פיראט
כשכתבתי זאת -
התיחסתי לשווי עפ"י הניתוח שלך לפני 8 חודשים, כולל שווי האופציה ואף הבאתי אותו כציטוט לשאלתו של NEWBIE.בטקסט התיחסתי למצב היום שבתגובתך אתה מאשר שלדעתך שווי האופציה היא 0.משקיעי אופציות חיים בעולם של משוואות סיכוי / סיכון / זמן שונה לחלוטין ממשקיעי אג"ח זבל ומכאן נובעת "ההתנגשות" בדעות לגבי כדאיות ההשקעה בין המודל של פיראט המתבסס על שווי בפרוק לבין "תחושת הבטן" של חלק מחברי הפורום המחזיקים למשל IDB אחזקות ד - פיראט צודק ב - 100% אם היום יפרקו את IDB אחזקות השווי לאגח הוא המזומנים בקופה אבל אם נתמחר את האגח כאופציה אקזוטית על מניות IDB פיתוח אזי לאופציה עצמה יש שווי המתווסף לערך בפרוק (לא להתבלבל - זו אינה אופציה פשוטה של מודל B&S וגם הפרמטרים באופציה הן הנחות יסוד ולא עובדות). כל שנשאר הוא לחשב האם שווי בפרוק+שווי האופציה מצדיק את תשלום מחיר האג"ח בשוק.
אבל לא זו הנקודה שביקשתי להאיר - אני לא מביע דעה על שווי האופציה, שיטת החישוב שלך או כדאיות ההשקעה במחיר כזה או אחר - כל שאני מנסה להדגים זה את הפערים הגדולים בתמחור של האופציה בהערכות שווי של המשקיעים השונים והדוגמא הכי רלבנטית להיום היא אחזקות ד'
על מנת להרחיב יותר את שנכתב באופן כוללני מעלה ארחיב קצת - ושוב העיקרון "התאורטי" הוא העיקר, ופחות הדייקנות הספציפית ובוודאי אין כאן ביקורת כלשהי
לפני 8 חודשים הצגת שווי האופציה - 3 , והיום אתה אומר האופציה 0 , מבלי להיכנס לנושא של איך מחשבים והאם החישוב נכון, במשך התקופה מחיר השוק לא מסכים עימך ורבים בפורום הביאו דעתם שהשווי של האגח גבוה מהמוצג על ידך - כל זה עוד לא אומר שאינך צודק , אך זה מעלה עוד אפשרות שאינך יכול לפסול - השוק מתמחר את שווי האופציה באופן שונה ממך (ועדיין השוק יכול להיות שיכור - ואני לא פוסל זאת) לאסטרטגיות שונות - לדוגמא -
קנה אחזקות ד' ולמכור מול זה מניה - בעיקר עם חושבים כמוך שהמניה שווה 0. זו אסטרטגיה לגיטימית , הגיונית וכלכלית שמי שסוחר בה קובע את מחיר האופציה על סמך מחיר המניה .
לחילופין - תמחור האגח כאופציה על מניית פיתוח (מחושבת) שהיא עצמה אופציה על נכסיה.
העובדה שלקח למחיר 8 חודשים להיתכנס לקירבת המחיר המחושב שלך לא מוכיח שהחישוב בהתחלה היה נכון או שהיום הוא נכון - זה רק מראה כיצד שינוי הפרמטרים (שכל שחקן קובע אותם לעצמו) - משך האופציה, מה נכס הבסיס, ההסתברות לתסריטים מסויימים, מחיר המניה וכו' משפיעים על שוויה . לכן הפערים גדולים כשמשך האופציה ארוך וקטנים עם קיצור האופציה.
אני מבין שכאן אנו מסכימים - אני ניסחתי באופן כללי - כל שנשאר הוא לחשב האם שווי בפרוק+שווי האופציה מצדיק את תשלום מחיר האג"ח בשוק -אין די לחשב את שווי האופצייה, אלא נדרש לשיטתי לחשב שני דברים נוספים:
1. ה-upSide האפשרי מול סיכון.
2. השוואתיות לשוק.
שעשוי להיות "כלכלי" לשחקן אחד הבוחן אותו אל מול עולם ההשקעה (סיכוי / סיכון / זמן) שלו ובלתי כלכלי לחלוטין לאחר.
ולכן -
אני מניח שמי שלוקח הסיכון רואה תשואה אפשרית הרבה יותר גבוהה לנגד עיניו (עד500% - פדיון מלא) וכנראה מעריך גם את הסיכונים בשונה ממך ולכן הפרמיה שהוא מוכן לשלם גבוהה ממה שאתה מתמחר כשווי.אז מי המטורף שלוקח את הסיכון (המטורף) ב-IDB אחזקות ד, עם upSide מאוד מוגבל (100% לשיטתי), כאשר יש באמתחתו אגחים כמו IDB פיתוח י ב-40 אג,
אתה מנתח האג"ח בפסימיות ונצמד לעובדות הידועות היום, אך RINMAT לדוגמא בונה מודל שונה המוסיף הנחות שונות , אקסוגניות למודל שלך - הזרמות הון, התאוששות בורסה,קידוחים נוספים וכ' ומגיע לתוצאה שונה. מבחינתו גם אורך חיי האופציה (אגח אחזקות ד') הוא לפחות שנה שנתיים - אתה מניח שהזמן נגמר.
האם אתה באמת יכול לפסול את האפשרות ש RINMAT קונה יותר תוחלת תשואה ליחידת סיכון בהשוואה לאגח פיתוח (אולי יותר בטוח אבל הרבה פחות תוחלת תשואה) ?
האם באמת תיק של 100% באג"ח פיתוח עדיף מבחינת תיק יעיל על תיק של 10% אחזקות ד' ו - 90% באג"ח פיתוח? -
כל אחד צריך להחליט לעצמו, אין לדעתי אמת מוחלטת - זה עולם האג"ח כאופציה - לוקחים סיכון גדול לסיכוי לתשואה ענקית
המעניין הוא שקשה לך לעכל את התפיסה של RINMAT כפי שלאודי קשה לעכל את התפיסה שלך , כי כל אחד רגיל לפעול בעולם ההשקעה שלו. אולי הפוסט הזה יעזור ליישר את ההדורים.
זה היופי בשוק ההון - המחיר נקבע עפ"י היצע וביקוש ואתה מחליט מה מתאים לך.