול גדול על בעלי החברה כי רוקנו את הקופה בקניות החוזרות (יחד עם הדיבדנד והבונוסים השמנים). התדהמה מתגברת כי מתחיל ויכוח בין נציגי הסדרות השונות על העדפת נושים כי קנו סדרה
    אחת יותר מהשניה. במקרה אחד, אפילו אני הקטן התערבתי בין הניצים והסברתי למה אין שום העדפת נושים.
    אל תשכח, ואתה ציינת את זה מפורשות כי גם 2013 בסימן שאלה גדול, אנו עוסקים בחברות בקשיים עם קופה כמעט ריקה לחלוטין ותזרים בעייתי.
    נו....אז מה קרה עכשיו ?? הקופה התרוקנה לחלוטין ולא נשארה אגורה.
    במקרה דנן, נדמה לי ותקן אותי אם אני טועה, אין שיפור בתזרים בזמן הקצר כי תשלומי האג"ח שיהיו אצל דויטשה הינם חלק מהחזר ההלוואה. שלא לדבר על השוק האפור.

להזכירך, לפני חודשים ספורים בזמן הויכוח הגדול מול בנק הפועלים, רואיין בכיר במערכת הבנקאות והזכיר כי האדון זיסר ידוע בהיסטוריית התשלומים הקלוקלת שלו, הוא נזרק מבנק אחרי בנק,
    וגם אם הוא שילם בסוף זה רק אחרי שהוציא את הנשמה למלווה. צר לי, וסליחה שלא אפרט, אני מכיר את הסיפורים הללו מכלי ראשון.

לגבי הסיפא של תגובתך, אני מסכים לחלוטין כי באג"ח הזבל טמון זהב. אני גם יותר ממחזק את קביעתך שזה דורש היכרות והבנה מדוייקת של התהליכים. חלומות גם לא תמיד מתגשמים.

בברכה ובהצלחה,
    אודי

אודי,

לא ניתן למנוע מהחברה להשתמש במזומן איך "שבא לה" - יש דריקטוריון שחשוף לתביעות אם אישרו פעילויות לא סבירות.

הבעיה זה לא כיצד החברה מתנהגת - הבעיה כיצד הנושים, נציגיהם ו"כלבי השמירה" מתנהגים - אם הנאמנים של אגח אלביט חושבים ששטר הנאמנות של האגח לא מחייב / מאפשר להם להתחיל לצעוק כבר היום , אם אף מוסדי לא טורח לשלוח מכתב אזהרה להנהלת החברה והדרקטורים, אם מעלות לא מורידה את הדרוג של אגח אלביט (BBB מינוס.... זו בדיחה רעה) מייד עם התפרסם תוכנית הרכישה - מה אתה בא בטענות לחברה?

צריך להיות כלל ברזל - אם תשואות האגח של חברה מעל 15% חובה על הנאמן להיות משקיף בישיבות דריקטוריון וחובתו לדאוג לאינטרסים של מחזיקי האגח כמשקל נגד לדריקטוריון שחושב על טובתם של בעלי המניות

כפי שכתבתי בעבר - צריכה להיות תביעה נגד נאמן על הפרת חובת הנאמנות. תביעה אחת תספיק.

אתה צודק לחלוטין - תוכנית הרכישה מרעה מאוד את התזרים לטווח הקצר - הבור ל -2013 רק גדל , ובגלל עליית מחירי האגח התועלת הכלכלית לאלביט הופכת להיות זניחה מול היקף הבעיות
    נערך לאחרונה על ידי tby, 14.11.2012 בשעה 13:08

המשך קניות 14.11.2012
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=774836

ע"פ הדבורה מאיה: נרכשו היום בעיקר אגרות חוב סדרה ז, וסדרה ו, - ביחס של בערך 2 ל- 1 בכמות הע.נ

הקניה ~ 3M ש"ח תואמת את כמות החשוב הממוצע שבוצע לאור הכרזתם: 150M ש"ח, 10 שבועות, ניסיון לקניה בחצי מחיר - ע"פ המחירים היום: קנו בעיקר סדרה ז שנסחרת בכ- 40אג על פארי 110. סדרה ו ב- 60אג פורעת שליש קרן בשנה הבאה לפי 117אג - אג"ח ו פורע שליש קרן באוקטובר 2013.

לעדכונכם.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות