RINMAT

בניגוד לפיראט דעתי שיש הסתברות שיקרה "נס גדול " באחזקות ואני מוכן לקנות את כרטיס הפיס שנקרא אידיבי אחזקות ד' אבל זה בשבריר אחוז מסך התיק ובידיעה ברורה של מה קורה לרוב כרטיסי הפיס כל שבוע.....

יש כמה תסריטים של ניסים יותר קטנים עם הסתברות יותר גדולה שרובם כוללים יצירת שווי שוק לאידיבי פיתוח - הכי אקזוטי מהם זה גוף שרוכש כמות גדולה של חוב אחזקות [בחלומי זה בכלל נוחי באמצעות שליחים , שקיבל רשות לא לדווח על העיסקה כי זה יפגע בסיכויי הצלחתה...] , בא לנוחי ואומר - אמכור לאחזקות החוב תמורת הקצאת מניות בפיתוח, יחליפו כלב עם חתול ובדרך המינוף של אחזקות יקטן + רווח הון מביטול האגח ולפיתוח יש מחיר שוק שמכסה חלק לא מבוטל מהאגח, תוספת הזרמה מבעלי מניות / משקיע באחזקות או הסדר עם בעלי האגח הנותרים - מניות תמורת חוב והרי זה פלא הפרמידה מתייצבת.

פעם אחרונה שדבר דומה התרחש , עפ"י מיטב זכרוני, היה בימיה העליזים של אפריקה ( 0.00 , 0.00 ) שמכרה כמה מגרשים בסביון ליד לולי התרנגולות תמורת קבלת אגח. אני חשבתי לעצמי שהם גאונים. אז כל השוק התנפל על הנהלת אפריקה.( 0.00 , 0.00 ) לנוחי ימחאו כפיים.

על כל פנים, אבקש לא להתבלבל בין דמיון ומציאות, בין אפשרי יותר לפחות , בין סביר ל - "נס".

בשער ממוצע של 20 אגורות לד' (שזה שער של חברה בפירוק) אני אפילו לא מרגיש שהכסף בסכנה
אשמח אם תציג חישוב המראה כיצד בפרוק עוד שנה תקבל 20 אג לאגח בהנחה שההתאוששות בנכסי IDB נעצרת ברמות של היום. אם תוכל להראות תסריט כזה בהסתברות של 100% אזי אבין כיצד אתה אפילו לא מרגיש שהכסף בסכנה.

אני באופן אישי חושב שיש סיכוי גבוה להפסיד 50% על האגח גם כשקונים בשער 20. ויש תסריטים שנשארים עם כלום.