x

עמוד 4 מתוך 29 ראשוןראשון ... 2345614 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 285

נושא: אלביט הדמיה - תמונת מצב

ל- tby ו- ליאור,

לדעתי, בזמן הקניות, לא ניתן להתעלם מכניסה של 150M ש"ח \ 10 * 5 = 3M ש"ח ביום בממוצע.

המחיר, לפחות בהתחלה לא יכול לעלות מהר מדי - פשוט כי החברה במצב לא טוב, עליה במחיר תשלח חלק מהמחזיקים למכור אלביט ולקנות אג"ח אחר במחיר דומה כשמידת הבעיות בחברה נמוכה יותר.

מצד שני, במחירי היום (אופטימית נאמר ~ 50אג לאגרת כל שקל קונה 2.5 אגרות חוב (פארי ~ 120) - בכמות גדולה זה מפחית את חובה הכולל של החברה) - נניח והמחיר יעלה בתוך כמה שבועות אל אזור ה- 50 וינוע שם לארוכות, ו- 90+ ל-א - 150M ש"ח קונים ~ 375M ש"ח חוב, לא ניתן להתעלם מזה.

שום עסק נדל"ני לא יניב לאלביט את אותם רווחי הון כמו קניית האג"ח שלה בניכיון כה עמוק.

יתכן והחברה גם לא רוצה שהמחיר יברח לה ולכן היא תבצע את התוכנית ולאחר מכן תפעל שוב מאשראי חדש מבנק בעוד כמה חודשים.

אני מניח שהיא רוצה שמחזיקים שמוכרים לה (נניח אג"ח א,ב - אני מקווה שהחברה מקפידה לקנות מכל האג"חים שלה לרוחב הקו ובכמויות ע"פ בחירתה לרבות ה1 להמרה - כך שאף אחד לא יוכל להלין בהמשך (ע"ע הברדק של ב מלפני כמה חודשים)) יקנו אג"ח פלאזה ויעלו את מחירו על מנת שזו תוכל בהמשך לגייס חוב חדש במחיר הגיוני.

היום כבר יותר ברור שהביקושים החזקים הם באגח ד' ואח"כ ב - ז .

המחזורים באגח א' ג' ו-ו' משמעותית יותר נמוכים, גם ביחס לגודל הסידרה, בסדרה ה' הקטנה מאוד יש דווקא מחזור יחסי גבוה לגודל הסידרה, אך קטן כספית

היקף המחזורים הכולל הוא כ - 1/3 מאתמול - מה שמעיד ש"ההתרגשות" הסתיימה אך המחזורים עדיין גבוהים כמעט כפליים מהמחזור הרגיל באגחים ד' ומעלה, ונמוכים כמעט בחצי מהמחזור הממוצע באגח א'.

הניחוש שלי לגבי התמהיל של הרכישות מבחינת רווח הון / מח"מ - 50% אגח ד' , 50% אגח ז' (וזה בהחלט יכול לנוע ל - 60% ד' ) ואז:

75 מש"ח קונים כ - 220 מליון ע.נ אגח ז' - רווח הון פוטנציאלי 165 מליון ש"ח - תוספת להוצ' מימון - 0 ( הריבית היא משלמת מכל מקרה)
    75 מש"ח קונים כ - 160 מליון ענ -אגח ד' רווח הון פוטנציאלי 64 מליון ש"ח - תוספת הוצ מימון (שני תשלומי קרן - 25% מפארי) - 50 מליון ש"ח

כלומר 75 מש"ח של אלביט , קונים לה 380 מליון ע.נ (בשווי בספרים 430 מש"ח) . ,עם רווח הון צפוי ברבעון השני של 2014 של 228 מליון ש"ח , תוך גידול של 50 מש"ח בהוצאות המימון.

בהנחה שמחירי האגח ימשיכו לזחול מעלה ככל שהחברה תמשיך בקניות , רווח ההון הצפוי יקטן - יחד עם זאת אני לא חושב שאגח ד' או ז' יעלו יותר מ - 10% ממחיריהם היום כך שניתן להתיחס כרגע, עד שיהיו נתונים יותר טובים, לרווח הון צפוי שלא יפחת מ - 200 מש"ח.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 12.11.2012 בשעה 16:17

היי tby,

אתה מניח קנייה רק ב ד' ו-ז'?
    איזו סיבה יש להם להתמקד רק בשתי הסדרות האלו?
    איזו סיבה יש שהם לא "יקפצו" מסדרה לסדרה על מנת לא להיות צפויים ולמשוך עליות בסדרות האלו שיגרמו להקטנת רווח ההון?

אני לא חושב שיש קניות רק בד' וב ז'. אני חושב שהרכישות הם בג' ומעלה.

יחד עם ד' ו- ו' זאת אלו הסדרות הגדולות ויש בהם מחזורים משמעותית יותר גדולים מהאגח האחרים כך שהם דומיננטים ברכישות.

יש IRR שאלביט הבטיחה למממן של העיסקה וזה מה שקובע לבסוף את התמהיל - אך קביעת מועד סיום העיסקה מרמז התיחסות ספציפית לאגח ד' שמשלם באפריל .
    אגח ז' - הכי כדאי לחברה לרכישה בהיבט רווח ההון .אגח א' ו-1 לא הגיוניים לרכישה במסגרת העיסקה הנוכחית. נותרו ג' , ה' ו-ו' - סדרה ה - מאוד קטנה, ומזכירה בהיבט העיסקה את אגח ז' אך נחותה משמעותית ממנו מבחינת כדאיות רכישה -המחזור שם 300היום אש"ח כך שניתן להזניח , ג' ו-ו' - מאוד דומים לד' מבחינת הפרמטרים של העיסקה, כך שלצורך פשטות האומדן אני מתייחס רק ל - ד' ו- ז'

אהלן,

אי אפשר להתעלם ממחזור של 10M! בסדרה א עד כה(11:00), לעומת 1.4M ב-ז, 1M ב-ד ו-156K ב-ב.
    גם אי אפשר להתעלם מזה שלמרות המחזור, הסדרה עדיין נותרת הרבה מאחורי כל שאר הסדרות מבחינת שינוי במחיר, לפחות נכון לשעה זאת.
    נמשיך לעקוב....

יום טוב

טוב,

4M ע.נ בדקה ב-ה.
    אז קניות לכל האורך???

יש לי תחושה שיש שחקנים שעושים סיבוב על זיסר - קונים האגח ומעלים המחיר בידיעה שאלביט תכניס עוד הרבה ביקושים במשך 10 שבועות ויהיו הרבה הזדמנויות למכור ברווח - העליות גבוהות מדי מול תוכנית רכישה של חברה שרוצה לקנות בזול חוב - אלא עם מי שמנהל הרכישה עבור אלביט לא מבין מה הוא עושה.

זה לא חכם לפרסם את תקופת הרכישה שהתקופה היא קצרה של 10 שבועות - אפשר היה להשמיט פרט זה מההודעה לבורסה - מישהו באלביט עשה שגיאה שתעלה להם הרבה כסף

לחילופין - יש מידע חיובי שזולג - זה יכול להסביר את המחזור הענקי באגח א'

יום מספר 2 של תוכנית הרכישה של אלביט - וחייבים לציין מספר דברים יוצאי דופן

ראשית - מחזורים מאוד גדולים בכל האגחים, עליות חדות למעט אגח א'

אגח 1 - מחזור של 800 אש"ח בעליה של - 4% המחזור חריג בהיקפו המצומצם ביחס לארועי היום.

לאחר שאתמול המחזור באגח א היה של כמה מאות אלפי ש"ח, היום המחזור היה יותר מ 12 מש"ח - ש - 75% ממנו עד שעה 11 בבוקר במספר עסקאות בסדר גודל של מליון ש"ח כל אחת.

באגח ה' מחזור גדול של 2.2 מש"ח - יותר מ - 80% ממנו היה ב- 4 עסקאות עוקבות של 1 מליון ע.נ כל אחת (450 אש"ח) - כנראה עסקאות מתואמות

אגח ג ' - מחזור 3.7 מליון ש"ח - מליון ש"ח ממנו ב- 8 עסקאות האחרונות של היום

אגח ד - 11 מש"ח מחזור - בשעה 13:54 - 4 עסקאות רצופות בהיקף 7.2 מליון ע.נ. - כמעט 4 מש"ח ועוד עסקה של 930 אשח בסגירה - 5 עסקאות כמעט 45% מהמחזור

אגח ו- מחזור 2.2 מש"ח - רק עסקה אחת של כ - 400 אש"ח

אגח ז' - מחזור של 4 מש"ח ללא עסקאות גדולות

מה ניתן ללמוד?

ראשית היו היום הרבה עסקאות מתואמות - באגח א', ג' ד' ו-ה'

מי קונה היום ב- א'? אין לי מושג. לחברה לא הגיוני לרכוש שם ואתמול המחזורים היו קטנים, אין רכישות באגח 1.

למעט אגח א' שוב מובילים אגח ד' (ג') ו-ז את הרכישות.

ההטיה היא לכיוון המח"מ היותר קצר - 17 מש"ח ב - ג,ד,ו לעומת 6 מש"ח ב - ה ו- ז. וזאת מבלי לקחת בחשבון את א' ו- 1.

עליית המחירים של האגחים היא די קיצונית ומקטינה את התועלת של תוכנית הרכישה, זאת בתוספת ההטיה למח"מ הקצר שמגדילה את הוצ' המימון של החברה תביא את רווח ההון של החברה לאזור ה - 170 מש"ח, בהנחה שהמחירים לא ימשיכו לטפס

להלן הקניות שבוצעו היום באג"ח אלביט הדמיה ע"פ המאיה:

מה אנחנו למדים? הדווח הוא רק על היום ויתכן והקניות של אתמול היו על מנת לבצע היום מכירות מתואמות?

אמנם החברה דואלית ולא מחויבת בדווח - אבל אם דווח על היום למה אין דווח על אתמול?

היתכן ומי שאסף אתמול עשה זאת על מנת למכור היום לאלביט בפרמיה? היתכן ומי שגוזר את הקופונים הללו הוא מי שנתן לה את ההלוואה וזה חלק מהרווח.

רואים קניות גדולות יחסית באג"ח ד, ג, ה, ו.

הקניות ב-ז הן קטנות יחסית וכך גם ב- א,ב.

ממוצע הקניות של כ- 33M ע.נ ב- 17.5M ש"ח מייצר יחס של כ- 53% - בהתאם למחירים שהחברה דווחה במועד ההלוואה.

כשיש קניה משמעותית של החברה - צפויה עליה במחיר כל זמן שהחברה קונה.

לחברה יש עוד 132.5M ש"ח לקניות - מעניין לראות איך החברה תפעל.

כעת מעניין מי קנה בכמות גדולה אג"ח א ופלאזה ב ולמה.

כמו כן, החברה לא קונה אג"ח להמרה ה1 למרות המח"מ הקצר יחסית והמחיר הנח.

לידיעת כולם.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות