x

עמוד 2 מתוך 8 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 75

נושא: אידיבי פיתוח - עסקה עם KKR

איזה נתון לא מסתדר לך?

ציטוט פורסם במקור על ידי newbie צפה בהודעה
    אתם מפציצים פה במספרים מופרכים ותאוריות הזויות. עלה בדעתכם שיש אנשים שקוראים את זה ועוד עלולים להתפתות בגללכם?
    הפורום הזה הפך להיות בדיחה עצובה.
    מר newbie הנכבד, אתה זורק סיסמאות ולא מביא עובדות אילו מספרים לא מסתדרים?

האם יתכן שאני טועה - כן, כל האנדרלמוסיה לא פרוסה עדין על השטיח - וברגע שהכל ידוע הסוסים כבר מזמן ברחו מהאורווה. אגרות החוב של IDB אחזקות נסחרו ב- 17אג על פארי 124אג כי הפתרון היה לוט בערפל.

אני מבקש להסב את תשומת ליבו של אדוני למה שכתבתי לפני 7 ימים:

לתשומת לב הקוראים,

ישנו אסוף במחיר עולה משך כל היום של אג"ח IDB אחזקות לסוגיו, יש אסוף של המניה והאופציה גם במחיר עולה ובמחזור לא קטן.

מזה כשבועים דסק"ש הנכדה רואים אסוף יומי של המניה תוך מחיר עולה - כאן יש לי הערכה במי מדובר.

נכון ל- 13:20, אין כל דווח מאיה שמפרסם מידע שמסביר את מה שאנחנו רואים ואת המחזור.

אני מעריך שעד סוף נראה כי או:

טענתי שאני רואה אסוף של המניה, אג"ח ד וגם הקצרים, ראיתי אסוף גדול גם בדסק"ש - הנחתי שמי שאוסף יודע למה הוא אוסף - יש לו אינפורמציה שאין לאחרים וכיסים עמוקים - קיוויתי שגם העיתונות הכלכלית תשתמש במקורותיה על מנת להבין את המהלך - אל מסתבר שכלב השמירה של הדמוקרטיה לא נתן שום דבר עד שכמעט יצאה הודעת המאיה.

לגבי מספרים, אתמול ישבתי עד שעה מאוחרת כי רצית לענות ל- tby, עברתי על דו"חות מדרוג לאחרונה לגבי תזרים המזומנים הדרוש לכל אחת מהבנות לשנים 2013 - 2014, עברתי על דו"חות מאיה של פירוט תשלומים ברמה שנתית - ניסיתי לתת את המידע הכי מדויק שאני יודע ואם יש מקום בו טעיתי אנא הבא מראה מקום.

שים לב שכתבתי שלא ברורה לי האלכימיה, כתבתי שרב הנסתר על הגלוי, כתבתי ששום דבר לא סגור עד שהוא סגור.

אז במטותא......

ניובי, יש משפט שאומר "סייג לחוכמה שתיקה", אם אין לך משהו חשוב לומר אל תקפוץ בראש
    אני הייתי עקבי לאורך כל הדרך כאשר טענתי שהאג''ח נסחר במחירים לא הגיוניים יחסית לרמת הסיכון (משוואת הסיכון-סיכוי המפורסמת), טענתי שהשוק בפאניקה ומי שחכם יאסוף את הכסף מהעדר המופחד. כל מי שמשקיע בבורסה, אני מקווה שעושה את זה לפי השיקולים שלו ולא מה שנכתב בפורום זניח על ידי יצור וירטואלי, אם זה היה ככה אני כבר ממזמן הייתי מוכר את האג''ח בהפסד מכל ההפחדות והתאוריות קריסה ופרוק שהביאו כאן אנשים (ויש לציין שהיו הרבה כאלה...)
    בכל מקרה יש לי פתרון לפרדוקס שהעליתי מקודם, בעיניין של מיזוג כור לתוך אחזקות
    נוחי צריך קודם לרכוש את אחזקות מדסקש, ואז למזג אותה לתוך אחזקות, זה הפתרון האידיאלי לדעתי

לא קראתי מה דעתך על אג''ח ד', ומה נראה לך שיקרה עם הקצרות? והאם אתה מחזיק חלק מהאגחים?
    לעניין של היום, מיזוג של כור לאחזקות נשמע לי כמו פרדוקס, אם כור תמוזג לאחזקות , האם דסק''ש תהיה הבעלים גם של אחזקות?
    כתבתי באיזשהו מקום שאני מחזיק קצת מאחזקות, - ג' ו- ד - הערכתי היתה שתשלומי 2012/2013 יבוצעו ולכן ג', ו-ד' כאופציה על החלומות

מה יקרה עם ד'? - זו אופציה - אם מניית אחזקות תעלה כי יש יותר בטחון, גם האגח יעלה ולהיפך. חייבים לזכור שהסופו של יום כל ההנדסה הפיננסית - קבלת הלוואות ומיזוגים הם אמצעי לקנות זמן לא פתרון אמיתי. פתרון אמיתי הוא אחד משניים - כסף חדש לאחזקות=השקעה או שיפור בשווי הניכסי של פיתוח לא ניתן להכחיש - משתפר מיום ליום.

אני מחזיק יותר בפיתוח ועוד יותר בדיסקונט השקעות - אני מקטין בדיסקונט - ומגדיל בפיתוח במגמה לסגור את הפוזיציה בדיסקונט - לא שהאגח רע, נהפוך הוא , אך בעקבות עליית השווי הנכסי של פיתוח הסיכון / תשואה מתאים לי יותר להיות חשוף לפיתוח מאשר דיסקונט אך אינני רוצה להגדיל את החשיפה הכוללת לפרמידה מטעמי פיזור.

אגח אחזקות זה עדיין חלום , בוודאי ד' במחירו היום (בפרוק יקבל 8 ומטה) - הוא נעשה הרבה יותר מסוכן . כלום עוד לא קרה - הנפקת הזכויות היתה ידועה כולל סכום הגיוס שהוא מינימלי , האופציות הן אופציות - לא כסף בבנק ובוודאי האופציות שרחוקות בכסף, KKR זה במקרה הטוב במו"מ וגם עם יקרה - יש הרבה מהמורות בדרך שצריך לעבור. בכלל אם ישתנה משהו לרעה במאקרו, בשוק המניות או במצב הבטחוני, KKR יעלמו.

אם אתה מאמין שיהיה תשלום ב - 2013 - ממקורות חיצוניים (גנדן, שוב זכויות, מימוש אופציות) ג' עדיף לדעתי על ד' - אבל הסיכון עדיין גדול מאוד.

אם כור תמוזג לאחזקות ובהנחה שאחזקות תרכוש את מניות הציבור בכור, אני מנחש שהמבנה יהיה כדלקמן - בעלי המניות הנוכחיים של אחזקות - (25%-30% ) פיתוח (כ -10%) ודיסקונט (כ-60%) מחזיקים את אחזקות החדשה, שמצידה מחזיקה ב - 100% את פיתוח

כלומר חברת הבת בבעלות של אחזקות החדשה - פיתוח , תחזיק 10% ממניות חברת האם , והחברה הנכדה - דיסקונט , תחזיק 60%

אין שום פרדוקס או בעיה פורמלית, צריך "רק" לקבל את הסכמות כל הצדדים

התמונה מתחילה להתבהר -

התסריט הוא מיזוג אחזקות עם כור.

כפי שהערכתי , מכל החלופות הולכים על התהליך "הפשוט" יותר:

, צריך לזכור את הכלל KISS. אם נוחי ילך על מהלך מורכב הוא עשוי להיתקע באמצע ולכן רכישה ישירה של כור ע"י אחזקות באמצעות מימון חיצוני ייעודי לעיסקה נראה הכי פשוט מבחינה פורמלית
    השיטה - רכישת מניות הציבור בכור פרעון אגח כור, במידה וידרש - ממקורות כור

מקור המימון - הלוואה של KKR בהיקף של כ - 600-800 מש"ח לאחזקות - למעשה צריך רק כ- 450 מש"ח על מנת לרכוש את כל אחזקות הציבור בכור וזאת בהנחה שתוצע פרמיה של 10%-12% ממחיר השוק אך על פי סכום ההלוואה המדובר, תיתכן פרמיה גדולה יותר.

הבטוחות - שיעבוד שני על 40% ממניות מכתשים אגן שבידי כור (שיעבוד ראשון מבטיח הלוואה של 960 מליון דולר מכמציינה לכור)

המטרה - קבלת קופת מזומן של כור שתאפשר רכישות עצמיות של אגח.

אסור לשכוח שבשביל מיזוג אחזקות לכור יש לקבל הסכמות בעלי העניין האחרים בכור - אידיבי פיתוח ודיסקונט השקעות - באידי בי פיתוח אין בעלי מניות , אך יש מחזיקי אגח עם נציגות נבחרת שתדאג לאינטרסים של מחזיקי האג"ח , בדיסקונט השקעות יש בעלי מניות מהציבור שיצטרכו לאשר המיזוג - מעניין אילו סוכריות יחולקו על מנת להבטיח הסכמת שתי הקבוצות הללו.

האם KKR כבר רוכשים אגחים של אחזקות ?
    נערך לאחרונה על ידי tby, 05.11.2012 בשעה 11:35

שלום tby,

השאלה שחייבת להשאל היא מה הרווח של KKR מהעסקה?

האם הם קנו מספיק אג"ח קצר טרם הפרסום על מנת להרוויח את חצי הפרעון?

האם הם יקבלו נוסף לערבות גם אופציות למניות IDB בחינם עם מח"מ ומחיר ממוש נוחים?

מוזר שלא מודלפים הפרטים בעיתונות כמו שעור הריבית, הבטחונות הצפויים, הסוכריות מעבר,....

צריך להמתין לפרסום מסודר.

מבחינתי הצלחה תמדד בשלב ראשון בממוש הזכויות ע"י הצבור הרחב ולאחר מכן ממוש מירב אופציה סדרה 7 והכנסת הכסף לתוך IDB.

להערכתי, ההדלפה נועדה לעצור את המפולת של אג"ח ובעיקר מניית אחזקות כשביום ראשון יהיה יום הזכויות.

כרגע מחיר המניה > 17 ש"ח, לפני כמה ימים היה סביב 16, להערכתי המהלך נועד להעלות את המניה אל מעבר ל-18ש"ח ויש להם שבוע לעשות זאת.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    התמונה מתחילה להתבהר -

התסריט הוא מיזוג אחזקות עם כור.

כפי שהערכתי , מכל החלופות הולכים על התהליך "הפשוט" יותר:
    אני עדיין לא מבין מה פשוט פה, KKR תתן 200M דולר הלוואה עבור האופציה, אבל בשביל לקנות את מניות כור מדסק''ש ופיתוח צריך כרגע 2000M ש''ח, וקשה לי להאמין שגם לזה KKR תתן הלוואה

השאלה שחייבת להשאל היא מה הרווח של KKR מהעסקה?

האם הם קנו מספיק אג"ח קצר טרם הפרסום על מנת להרוויח את חצי הפרעון?

האם הם יקבלו נוסף לערבות גם אופציות למניות IDB בחינם עם מח"מ ומחיר ממוש נוחים?
    אני מנחש ש = KKR לא קנו אגחים של אחזקות, זה לא מתאים לסוג הפעילות שהם מנהלים

הרווח של KKR יהיה מורכב משני אלמנטים - ריבית גבוהה על ההלוואה (10%-8%) דולרי שנתי , "דמי הלוואה" גבוהים, אופציות למניות (יתכן מכתשים אגן, יתכן החברה הממוזגת) ויתכן שהחוב יהיה גם להמרה.

אני עדיין לא מבין מה פשוט פה, KKR תתן 200M דולר הלוואה עבור האופציה, אבל בשביל לקנות את מניות כור מדסק''ש ופיתוח צריך כרגע 2000M ש''ח, וקשה לי להאמין שגם לזה KKR תתן הלוואה
    אינני חושב שרוכשים את כל המניות של כור - רק של הציבור.

מיזוג כור ואחזקות יצור מבנה חדש בו דסק"ש ואידיבי פיתוח הופכים להיות הבעלים של אחזקות החדשה - ראה השרשור מטה

אהלן חברים,

לפי מה שהיה כתוב בגלובס, אידיבי תתחלק באופציה שיש לה על מכתשים אגן עם KKR.

לגבי קניות האג"חים הקצרים על ידי KKR- נראה שזה ממש לא המצב.
    לא לפי המחזורים,ולא לפי התשואות שהן נסחרות בהן.
    אם מישהו היה יודע שהולכים לשלם לו את הקרן כבר עוד חצי שנה,הוא היה קונה במחירים האלה מכל הבא ליד.

ערב טוב

בוקר ל- tby, ליאור וכל מאן-דבעי.

משהו לא מסתדר לי בכל האכימיה הזו:

הנכס - אופציה שייך לכור, כור מוחזקת ע"י דסק"ש (70%), פיתוח (13%), 17% חופשיים - באם KKR הולכים לתת לאחזקות הלוואה של 200M$ איך יתנו זאת כנגד רכוש של כור שנמצאת בעיקרה תחת דסק"ש?

גם כשכור תהפוך לחברה בבעלות בעלי עניין - למה שהם יסכימו או יותר נכון הנושים שלהם קרי אג"ח דסק"ש ואג"ח פתוח לשעבד את הנכס של הבת והנכדה לטובת האמא והסבתא?

האלכימיה הזו פשוט לא מסתדרת, OK, התקבלו 200M$, אחזקות תקנה את אחזקות הצבור בכור בפרמיה, כור תשלם ממקורותיה למי שרוצה את האג"ח כבר כיום, התשואה של האג"ח תרד. איך בדיוק KKR תקבל את הזכות לאופציה במבנה הקיים?

אם KKR לא מנצלת את הידע שיש לה לגבי הצפוי בגזרת IDB זה פשוט לא מסתדר לי. אם KKR יודעת שבאמצעות הלוואה דולרית של 8-10% בחלק מהכסף יעשה רכש של אג"ח קצר על מנת להקל על תשלומי 2013-2014 למה שלא תקנה או קנתה אג"ח IDB קצר?

האם קבלת אופציות בחינם למניות IDB הוא מספיק בשביל כזה סכון?

בקצור, יצאה הדלפה לעיתונות הכלכלית, לא יצאה שום הדעת מאיה, ביום ראשון זכויות - לי זה נראה כמו הדלפה שנועדה לעצור את המפולת בגזרת IDB משבוע שעבר לקראת הזכויות של יום ראשון.

אתה ודאי מתכוון לעצירת המפולת באחזקות ולא באי די בי פתוח וביתר הקבוצה (שהרי שם אין סיבה למפולת ...),הלא כך?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות