x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: ישראל צועדת למשבר , ייתכן החריף בתולדותיה

ישראל צועדת למשבר , ייתכן החריף בתולדותיה

...
    על פי מדד חדש - מדד הסטגפלציה במשק, שפיתחו ד"ר שמשון ביכלר וד"ר יהונתן ניצן, המשק הישראלי צועד לעבר אחד המשברים הסטגפלציוניים החריפים בתולדותיו. המדד משקף בו בזמן את השינויים בתפוקה התעשייתית ואת השינויים במדד המחירים. בלעדי ל-ynet אמנון אטד
    פורסם: 02.02.03, 14:45

בשנה האחרונה קפצה הסטגפלציה במשק מדרגה וישראל צועדת לקראת משבר סטגפלציוני, אולי החריף ביותר מאז הקמת המדינה. כך מזהירים שני מרצים לכלכלה פוליטית, ד"ר שמשון ביכלר מאוניברסיטת חיפה וד"ר יהונתן ניצן מאוניברסיטת יורק שבטורונטו, קנדה. המדד החדש שפיתחו השניים מתפרסם לראשונה ובלעדית ב-ynet. סטגפלציה" היא מציאות כלכלית המשלבת משק במיתון ("סטגנציה"), יחד עם תהליך של עליית מחירים ("אינפלציה"). ביכלר וניצן פיתחו מדד מיוחד ("מדד הסטגפלציה"), המשקף בו זמנית גם את השינויים בתפוקה התעשייתית, וגם את השינויים במדד המחירים. לדברי ביכלר וניצן, המדד החדש מתאר טוב יותר את מצב המשק מהמדדים הקיימים, כגון המדד המשולב של בנק ישראל או מדד מלניק, שמחשב ד"ר רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי הרצליה. זאת, בשל העובדה ששני המדדים האחרים מתרכזים רק בפעילות הריאלית של המשק, כמו צמיחה ותעסוקה, ומתעלמים לחלוטין מהתחום הנומינלי של עליית המחירים.

את מדד "ביכלר-ניצן" יש לקרוא בדרך הפוכה מהמדדים האחרים: ערכים חיוביים בו מצביעים על צירוף של אינפלציה גבוהה וצמיחה נמוכה, ואילו ערכים שליליים בו מצביעים על צירוף של אינפלציה נמוכה וצמיחה גבוהה.
    בתיאור הגרפי של המדד (ראו גרף מצורף), מופיעים 3 קווים אופקיים: הקו האמצעי, "קו האפס", מתאר את הממוצע ההיסטורי של הסטגפלציה בישראל מתחילת שנות ה- 60. התחום שמעל לקו העליון מתאר מצב מסוכן של סטגפלציה גבוהה, העלול להביא את המשק למשבר כלכלי, ואילו התחום שמתחת לקו התחתון מתאר מצב של שגשוג כלכלי, עם צמיחה נטולת אינפלציה. מהגרף ניתן לראות, כי בחודשים האחרונים חלה התמתנות מסוימת בעוצמת הסטגפלציה במשק. אולם לדברי ביכלר וניצן, ייתכן שמדובר בהתמתנות זמנית בלבד. להערכתם, מגמת הסטגפלציה בארץ תלך ותחריף בעתיד, בעיקר אם תפרוץ המלחמה נגד עיראק.
    כאן אני חייב להביע דעה : זו כתבה שנכתבה לפני 6 חודשים היא לא אקטואלית , מכיוון שהאיפלציה אצלנו לא מרימה ראש, מכיין שאחוז האבלה לא גודל משמעותי , שומרים על מיסגרת התקציב , יתרות מטבע יצבים {ואפילו הרבה יותר מימה שצריך }, משק כלכלי חזק הנשען על כנולגיות חכמות עם ערך מוסף גבוה , אז מבחינתי אולי זה הסבר אבל חסר טעם
    אמסלם שמעון גולד סיגנל
    נערך לאחרונה על ידי shmon_am, 27.10.2012 בשעה 07:24

נא להתייחס לתיקון שלי דעתי שונה לחלוטין , המאמר נלקח :גילוי נאות
    מ- YNET

הבעיה שהאינפלציה היא לפחות 10% בשנה .מודדים את האינפלציה בצורה מעוותת.
    אם את שואל אותי האבטלה האמתית היא 15% לפחות.
    השאלה איך מודדים את האבטלה. {100,000 עובדים במשק מיותרים}.
    הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.

האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.

.

לפני בחירות הנתונים נוטים להשתפר בלי קשר לכלכלה הריאלית
    אני אישית חושב שאחרי הבחירות נתחיל לנזול מטה והתחתית עוד רחוקה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות