שלום ליאור,

ראשית, כשדיברתי על יוני 2014 דברתי על סוף המהלך - ניסיתי לבחון את ההתפתחות בזמן של טרייד שלילי. מי שמגיע בטרייד לפרעון מלא בפארי של אג"ח ג\ה ללא סימנים לפתרון מלא ל- ד הטרייד שלילי.

משם לקחתי צעד אחורה וטענתי שגם הגעה ל- 2013 יולי הטרייד שלילי.

כל הטרייד הזה מניח צרות - במקרה של כשל פרעון באחזקות ו \ או העמדה לפרעון מיידי בפתוח \ אי תשלום ריבית בזמן של אחד האג"חים \ הרמת ידיים של נוחי הטרייד חיובי מאוד. וזה טרביאלי - אני באתי והצגתי לך את הסטרא אחרא - למעשה הטרייד שלך רווחי ברב התרחישים למעט תרחיש אחד של עמידה בזמן בהתחיבויות וזו הנקודה שלפניה צריך לצאת.

עוד שנוי שאני טוען שהוא לטובת הטרייד הוא ההסתבכות של הרב פינטו בחשדות למתן שוחד לפקיד מדינה בכיר.

למה לדעתי זה לרעת הטרייד? כי פינטו היה הגורם המקשר בין אלשטיין לנוחי - עם ההסתבכות החדשה יתכן ויהיו לו פחות אנרגיות ומוטיבציה לפעול לטובת נוחי.

מה בדיוק הולך מאחורי הקלעים אני עדיין לא מבין - ברור שיש משהו שבגללו אדם נכנס להשקעה בגנדן במרומי הפירמידה.

לגבי אסוף של ג - שים לב למחזורים של ג ו- ה, שחקן שיכנס יכול לאסוף בסכומים מאוד גבוהים אם יעשה זאת לאט - האג"ח הוא של פרטיים שמגיבים לשמועות, כתבות בעתונות, סנטימנט שוק - בשביל לאסוף חצי מהסדרות די לקנות 1M ע.נ בממוצע ביום. כזו קנייה תהיה פחות מ- 25% מהשכר היומי. אגב, יתכן ובשלב מסויים לא יהיו מוכרים במחירים נמוכים אז הטרייד יהיה חייב להפסק.

אני מסכים כי אם יש ידיעה כי אג"ח ג ו- ה ישולמו די בקניה ישירה ב- 30+אג של הנייר.

הבאתי אותו כדוגמא לאנטי - טרייד לטרייד שלך תוך שלמי שיפעיל אותו יש את הידיעה שהתשלום של יוני 2013 ישולם.
ברור שבכזה מצב הרבה יותר פשוט אם יש כיסים עמוקים להכנס לקניה ישירה של הקצרות.