תודה RINMAT על ההסבר לגבי שווי פיתוח.

אשתדל לערער לך קצת את הביטחון.....

בתסריט שאתה מציין - אחזקות בפרוק אך אחזקות עדיין הבעלים של פיתוח שלה שווי משמעותי עבור אחזקות - הוא לא סביר בעיני -

אני חושש שבמידה וההתאוששות נעצרת, שווי פיתוח ישאר שלילי, הלחץ למזומנים בפיתוח יתגבר המימושים מתחת לשווי "ההוגן" , כפי שמתרחש היום , ימשיכו .זה התסריט של פרוק אחזקות .
במצב כזה הבנקים והאגח בפיתוח עשויים לקחת המושכות עוד לפני פשיטת רגל רישמית של אחזקות - אל תשכח שיש כבר הלוואה אחת שפיתוח לא עומדת בתנאיה (דרוג נמוך מהמוסכם) שהבנק הסכים להקפיאה לתקופה מסויימת.
אם וכאשר אחזקות תפורק , התניית שינוי השליטה בהלוואות תיכנס לתוקף - לפיתוח לא יהיה כסף לשלם - הבנקים ובעלי אגרות החוב הופכים לבעלים - לאחזקות לא נישאר דבר.

לגבי מזומן - אני מסכים לגבי 10 אג אבל בהסתייגות - מזה ירדו הוצאות פרוק - ישארו במקרה הטוב 8 אג. מכאן נובע הפסד של 50% ויותר בקניה בשער 20 בהנחה פשוטה שההתאוששות נעצרת (שלא לדבר על משבר החובות האירופאי המרים ראש שוב )

עכשיו שקצת יותר ברור שבמקרה של פרוק בעלי האגח מקבלים בערך 7-9 אג, ננתח הסדר אפשרי - מה יקרה עם נוחי יסביר לנציגויות את המצב ויציע 40 אג תמורת החוב ויתחייב להזרמה לפיתוח (או בוריאציה - יתן מניות פיתוח בשווי 40 אג לבעלי החוב באחזקות+ הזרמה לפיתוח) - מי בדיוק יתנגד? - למוסדיים / בנקים זה מצויין - יש להם בפיתוח פי כמה וכמה חובות והם יהיו מאושרים לקבל ביטחון שזה ישולם ע"ח תספורת עמוקה באחזקות - שממילא רוב המחזיקים זה "ספקולנטים" שמגיע להם שידפקו אותם.

במילים אחרות - כל עוד אחזקות עומדת איכשהו בהתחיבויותיה - לפיתוח יש ערך עבורה. בגלישה לפרוק - הערך מתאפס.

בהפוך על הפוך, זה מה שיאפשר לנוחי לקבל את הזמן שעשוי לסייע לו - בעלי האגח לא ילכו לפרוק כי יש להם רק מה להפסיד - הם ילחצו להסדר, יהיו מוכנים לקבל תיספורת כבדה - רק לא פרוק.

מה דעתך?

לאודי -

זה סיבוב אחרון.... ממילא עוסקים אנו בחלום.

פינטו ושליחיו - אמרת שאסור שיידעו על הפעילות, אז יורק לא רלוונטי אלא רק שליחים שקונים 4.99
יורק היתה דוגמא - הכוונה לכל גוף זר שאינו כפוף לכללי הדיווח בישראל

נושי פיתוח ומעלה הפירמידה - אמרת שימכרו את החוב לנוחי תמורת מניות פיתוח. נושי פיתוח יסכימו ?
אתה חוזר על השאלה ולא נותר לי אלא לחזור על התשובה, אבל בנוסח אחר - מי שואל אותם בכלל? מה איכפת להם מה קורה עם המניות של פיתוח - אם לא ישלמו להם החוב הם יקחו החברה ולא משנה מי הבעלים.

איזה משקיע (שלא דרך פינטו) יכניס ראש בריא לגוויה.
התסריט הדמיוני שלי לא אומר שהמשקיע בא לאחזקות - הוא רק מבצע עיסקה עם אחזקות - מוכר להם אגח שלהם תמורת פיתוח - אם אתה מסכים שפיתוח אינה גוויה, אזי יש בשר לעיסקה.