x

עמוד 6 מתוך 8 ראשוןראשון ... 45678 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 51 עד 60 מתוך 75

נושא: אידיבי פיתוח - עסקה עם KKR

שלום אורי,

תודה על תגובתך.
    אני שובר את הראש ומנסה להבין מה רצית/שאלת בדבריך.
    לצערי, כנראה החמצת חלק משיעורי עברית/דקדוק/לשון עברית.
    אשמח אם תתקן את דבריך ותפנה מחדש עם עברית תקנית כולל סימני פיסוק ונקודות במקומות המתאימים. לפחות שאבין.
    מבטיח לענות.

בברכה,
    אודי

חבר'ה, מה קרה?

צה''ל חיסל את ראש הזרוע הצבאית של החמס אחמד ג'עברי. כוננות הוכרזה בכל דרום ישראל. פעולת צה''ל נמשכת

אנחנו עומדים לקבל טילים על הראש ואתם מתקוטטים?

קבלו כולכם את התנצלותי הכנה אם פגעתי במי מכם ונחזור לשיגרה בממ"ד

ההערכות לעיסקה מתחילה - כור יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של אגח - 250 מש"ח

עכשיו מגיע החלק המתוחכם - אני מנחש - החברה תנסה, באמצעות הרכישות להביא את מחיר האגח אל מעל לפארי שלו בקצת - זה אפשרי - הריביות על האגחים יחסית גבוהות . אם וכאשר יגיע מהלך המיזוג - תהיה הצעה לרכוש את האגח בפארי - אך מכיוון שמחירו יהיה מעל לפארי - אף אחד לא ימכור בהפסד ולמעשה כך "תיתקבל" הסכמת בעלי האגח של כור לעיסקה

או שזה סתם אישור גורף לרכישת אגח - כפי שהיה שנה שעברה - מתוכנית של 250 מש"ח נרכשו 21 מש"ח אגח בלבד
    נערך לאחרונה על ידי tby, 21.11.2012 בשעה 12:04

בנושא שווי נכסי של פיתוח בעוד 12 חודש - הסיכוי להגיע לשווי של 1 מליארד ש"ח -

אם אידיבי פיתוח עלתה ממינוס 2000M למינוס 400M בשלושה חודשים, יש לה מספיק זמן לעשות את זה בשנה (מכירה של גיוון, כלל ביטוח מעל הפרמיה או פיצול שופרסל) ואני אפילו לא יודע איזה עוד שפנים נוחי יכול להוציא מהכובע (כמו הנסיון לקנות את כור)
    היה לי זמן קצת לחשוב ולהריץ מספרים - ההסתברות שזה יקרה תוך 12 לא כל כך קטנה אבל בהחלט לא גדולה (25%) - מדובר על עליה של כ - 1.5 מליארד בשווי הנכסי מהיום והחלופות שעלו כאן -

פרמיה כלל ביטוח - היתה עיסקה גדולה בביטוח עכשיו, אין פרמיות מטורפות, במקרה הטוב תתקבל תמורה השווה להון העצמי של כלל ביטוח - זה תוספת של 500 מליון לשווי אידיבי פיתוח.
    שופרסל / פיצול - בחודשים האחרונים אנו מגלים אסטרטגיה חדשה של שופרסל - תחרות ראש בראש על מחיר במטרה לבצע "סיכול ממוקד" של רשתות הדיסקואנט בכל מקום בו יש סניפים סמוכים. זו לדעתי האסטרטגיה הנכונה מבחינתם והם היו צרכים לנקוט בה לפני זמן רב. בינתיים רשתות הדיסקואנט גדלו והתחרות תהיה ממושכת ותיפגע ברווחיות כך שגידול משמעותי בשווי השוק של השופרסל לא צפוי בתקופה הקרובה.
    באשר לפיצול הנדל"ן - יש כאן הימור שהמכפיל שינתן לפעילות הנדל"ן יהיה יותר גבוה מהמכפיל לפעילות התיפעולית. ונניח שזה נכון - כמה משווי שופרסל זה הנדלן - 20% ? - 500 מש"ח ? כמה "יותר מכפיל" יקבלו? במקום מכפיל 10 יקבלו נניח מכפיל 14 - תוספת של 400 מליון לשווי הכולל לאחר הפיצול . כמה מזה מגיע בשירשור לפיתוח? - בדיוק שליש - 130 מש"ח
    גיוון - נניח, ואני לא מאמין שזה יקרה, גיוון תימכר במליארד דולר (השווי היום 570 מליון דולר) - כלומר 430 מליון דולר תוספת שווי - 1.65 מליארד ש"ח - כמה מזה מגיע לפיתוח בשירשור? - 20% בלבד - 330 מליון ש"ח

כלומר עד כה בתרחיש מאוד אופטימי - כלל ביטוח נמכרה בפרמיה של 33% על מחירה היום, פיצול שופרסל יוצר "ערך" של 40% יותר לנדלן בשופרסל ונוחי מקבל את מחיר חייו לגיוון - 75% מעל שווי השוק היום - כל אלו ביחד תורמים 960 מליון ש"ח.

מאיפה יבואו עוד 500 מליון ש"ח?נניח קרדיט סוויס תעלה בעוד 20% -הסיכוי לדעתי לזה גדול הרבה יותר מאשר מכירה של גיוון במליארד ש"ח.

מה הסיכוי שהכל יקרה ב - 12 חודשים? כפי שכתבתי בתחילה - לדעתי לא כ"כ גדול.

יחד עם זאת תסריט יותר סביר המבוסס על התאוששות כללית בשווקים, לאו דווקא בעסקים עצמם -
    כלל ביטוח +20% - 540 מש"ח - 275 לפיתוח
    שופרסל + 20% -500 מש"ח - 166
    גיוון - ימצא קונה ב - 750 מליון דולר - תוספת ערך של 190 מליון דולר - 730 מש"ח - 146 מש"ח
    קרדיט סוויס - 20% - 500 מש"ח לפיתוח
    יתר (סלקום / אלרון וכו) - 200

סה"כ תוספת 1287 - לא רע .

מה הסיכוי לעליית השווקים בכ - 20% ב -12 חודשים הבאים? -זה כל אחד יעריך לעצמו
    נערך לאחרונה על ידי tby, 26.11.2012 בשעה 08:34

על אחזקות אני אפילו לא מדבר, אבל עושה רושם לפי הניתוח הזה שהנכסים של פיתוח מכסים את ההתחייבויות שלה ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בערך הסחיר של ההתחייבויות. מה גם שמיליארד שקלים מהתחייבויותיה צריך להתחיל להיפרע רק בשנת 2020 כך שיש די והותר זמן לממש. בנוסף, יש הרבה מאוד נזילות בקופה כרגע וזה עוד לפני הדיבידנד הצפוי מכלל בעקבות מכירת גארד. עושה רושם שהאגחים של פיתוח נסחרים עדיין מתחת לערך הכלכלי שלהם

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    בנושא שווי נכסי של פיתוח בעוד 12 חודש - הסיכוי להגיע לשווי של 1 מליארד ש"ח -

היה לי זמן קצת לחשוב ולהריץ מספרים - ההסתברות שזה יקרה תוך 12 לא כל כך קטנה אבל בהחלט לא גדולה (25%) - מדובר על עליה של כ - 1.5 מליארד בשווי הנכסי מהיום והחלופות שעלו כאן -

פרמיה כלל ביטוח - היתה עיסקה גדולה בביטוח עכשיו, אין פרמיות מטורפות, במקרה הטוב תתקבל תמורה השווה להון העצמי של כלל ביטוח - זה תוספת של 500 מליון לשווי אידיבי פיתוח.
    שופרסל / פיצול - בחודשים האחרונים אנו מגלים אסטרטגיה חדשה של שופרסל - תחרות ראש בראש על מחיר במטרה לבצע "סיכול ממוקד" של רשתות הדיסקואנט בכל מקום בו יש סניפים סמוכים. זו לדעתי האסטרטגיה הנכונה מבחינתם והם היו צרכים לנקוט בה לפני זמן רב. בינתיים רשתות הדיסקואנט גדלו והתחרות תהיה ממושכת ותיפגע ברווחיות כך שגידול משמעותי בשווי השוק של השופרסל לא צפוי בתקופה הקרובה.
    באשר לפיצול הנדל"ן - יש כאן הימור שהמכפיל שינתן לפעילות הנדל"ן יהיה יותר גבוה מהמכפיל לפעילות התיפעולית. ונניח שזה נכון - כמה משווי שופרסל זה הנדלן - 20% ? - 500 מש"ח ? כמה "יותר מכפיל" יקבלו? במקום מכפיל 10 יקבלו נניח מכפיל 14 - תוספת של 400 מליון לשווי הכולל לאחר הפיצול . כמה מזה מגיע בשירשור לפיתוח? - בדיוק שליש - 130 מש"ח
    גיוון - נניח, ואני לא מאמין שזה יקרה, גיוון תימכר במליארד דולר (השווי היום 570 מליון דולר) - כלומר 430 מליון דולר תוספת שווי - 1.65 מליארד ש"ח - כמה מזה מגיע לפיתוח בשירשור? - 20% בלבד - 330 מליון ש"ח

כלומר עד כה בתרחיש מאוד אופטימי - כלל ביטוח נמכרה בפרמיה של 33% על מחירה היום, פיצול שופרסל יוצר "ערך" של 40% יותר לנדלן בשופרסל ונוחי מקבל את מחיר חייו לגיוון - 75% מעל שווי השוק היום - כל אלו ביחד תורמים 960 מליון ש"ח.

מאיפה יבואו עוד 500 מליון ש"ח?נניח קרדיט סוויס תעלה בעוד 20% -הסיכוי לדעתי לזה גדול הרבה יותר מאשר מכירה של גיוון במליארד ש"ח.

מה הסיכוי שהכל יקרה ב - 12 חודשים? כפי שכתבתי בתחילה - לדעתי לא כ"כ גדול.

יחד עם זאת תסריט יותר סביר המבוסס על התאוששות כללית בשווקים, לאו דווקא בעסקים עצמם -
    כלל ביטוח +20% - 540 מש"ח - 275 לפיתוח
    שופרסל + 20% -500 מש"ח - 166
    גיוון - ימצא קונה ב - 750 מליון דולר - תוספת ערך של 190 מליון דולר - 730 מש"ח - 146 מש"ח
    קרדיט סוויס - 20% - 500 מש"ח לפיתוח
    יתר (סלקום / אלרון וכו) - 200

סה"כ תוספת 1287 - לא רע .

מה הסיכוי לעליית השווקים בכ - 20% ב -12 חודשים הבאים? -זה כל אחד יעריך לעצמו

אי די בי חברה לאחזקות בע"מ ("החברה") מודיעה בזאת כי אתמול נחקר ושוחרר בתנאים מגבילים יו"ר דירקטוריון החברה בחשד לעבירות תרמית בניירות ערך ועבירות נוספות הנוגעות להנפקת המניות וכתבי האופציה שבוצעה על-ידי החברה ביום 23 בפברואר 2012

במילים פשוטות - יש יותר מחשדות נגד נוחי לגבי ההנפקה "לחברים" שקשורות או לפרטים חסרים / מטעים בתשקיף או וויסות שער המניה לפני ההנפקה.

דנקנר חשוד כי מימן תוכנית תרמיתית בעצמו ועם גורמים חיצוניים, ברכישת מניות אי.די.בי ביום ההנפקה. יחד עמו נעצר עדי יהודה שלג מנכל סיטי ברוקר שחשוד בביצוע הפעולות. ביום ההנפקה התבצעה פעילות חריגה במניית אי.די.בי אחזקות.

החקירה נוגעת לחשד למעורבותם של דנקנר, שלג והאחר בביצוע עבירות של תרמית בניירות ערך, עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד וכן בחשד לעבירות לפי חוק איסור הלבנת הון. וזאת בגין פעילותם במסחר במניות חברת אי.די.בי אחזקות במהלך פברואר 2012, בימים במהלכם הנפיקה החברה מניות נוספות כדי לגייס הון מהציבור.

על פי החשד, פעלו שלג והאחר בצוותא עם נוספים באופן תרמיתי המכוון להשפיע על שער מניות אי.די.בי במטרה לשפר את סיכויי הצלחת ההנפקה באמצעות ביצוע עסקות תרמיתיות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים במהלך הימים 21-23/2/12. פעילות תרמיתית זו בוצעה, על פי החשד, בידיעתו של דנקנר, בהנחייתו ובמימונו.

על פי החשד, דנקנר, המכהן כיו"ר הדירקטוריון והנמנה על בעלי השליטה בחברה, מימן את התוכנית התרמיתית הן בעצמו והן באמצעות גיוס גורמים חיצוניים אשר רכשו בהנחיתו מניות שנרכשו על ידי שלג והאחר במהלך ביצוע פעולות התרמית ועל מנת לממן את המשכה.

על כל פנים, עד שהתמונה תתבהר, אני בחוץ

פעילות בניירות ערך חוק ניירות ערך אוסר על תרמית במהלך הפעילות בשוק ההון ומטיל אחריות פלילית על המרמה בשני מופעים: עבירת התרמית - מצויה בסעיף 54, וכוללת שתי חלופות: א) הנעה/ניסיון הנעת אדם לביצוע עסקה בניירות ערך באמצעות מצג שווא או אי גילוי. ב) השפעה בדרכי תרמית על שער המניות. איסור זה מהווה נדבך חשוב בהגנה על יעילות שוק ההון כיוון שהוא מצמצם פעולות הפוגעות בשיקוף נכון של שווי חברות במחירי ניירות הערך, ומבטיח הגינות ושוויון בין המשקיעים בשוק

נערך לאחרונה על ידי tby, 27.11.2012 בשעה 11:25

KKR - מפסיקה מגעים להלוואת 200M$ שתפקידה להעביר את כור תחת IDB

http://www.themarker.com/markets/1.1874915

הסוף.

כשיו"ר חברה נחשד בפלילים ומפקיד דרכון במשטרה - אף גוף בעולם לא ילווה אגורה לחברה.

על כן לא מפתיע ש- KKR הפסיקה המו"מ

עסקה כבר לא תהיה.

אני מופתע שהשוק לא הגיב ביתר עוצמה לידיעה, יתכן שיש מחזיקים שעדיין לא הפנימו את המשמעויות ההרסניות לגני אחזקות

אחזקות נשענת אך ורק על המוניטין של נוחי. אין לה כלוווווווווווום.
    אפילו האופטימיים ביותר כדוגמת rinmat רשמו שהם מודעים שכלכלית אין שם כלום, אך הם סומכים לנוחי
    כעת, כשאפקט נוחי אינו רלוונטי עוד ככל הנראה, כדאי לברוח מאחזקות כל עוד נפשכם בכם.
    האמת שלפי הניתוח של TBY פיתוח עדיין אטרקטיבית למרות העליות האחרונות.

שלום לכלם,

יש אנשים שרואים קדימה ויש שמשקעים/סוחרים בלי לבדוק
    כאשר רק התשואה לנגד עיניהם.

הגם שכל הנושא הוא בסיוג לכאורה, הרי כבר זמן כל ההתנהלות של
    מר נ. דנקנר גובלת בהליכה על הקצה, ודריכה על כל המשקיעים ....

האיש מצפצף ורק רוצה עוד ועוד אין גבול לרציה. מה זה? בשביל זה הולכים
    למקובל - זלזול טוטאלי בכל מה שנקרא אמונה תסלחו לי. ורק על כך הייתי מענישה אותו.

החזירות הקפיטליסטית ....הובילה אותו לאן שהגיע ועדיין לא קולט וממשיך .....בעיני כל
    ההתנהלות מהתחלה לא נראת לי כלל ולכן הדרתי רגלי.
    המלצות צריך לבדוק ולא לקבל כל דבר כתורה מסיני.

אגחים הם מסוכנים ומי שלא מבין - שלא יהיה שם .......תספורת נגיד שזה הרע במיעוטו אבל יש סכנה באג"חים "זבל" שילכו לפירוק ואז המשקיעים יראו - כלום......

לפחות יש מי שתצא מרווחת - השופטת וורדה אלשייך היחידה בתחום ......

ושוב זהירות נדרשת.

יום נעים,
    שבוע פקיעה נוח לאופציונרים

R
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 27.11.2012 בשעה 22:11

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות