בבקשה,
עם ההנחה שנוחי התייאש ואחזקות הולכת לפירוק, יש חישוב פשוט של המזומן חלקי החוב, שיוצא בוודאות 10 אג', עכשיו, בעלי האג''ח באחזקות מעמידים את מניות פיתוח למכירה לכל המרבה במחיר, והשאלה בכמה ימכרו אותה, ברמת מחירים של היום פיתוח שווה מינוס 500M, אבל בוא נוסיף פרמיות שליטה ומוניטין ואני מעריך שעבור פיתוח ימצא רוכש שישלם בין 500M ל1000M, יוצא שבפירוק נקבל בין 40 אג' ל60 אג' (פה, אני מודה שטעיתי, חשבתי בעבר שבמקרה של פירוק אני אפסיד את הכסף...)
במקרה של הסדר, טענתי בעבר שאם נוחי ירצה לשמור את החברה, הוא יצטרך לתת יותר, והערכתי במסגרת הסדר שווי האגח יהיה בין 70 ל80 אג'(עם הכסף החדש של אלשטיין)
וכמובן, יש עוד את האפשרות שהשווקים ימשיכו להתאושש, וגם כל החברות של נוחי, ועם הגב של אלשטיין שיכנס כשותף מלא, אנחנו עוד עלולים לקבל את כל החוב בחזרה...
היתה לי טעות אחת בכניסה לפוזיציה, חשבתי שאם תהיה בעיה נוחי ומשפחות לבנת ומנור יזרימו כסף, אבל אחרי שנוחי התחיל לחפש משקיע הבנתי שממנו והמשפחות לא תבוא הישועה, בכל זאת הוא עדיין הצליח להביא את אלשטיין, וככה נוחי קנה לעצמו שקט על ספטמבר 2103, כרגע אני מדרג את הסיכויים לפרוק- 0% להסדר כל שהוא 60% ולהחזר מלא 40% (אבל כמובן שזאת רק דעתי)
עכשיו, יש פה עוד מישהו שחושב שצריך כאן נס בשביל להרוויח?