שלום לליאור ול- tby,

ליאור, אני לא חושב שמה שחשוב זה הסינטימנט, אלא המציאות בשטח. רבים וטובים קברו את IDB אחזקות מאחר ולדעתם לא היה ניתן להביא פתרון לבעיה. ואז, המוסדיים מכרו את ההחזקות בנזיד עדשים עד כדי 17אג על פארי 124 וקבעו הפסד חד וברור.מי שהשקיע בIDB אחזקות אלו האופטימים שלצד תרחיש הפירוק - ושלא נתבלבל תרחיש זה עודנו שריר וקיים - ראו גם את תרחיש ההסדר ואף תרחיש התשלום הכל ובזמן.

המוסדיים ובאוולתם מכרו את כל הניירות ולא נלחמו על הכסף שלי ושלך ושלה אלא קבעו הפסד.

מה שקרה בימים האחרונים הוא הצגת איש אחד ושנו נוחי שהראה שהוא עוד לא על הקרשים - יש לו יותר אחת משן מרוסקת, פנס בעין, והבררכיים בקושי מחזיקות אותו - אבל הוא עוד יקום על הרגליים ויכה - מה שיש לנו כרגע הוא הצגה כללית של צורת פתרון:

1) הנפקת זכויות ומתן אופציות בתוך הכסף לבעלי המניות על מנת שבמהלך השנה הקרובה יכנסו מאות מיליוני ש"ח ל- IDB אחזקות.
2) פתרון של KKR ולא נראה לי שנוחי באמת רוצה להתחתן איתם.
3) הכנסת כסף של אלשטיין בשעור של 75M$ לגנדן.

אם לפחות אחד מהדברים יקרה ל- IDB יהיה פתרון לשנה וחצי - שנתיים של שקט תעשייתי.

אם אף אחד לא יקרה או יקרה בחלקו המזערי אנחנו נראה את החברה חוזרת לסף חדלות הפרעון.

מבין האופטימים שציינתי קודם הבאמת אופטימים קנו את סדרות ה ו- ג וכעת קוצרים את פירות עמלם.

הפחות אופטימים אלא שאמרו שיהיה פתרון בסבירות גבוהה אבל כנראה דרך הסדר קנו את ד.

האופטימיים ביותר קנו את המניה - לסוג הזה של האופטימיים אני קורא צל"ש אל מול טר"ש כי כשאג"ח של חברה נסחרת ב- 17אג מה באמת שווה המניה?

להערכתי הקניות של נוחי נועדו להלחם בטרייד של מכירה בחסר של המניה אל מול קניה של אג"ח - הקניות שלו לפעמים בשעור של 10% עליה אלצו הפעלת stop loss וחלק מהפתרון של IDB יצריך תרומה של בעלי המניות - ושמירת מחיר מניה סביר יאפשר את הכנסת הכסף.

על כן, להערכתי, צריך להמשיך לעקוב ולא לשכוח שמה שנראה כצל הרים יכול להתברר כפאטה מורגנה.

ל- tby וליאור, ברגע שלחברה בורסאית בטח במצב קשה יש משהו להתהדר בו - כמו גיוס אג"ח כשתשואת האג"ח בישראל היא 23% - אני מצפה מהם לדווח על המהלך.

להערכתי, לא ניתן להשוותצ בין אפריקה ופלאזה לבין IDB - מה שראינו ב- IDB הוא שחקן נחוש שקונה אגרות חוב של קונצרן שעל סף חדלות פרעון כשבחלק מהימים אגרות החוב של IDB סחירות יותר משטרי הון בנקאים או חברת חשמל.

בפלאזה ואפריקה - יש אסוף לא כזה נחוש.