שאלה למבינים:
במיקרה שנוחי יוצא מהמשחק ובעלי האגח משתלטים על אידיבי פתוח,
מהי ההערכה לגבי גובה התיספורת?
שאלה למבינים:
במיקרה שנוחי יוצא מהמשחק ובעלי האגח משתלטים על אידיבי פתוח,
מהי ההערכה לגבי גובה התיספורת?
אני לא צופה שתהיה כאן תספורת במובן הרגיל אלא מהלך יותר מורכב שיאפשר המתנה להשבחת נכסי אידיבי פיתוח ולא מכירה בלחץ.
בפועל יש בקופה כ - 160 מש"ח, על חובות של כ - 1400 מש"ח
תשלומים למיניהם ישרפו 10 מש"ח בשקט - 150 מש"ח על 1400 - 10 אג + מה שיתקבל ממימוש פיתוח - שזה כל מספר מ - 0 - אם בעלי האגח בפיתוח יחליטו שהם "הולכים עד הסוף" ולוקחים בעלות על החברה ועד עד כיסוי מלא של החוב - זה תלוי בתזמון, מצב השוק, רגולציה - אך אין ספק - השלם שווה פחות מחלקיו.
למה לגעת באחזקות הרי היא פושטת רגל? אם כבר פיתוח או דסקש
השאלה היא האם ה"אירוע" ישלח את פיתוח להסדר ויעצור התשלומים?
לא נראה לי... פיתוח מספיק נזילה לשנתיים הקרובות. מי שבאמת צריכים לדאוג הם מחזיקי אחזקות. הירידות בדסקש ואפילו בכור(!!) לא ברורות
למה נראה לך שאם באחזקות תיהיה פשיטת רגל בפיתוח יחגגו?
אם אחזקות תפשוט רגל היא תעבור מנוחי אל המוסדיים. למוסדיים בראש הפירמידה יהיה אינטרס מובהק לדאוג לחוב בדסקש ופיתוח שהוא גם חוב לאותם המוסדיים, וזה כדי שלאחר תשלום החובות בדסקש ופיתוח יהיה ערך לאחזקות. דוגמה למצב די דומה זה אולימפיה שפשטה רגל וחברת הבת שלה נאנט ממשיכה לתפקד. במקרה הזה קשה לי לראות חסרונות בפשיטת רגל של אחזקות עבור פיתוח ודסקש. במידה ונוחי לא יכניס כסף הוא נטל על הקבוצה. המטרה של נוחי היא לא לשרת את החוב אלא אך ורק לשרוד. אשמח לשמוע איזה יתרון נותן נוחי עבור פיתוח ודסקש... רק נזק הוא גרם לחברות עם עסקאות מעריב וישראייר.
גם אני חושב שנוחי מיותר במידה ולא יכניס את היד לכיס או יכניס שותפים זה אכן התאוריה הנכונה . כרגע נוחי לא אמר נואש והכל ספקולציות בגרוש
שלום KELAZAR וחברים,
ראשית, נדמה לי שההשוואה לאולימפיה/נאנט אינה במקומה. להזכירך, אולימפיה (שנמצאת בפירוק) מחזיקה רק בשליש ממניות נאנט, שני המפרקים הקבועים מונו לא מכבר לחברי דירקטוריון של נאנט.
כפי שהם מממשים את כל הנכסים, יגיע גם רגע מכירת החלק בנאנט. יחד עם זאת, נכון כי כל הפרזיטים של אולימפיה מכהנים היום בנאנט בתפקידים שונים.
שנית, מה המוסדיים שישתלטו על אחזקות יעשו ?? מלבד הבעלות על אחזקות הם עכשיו הבעלים, לכאורה, של כל הפירמידה. האם הם יכניסו כסף לתוך פיתוח כדי לשלם חובות ??
כפי שידידינו TBY רשם אין הרבה מזומן בקופה, מה במצב כזה יעשו יורק ושאר המוסדיים ?? שלא לדבר על ניגוד העניינים בין המוסדיים של אחזקות לבין פיתוח.
שלישית, אין ספק שהסנטימנט השלילי סביב כל הפירמידה ישפיע על כולם. ראיתי ששואלים מה הקשר לירידות בדסקש ובכור וכדו'.
בואו נחשוב בהגיון - האם השוויצרים "אוהבים" את העובדה שאחד הבעלים שלהם נחשד בתרמית ?? האם יתכן שהם כבר העבירו דרישה שנוחי ימכור את חלקו בבנק ??
מה עם סלקום - המלצת מכירה, האם אני כלקוח משפחתי של סלקום אמשיך לשלם 120 ש"ח למנוי במקום חצי אצל האחרים ?? האם סלקום, לפחות בטווח הקצר, לא תוריד מחירים כמו כולם.
מה עם שופרסל - קם לו עוד מתחרה חדש נוסף על כל המזנבים.
בקיצור, המצב לא קל ולא פשוט, בטוח יהיה מעניין מאד.
בברכה,
אודי
Udi, למוסדיים יש אינטרס הפוך - לפרק את IDB אחזקות.
המוסדיים כמעט לא מחזיקים אג"ח אחזקות הם כבר קבעו הפסד בתיק כשמכרו ב- 20אג.
ההחזקות הגדולות שלהם הם בפתוח, דסק"ש, כור והבנות.
למעשה, יש להם אינטרס שאו שנוחי יביא כמה מאות מיליונים של ש"ח שאולי יוכלו לעזור גם לתחתית הפירמידה או לקחת את החברה ולשמש בזה כתקדים לכל ההסדרים שעוד יבואו עלינו.
אני לא אתפלא אם מועד פתיחת החקירה הגלויה קשור בקשר כלשהו למועד בו IDB צריכה לשחם ריבית לאג"ח ד, למעשה, ללא מה שקרה האמנתי שהסבירות לא נמוכה שהם ישלמו מהכסף שבקופה וינמקו זאת כי את פרעון 2013 ו- 2014 הם יממנו מהנפקת הזכויות של אופציות 7 ו- 8. לאחר בטול KKR, לאחר מה שקרה לבעל השליטה הדרך להליכה להסדר \ פירוק מתקצרת.