סיכום שבועי לשוק ההון 25.10 – 21.10
אג"ח ממשלתי
המדדים הממשלתיים סיימו את השבוע כמעט ללא שינוי לאחר שבוצעו ההתאמות לפרסום המדד שבוע שעבר שכזכור היה הרבה פחות מהצפוי.
בעקבות פרסום המדד ההערכות האינפלציוניות העתידיות התמתנו במעט, להערכתנו המדד ל 12 חודשים הקרובים יעמוד בין 1.8% ל 2% וזה בעקבות סביבת האינפלציה הנמוכה במדינות המערב והוזלת העלויות בסעיפי הדיור, סלולאר והדלק.
בנוסף מרווחי התשואות בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב ירדו במעט השבוע וזה בשל ירידת התשואות באג"ח ממשלת ישראל, ירידה זו במרווחי התשואות נותנת ביטחון למשקיעים באג"ח ממשלת ישראל במקרה של תנודות חזקות בתשואות אג"ח ממשלת ארה"ב.
מסקנה: צפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון ירדו בטווח הקצר. אנו מעריכים שפער התשואה בין האפיק הצמוד לאפיק השקלי נקבע סביב שיווי משקל ארוך טווח ולכן החזקה של האפיק הצמוד בטווח הקצר פחות אטרקטיבי אל מול האפיק השקלי. למרות זאת, אנו מעריכים, שפער התשואה בין האפיק הצמוד לשקלי עדיין לא נפתח באופן שיוצר עדיפות ברורה לאפיק השקלי.
אג"ח קונצרני
מדדי התל בונד עלו במהלך שבוע המסחר. המדדים הצמודים עלו ב- 0.4% בממוצע והמדד השקלי עלה ב- 0.2% .
המגמה החיובית בשוק הקונצרני נמשכה גם השבוע אחרי גל השמועות החדשות על מגעים של חברת IDB החזקות עם קרן ההשקעות KKR לבקשת הלוואה של כמה מאות מיליוני דולרים. בנוסף חברת שיכון ובינוי גייסה בהצלחה סכום של 400 מ' ש"ח בהרחבת סידרה 5'. אירועים אלו ימשיכו לתמוך בשוק הקונצרני בטווח הקרוב ואטרקטיביות האג"חים בישראל תימשך לאור פערי התשואות הנמוכים באגח"ים בעולם.
אנו ממשיכים להעריך שחברות עם תזרים יציב ומינוף סביר ימשיכו להנות מירידת המרווחים ולעמוד בתשלומי הקרן והריבית של איגרות החוב שהנפיקו. כמו כן, אנו מעריכים שהסיכוי להפסדי הון חריגים באיגרות חוב של חברות מסוג זה, קטנים יחסית. אנו ממשיכים לדגול בשיטה של בחירת חברות ספציפיות בדרוגים גבוהים ובחינה מעמיקה של מצב ונזילות החברה.
מניות
מדדי המניות סגרו את שבוע המסחר במגמה מעורבת. מדד המעוף והיתר נחלשו ב-0.62% ו-2.13% בהתאמה.
מנגד, מדד הבנקים המשיך במסעו צפונה, כאשר מכפיל ההון, שנסחר בשפל (אמצע אוגוסט) סביב 0.6 עלה כיום לאיזור ה-0.75. בראיה היסטורית עדיין קיים אפסייד במניות הבנקים, אם כי הוא קטן יותר ממה שהיה לפני כחודשיים.
בחודש האחרון סגרו מדדי המניות בישראל חלק מפערי התשואה עם המדדים בחו"ל. סגירת הפער תאמה את הערכותינו מתחילת 2012 שמניות רבות נסחרות במחירים אטרקטיביים. ההשפעה העיקרית על חלק מאותן חברות היה בעיקר חשש גיאו-פוליטי, יחד עם הריקושטים מהמחאה החברתית והגברת הרגולציה בענפים שונים.
עונת הדוחות של הרבעון ה-3 בארה"ב נמצא בשיאו, כאשר רוב החברות הגדולות כבר פרסמו את דוחותיהן. בראיה כללית, ניתן לסכם את הדוחות כבינוניים – חברות כגון גוגל, מייקרוסופט ו-IBM פיספסו את תחזיות האנליסטים וירדו בתגובה. האטה הכלכלית לא פסחה גם על חברות מסקטורים אחרים כמו מקדונלדס וג'נרל אלקטריק שלא הצליחו לעמוד ביעדי הצמיחה. עם זאת מכפילי הרווח במדדים המובילים עדיין נמוכים ברמה היסטורית, ולדעתנו השוק האמריקאי הוא עדיין המועדף על ידנו בראיה גלובלית.