JSPHS ,
אתחיל ואומר שכל מה שאני כותב אלו מחשבותי, רב הנסתר על הנגלה ואני מנסה לנחש מה כוונת המשורר סביב כל מהלך הזה . אני חוזר ואומר שעל מנת לקבל הסכמת הצדדים "הלא קשורים" למהלך יצטרכו לתת סוכריות .השאלה היא למה שמחזיקי אג"ח דסק"ש יסכימו לעסקת בעלי העניין הזו? מה אכפת להם שאחזקות תלך לפירוק? איזה ערך מוסף מתקבל ממיזוג מעגלי מבחינתם? לכאורה, מחזיקי מניות דסק"ש מהמיעוט וכן האג"ח מחזיקים בחברה עם חבילה גדולה מאוד של מזומן ואופציה עם שווי ו- CS ו- מכתשים - מה הם בכלל צריכים את השרשור המעגלי?
לשאלתך אנסה לשער מה יכול לשכנע את בעלי מניות המיעוט בדסק"ש / אג"ח דסק"ש להסכים למהלך -
1. אין "צדדים לא קשורים" - קשה לי להאמין שבביצה הקטנה שלנו בישראל למוסדיים אין אינטרסים בכל הפרמידה כבעלי מניות וחוב ולכן הרוב המכריע של בעלי מניות המיעוט ומחזיקי האגח בדסק"ש קשורים בצורה כזו או אחרת לאחזקות / פיתוח / כור ולכן ראייתם תהיה של המכלול ולא של הפרט , עובדה שתומכת באישור המיזוג.
נקודה למחשבה - כמה מבעלי מניות המיעוט בדסק"ש אכן מהווים צד לא קשור? מה יקרה באספות האג"ח - הרי יצטרכו לחלק את המחזיקים עפ"י "סוג" ואלו עם אינטרס במיזוג לא יספרו - כמה יוותרו? המציאות עשויה להיות שמעט מאוד אנשים יכריעו את המהלך - המוסדיים ברובם בעלי אינטרסים צולבים, הפרטיים לא מגיעים - זה יוותר לנאמן.
2. אנטרופי - חוו"ד הדעת שלהם תהיה מכרעת ואותם לא קשה לשכנע.... ראה מקרה אמפל
3. מבחינת בעלי המניות של דיסקונט, מיזוג אחזקות / כור שקול חלקית לרכישה עצמית של מניות - במצב הנוכחי זה לא רעיון כל כך רע
4. פוטנציאל לרווחי הון - אם ניתן יהיה לקנות חוב אחזקות הממוזגת תוך רישום רווחי הון - יש בזה להוסיף לכדאיות של המהלך
5. הזרמה משמעותית של כסף חדש - אדלשטיין + דנקנר + מנור
6. הפתעות שיתגלו בהמשך
זה עלה בעבר, אבל לי לא ברור איך מהלך כזה מסייע לאחזקות לשלם את אגח ד' - אחזקות תישאר תלויה בדוידנדים של פיתוח שתלויה בדוידנדים של בנותיה שזה עתה התמזגו. והבעיה שמעיין הדוידנדים התייבש לתקופה מסויימת מה שהחל את כל מחול השדים. אם לא דרך דוידנדים, כיצד קופת המזומנים של כור / דסק"ש תעזור לאחזקות?הסכוי היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא עסקה משולשת בה אחזקות רוכשת את כור ומתחייבת כי בשלב שני אחוד בהון של כור ודסק"ש - למעשה לאחר קנייה של הצבור - מחזיקי אחזקות ופתוח יתמכו באחוד הון של דסק"ש וכור והזרמת נכסים ומזומן לתוך דסק"ש ביחס מאוד הוגן לטובת דסק"ש.