x

עמוד 2 מתוך 6 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 52

נושא: פיראט היקר, בקשה להתייעצות.

אהלן jsphs ו-pirate,

דבר ראשון,אני מודה לכם על התייחסותכם ותשובתכם המפורטות.
    זה לא מובן מאליו ואני מעריך זאת.
    אתייחס בפוסטים נפרדים ברשותכם, למען הנוחות.

jsphs- דבר ראשון-אם הובן מדבריי שנעלבתי,או שמצאתי את תגובתך כלועגת,אז אני מתנצל.
    לא התכוונתי לתקוף,וכמו שכתבתי,אני מודה לך מאד על ההתייחסות.

וכעת לנושא:

1.גם אני כשאני נכנס לטרייד,אני דבר ראשון מחפש את התרחיש הגרוע.
    אך לא נראה לי שהבנת את רוח הטרייד.
    כפי שאני רואה זאת,אם הטרייד ירוויח,הוא ירוויח יחסית מהר.
    לעומת זאת אם הוא יפסיד,זה יקח זמן.
    זה מה שיפה כאן.
    ברוב המקרים שאני רואה,אני אוכל לראות תוך כדי תנועה שהסיכוי\סיכון הולך ופוחת,ואצא מהטרייד.
    בשום מצב שבעולם,אני לא מחזיק את הטרייד הזה עד 2014 וגם לא שום מועד קרוב לכך.
    במקרה שלא משולמת הריבית בדצמבר,מצב הטרייד מעולה וירוויח המון.
    במקרה שמשולמת,הוא לאו דווקא יפסיד,אך אצטרך לבחון מחדש את הנתונים ולראות אם משהו השתנה.
    הניירות האלו גם מאופיינים בסחירות גבוהה יחסית,וזה גם חשוב אם נכנסים בכמות גדולה.

2.לגבי התרחיש שהעלית,אני מקווה שתסלח לי, אך הוא נראה לי כל כך הזוי,שאני לא באמת לוקח אפשרות כזאת ברצינות.
    אפרט את טענותיי:

א.אם שותף של נוחי רוצה לקנות או למכור ניירות אלה,בתור בעל עניין הוא יצטרך להודיע על כך,וכל כל העוקץ ייצא מהתרגיל.

ב.בוא נתעלם מ-א'.
    מאיפה הוא מוצא השאלה ל-250M אגרות?!?!!?!?
    ועכשיו בוא נתעלם גם מבעיית ההשאלה.
    מה שאתה מתאר כאן, הוא ניצול בוטה של מידע פנים!
    אני לא מאמין שאף טמבל יסתכן בהסתבכות כזאת,כשיש לו דרכים אחרות לעשות כסף לא פחות קל מכל המצב הזה.

ג.אם השותף יודע שהוא ישלם את הקרן,איזו סיבה יש לו למכור את ד' כנגד קניה של הקצרות??
    עדיף לו פשוט לקנות את הקצרות ולהנות מהרווחים.

זאת דעתי על הקונספירציה שהעלית.
    מקווה שלא נשמעתי תוקף,כי לא זאת הייתה כוונתי.

בכל מקרה,אם מאיזשהי סיבה גוף כלשהו יחליט שהוא נכנס למשחק, ומשקיע בצורה שתפגע בפוזיציה,אוכל לראות זאת בעלייה דרמטית במחזורים.

לסיכום: הפוזיציה דורשת מעקב רציף וניהול נכון,אך עדיין נמצאת בסיכוי\סיכון מעולה לדעתי בנקודה זו.

ושוב תודה על התשובה המפורטת והמושקעת.

בהצלחה

אהלן פיראט,

אני לא מכיר את החברה כל כך טוב,ולא עוקב אחריה,אך מהסתכלות ראשונית על מצב העניינים,הרעיון בהחלט נראה מעניין.
    צריך יהיה לראות מתי יהיה התזמון הנכון ביותר להיכנס לטרייד כזה,כי כפי שנראה לי מהסתכלות שטחית,יכול לקחת המון זמן עד שהטרייד מתחיל לעבוד,וצריך לזכור שכל הזמן הזה צריך להשאיל את הנייר.
    בהחלט אתחיל לעקוב אחרי הרעיון הזה,ואם אמצא לנכון,אחפש עיתוי טוב לכניסה.

לגבי הטרייד של אידיבי- אחזור על דבריי לjsphs ואומר, שהטרייד מצריך מעקב יום יומי,ולמצוא דרך לשלם את הקרן של הקצרות,זה לא מהיום למחר.
    לדעתי גם אם יקרה מצב הזוי זה,תהיה נקודת יציאה נוחה ולא כואבת במיוחד במהלך הדרך.

מודה לך על התייחסותך,ואשמח להמשיך ולראותך כותב ותורם לנו.

בכל מקרה, בהצלחה רבה

הי lior,

לשמחתי הנושא עם udiwe טופל הרבה יותר מהר ממה שהערכתי (בפעם שעברה לקח שבועיים - הפעם, 5 דקות).

בברכה,

אהלן חברים,

החלטתי לעשות נסיון,ולעקוב אחר שני הטריידים הנ"ל לצורך הלמידה.
    הטרייד הראשון- לונג אג"ח אידיבי אחזקות ד' אל מול שורט אג"ח אידיבי אחזקות ג'.
    הטרייד יעשה לפי שערי הסגירה של יום חמישי:
    אג"ח ד-23.40 אג'.
    אג"ח ג-38.13 אג'.

נעקוב גם אחר הטרייד השני המוצע,הכולל לונג אג"ח פטרוכימיים ה', אל מול שורט אג"ח פטרוכימיים ד', לפי שערים:
    אג"ח ה-57.68 אג'.
    אג"ח ד-106.68 אג'.

בשני הטריידים הכניסה היא בכמות שווה לכל נייר.
    נניח דמי השאלה 2.5% שנתי.
    ניתן אפשרות מיצוע אחת, בסכום שווה לסכום הכניסה ההתחלתי.
    נניח שאנו ברוטואיסטים(איננו משלמים מס רווחי הון).

הערה אחת-הנזילות בטרייד על אידיבי גדולה באופן משמעותי, ולכן צריכה להוות שיקול במקרה של סכומים גדולים.
    לא נתייחס לנושא זה.

אשמח לכל מי שיחווה דעתו תוך כדי תנועה, וכל מי שיאמר אם וכאשר מצב העניינים בכל אחד מהטריידים משתנה לדעתו.
    אשמח במיוחד אם פיראט יעזור בניהול ומעקב הפוזיציה על פטרוכימיים, כיוון שאני פחות בקיא שם במצב העניינים.

מבקש שכל מה שייאמר,ייאמר ברוח טובה ובאהבה,בלי ריבים ובלי עקיצות מיותרות.

תודה לכל מי שיעזור במעקב,שבת שלום ובהצלחה.
    נערך לאחרונה על ידי lior9, 20.10.2012 בשעה 16:54

שלום ליאור,

ראשית, כשדיברתי על יוני 2014 דברתי על סוף המהלך - ניסיתי לבחון את ההתפתחות בזמן של טרייד שלילי. מי שמגיע בטרייד לפרעון מלא בפארי של אג"ח ג\ה ללא סימנים לפתרון מלא ל- ד הטרייד שלילי.

משם לקחתי צעד אחורה וטענתי שגם הגעה ל- 2013 יולי הטרייד שלילי.

כל הטרייד הזה מניח צרות - במקרה של כשל פרעון באחזקות ו \ או העמדה לפרעון מיידי בפתוח \ אי תשלום ריבית בזמן של אחד האג"חים \ הרמת ידיים של נוחי הטרייד חיובי מאוד. וזה טרביאלי - אני באתי והצגתי לך את הסטרא אחרא - למעשה הטרייד שלך רווחי ברב התרחישים למעט תרחיש אחד של עמידה בזמן בהתחיבויות וזו הנקודה שלפניה צריך לצאת.

עוד שנוי שאני טוען שהוא לטובת הטרייד הוא ההסתבכות של הרב פינטו בחשדות למתן שוחד לפקיד מדינה בכיר.

למה לדעתי זה לרעת הטרייד? כי פינטו היה הגורם המקשר בין אלשטיין לנוחי - עם ההסתבכות החדשה יתכן ויהיו לו פחות אנרגיות ומוטיבציה לפעול לטובת נוחי.

מה בדיוק הולך מאחורי הקלעים אני עדיין לא מבין - ברור שיש משהו שבגללו אדם נכנס להשקעה בגנדן במרומי הפירמידה.

לגבי אסוף של ג - שים לב למחזורים של ג ו- ה, שחקן שיכנס יכול לאסוף בסכומים מאוד גבוהים אם יעשה זאת לאט - האג"ח הוא של פרטיים שמגיבים לשמועות, כתבות בעתונות, סנטימנט שוק - בשביל לאסוף חצי מהסדרות די לקנות 1M ע.נ בממוצע ביום. כזו קנייה תהיה פחות מ- 25% מהשכר היומי. אגב, יתכן ובשלב מסויים לא יהיו מוכרים במחירים נמוכים אז הטרייד יהיה חייב להפסק.

אני מסכים כי אם יש ידיעה כי אג"ח ג ו- ה ישולמו די בקניה ישירה ב- 30+אג של הנייר.

הבאתי אותו כדוגמא לאנטי - טרייד לטרייד שלך תוך שלמי שיפעיל אותו יש את הידיעה שהתשלום של יוני 2013 ישולם.
    ברור שבכזה מצב הרבה יותר פשוט אם יש כיסים עמוקים להכנס לקניה ישירה של הקצרות.

פיראט לא מאמין על לונג לאג''ח אידיבי ד'...
    לדעתי, תהיה קורולציה זהה על האגחים של אידיבי, זאת אומרת שאם ד' יעלה (יהיה תשלום של הריבית) גם הקצר יעלה, ואם תהיה איזו שהיא בעיה בארוך אז גם הקצר יהיה בברוך, אם אתה עקבת אחרי בפורום אני לא ממליץ ללכת על שורט על האגח הארוך או הקצר, אבל אם אתה מעוניין בטרייד, אז הייתי הולך על אגח ה או ד על לונג, והמניה של אידיבי בשורט, על הטרייד הזה יש לך סיכוי טוב יותר להרוויח

אהלן jsphs,

בגדול אנחנו מסכימים על כל מה שאתה אומר,כולל ההערה שלך על מר פינטו היקר.

אני חושב שבניהול נכון,יש לטרייד הזה סיכוי ענק להצלחה כמעט בכל תרחיש.
    וכמו שאמרתי,בגלל הסחירות הגבוהה,אפשר להיכנס לטרייד כזה במלוא הכח ובכסף גדול.

בוא נתן לטרייד לרוץ וננתח תוך כדי תנועה.
    לטובת הלמידה,אני מקווה שהטרייד לא ייתן כבר בתחילתו כסף ויאבד את הכדאיות שלו.
    בכל מקרה,תוך עדי הטרייד,כל הערה ותובנה מצידך תתקבל בברכה רבה.

בהצלחה

אהלן rinmat,
    מה שלומך?
    אני לא מסכים איתך לגבי הקורלציה.
    קח למשל מקרה שהריבית בדצמבר לא משולמת,ומתחילים דיבורים על הסדר(רק דיבורים).
    כבר במצב כזה אני רואה התכנסות למחירים הרבה יותר קרובים בין האג"חים.
    בוא ניקח תסריט אחר:
    נוחי מוצא פראייר שמזרים כסף לגנדן,ומצהיר שבמקרה הצורך,הכסף ישמש לפירעון ב2013.
    במצב כזה הקצרות יעלו יותר,ואג"ח ד יישאר קצת מאחור לדעתי.

לגבי שורט\לונג אג"ח\מניה:
    טרייד שכבר שמעתי לא פעם ולא פעמיים.
    אישית קשה לי עם סטיית התקן של טרייד כזה.
    מי רוצה לחטוף 35% ביום על טרייד??
    מי רוצה ללכת נגד איזה משוגע(נוחי) שקונה את המניה ללא סיבה נראית לעין?
    לא אני.

אני מסכים עם הטענה שלטווח ארוך,אם יש סבלנות ועצבים,הטרייד אמור להביא כסף,אך יש עוד בעיה:
    בטרייד שאתה מציע,יש סיכוי שיום אחד תתעורר,תגלה שנוחי מצא בעיה לפיתרון,ושאתה מופסד כמה מאות אחוזים.
    בטרייד האג"חים,דבר כזה לא יכול לקרות.

לילה טוב ובהצלחה

בוקר טוב ליאור,

אני לא מאמין בהסתכלות על טרייד מהיציע. הדבר משול בעיני לשופט היושב לו בלשכה ממוזגת, זמן אינסופי לדיונים פילוסופיים, אין סוף זמן לחשיבה שצריך להחליט האם בחור בין 20 שלא ישן טוב כמה לילות ונדרש להחלטה כאן ועכשיו (תת שניה) האם לירות או לא פעל באופן מידתי.

כשאתה לא בפנים - אתה לא בפנים, השוק נע סביב 2 פוטנציאלים מרכזיים -
    1) תאוות בצע.
    2) פחד.

זו הסיבה שהאופי האנושי (ללא קשר לתרבות או צבע העור) גורם למחזוריות של מאניה - דפרסיה בשווקים. בין אופוריה חסרת פשר ע"ע בועת ההיטק שנת 2000 לתרחישים אפוקליפטיים חסרי כל הגיון.

על המקהלה הזו לטובת בעלי אמצעי התשקורת רוקדים על הדם הפרשנים הכלכליים -

בעיני כשמהדורת החדשות נפתחת עם פרץ עולז של המגישה לגבי מצב הבורסה - זה סימן טוב להתחיל לשקול לעבור לפק"מ.

מה שאני מנסה לטעון שכל מה שתסיק מהתנהלות של טרייד וירטואלי לא נכונה - אתה לא תרגיש את הפסדת כל ההון העצמי ואף כניסה לחובות או ההשפעה של כימיקלים בדם בעקבות X10 של טרייד מוצלח.

מהיציע לא ידגדג לך בשום שלב לפעול כמו שהיית פועל תחת אפס שעות שינה בלילה כי הטרייד השגוי שלך (לנקודת זמן t0) מחק חסכונות של שנתיים של עבודה ואתה עוד לא סיפרת לאישה כמה אתה מופסד.

בקצור, כמו שקשה ללמוד לשחות ביבשה כך טרייד וירטואלי הוא וירטואלי.

אהלן jsphs,

אני עוד פעם חושב שאתה לוקח מצבים ומקצין אותם עד כדי חוסר הגיון.
    אני לא אלמד כאן אף אחד ניהול סיכונים מהו.
    כל מי שעבר דבר או שניים בשוק ההון, יודע שניהול סיכונים הוא המרכיב החשוב ביותר במסחר.
    לא ידע,לא מזל,ואפילו לא פסיכולוגיה.
    אם לא תנהל את כספך נכון,סופך יהיה לצאת מהמשחק.
    כל משקיע\סוחר שנכנס לפוזיציה צריך לשאול את עצמו:
    האם אוכל לישון טוב בלילה?
    אם יקרה התרחיש הבלתי אפשרי(ויום יבוא והוא יקרה,זה בדוק!), עדיין אשאר במשחק? לא אחטוף מכה שלא אוכל להתאושש ממנה?

לקחת את זה כל כך רחוק!
    מחיקה של שנתיים של עבודה???
    כניסה לחובות???

כמו שאמרתי- ניהול סיכונים לדעתי הוא המרכיב החשוב ביותר במסחר!
    כל אחד גם צריך לאפיין את עצמו ואת יכולותיו הנפשיות.
    אם לא תוכל לישון בלילה,אתה תעשה טעויות.
    מבחינתי זה אומר, תקטין כמויות עד שתוכל לישון.
    בשורה התחתונה,אתה צריך להיות בפוזיציה כזאת,שתאפשר לך להיות כמה שיותר קר ומחושב.
    שכל אחד יעשה את חישוביו לגבי זה.

סוחר מקצועי לא סוחר דרך תאוות בצע ופחד,אלא נשאר שקול ומחושב.
    אז בוא נניח עוד הנחה- כולנו סוחרים מקצוענים.
    ברור שזה לא נכון,ואף אחד מאיתנו לא מושלם,אך נניח זאת לטובת הטרייד.

היום כבר 5% על הטרייד באידיבי.
    הטרייד בפטרוכימיים נשאר בערך לל"ש.

בהצלחה וכל טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות