אהלן jsphs,
אענה על תגובתך בהמשך.
בינתיים, הנה תשובה קטנה לאי הדיווח:
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
אהלן jsphs,
אענה על תגובתך בהמשך.
בינתיים, הנה תשובה קטנה לאי הדיווח:
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
בינתיים התברר , בניגוד למה שחשבתי, שפלאזה לא הצליחה לגייס -
פלאזה נכשלה בגיוס של 100 מיליון דולר באמצעות אג"ח דולרית. זאת לאחר ששלב ההזמנות ("בוקינג") נדחה מספר פעמים - בפעם האחרונה ליום שישי. למוסדיים ישראלים ולתקשורת הכלכלית נמסר לפני כן כי מדובר בדחייה "מסיבות טכניות" ולא בשל העדר ביקושים.
אהלן חברים,
למען ההגינות והפרגון, טרייד פטרוכימים כבר מורווח 8%+.
המחזור שם לא גבוה בהרבה ממחזור של מכונת שתיה, אך מי שהיה רוצה להיכנס, והוא לא מיליארדר שרוצה להיכנס במיליונים, היה יכול לעשות זאת עם קצת השקעה.
סחתיין ובהצלחה למי שלקח![]()
שלום וערב טוב,
שימו לב להתכנסות המחירים באג"חים של אחזקות.
סדרה ג'-20.8% על הפארי.
סדרה ה'-21.33% על הפארי.
סדרה ד'-16.1% על הפארי.
במקרה של התקרבות ממשית של אחת הסדרות הקצרות לארוכה,לדעתי זו הזדמנות טובה ללונג קצר-שורט ארוך.
בכל מצב של הסדר, כל סוכריה הכי קטנה שיתנו לקצרה, תתן לה עדיפות(גם אם קלה) על הארוכה.
בכל מקרה, ההפסד המקסימלי ידוע וזה כבר טוב.
בהצלחה.
שלום ליאור
לטעמי קיים כשל שוק בתמחור אגח 1 של אלביט הדמייה ולכן ובהתאם לרוח הפוסט, אני מעוניין להציע את הטרייד הבא:
לונג אלביט הדמיה אגח 1, מחיר 41.7 אג'.
שורט אלביט הדמיה אגח ג, מחיר 49.12 אג'.
מחירם דיי דומה וכך גם המח"מ אך בעוד שאגח 1 פודה 50% ב 12/13 ו 50% ב 12/14 אגח ג' פודה 1/6 מהקרן כל שנה החל מ 09/13.
במקרה של הסדר פירוק תהייה התכנסות מחירים - הטרייד ברווח.
במקרה של מימוש נכסים שירוויחו לחברה עוד שנה/שנתיים אגח 1 יטוס לשמיים, אגח ג ידשדש בעליה - הטרייד ברווח גדול.
גם במקרה של התאוששות מופלאה במצב החברה עדיין העלייה באגח 1 תהיה גדולה מאשר באגח ג והטרייד ירוויח.
המקרה היחיד להפסד (כמו שאני רואה את זה, אולי אני טועה ואשמח לתובנות) יהיה במצב שאגח ג ישלם את הקרן ב 09/13, והתשלום של אגח 1 ב 12/13 לא ישולם (סבירות נמוכה לדעתי).
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
אהלן gimani,
כתבתי תגובה שלמה ואז נתקע לי המחשב.
יש לי אישית בעיה עם טרייד כזה שאפשר להחזיק אותו גם שנה עד שיביא כסף, אבל אפשר לעשות מעקב ולנתח תוך כדי.
בהצלחה
לגימני וליאור,
רק אל תשכחו שאלביט 1 הוא שקלי כלומר פארי 100 ואג"חים ג,ד,ה הם אג"חים בפארי 115-120אג.
בפירוק, כולם שווים פארי פאסו.
בהסדר, ע"פ רוח ההסדר לכשיהיה.
התמחור הנמוך של אלביט 1 הוא פועל יוצא של הערכה כי יציאה להסדר תהיה לפני דצמבר 2013.
לדעתי, כמו כל השקעה באג"ח זבל, יש לבדוק מה שווים נכסי החברה בפירוק, להוריד עלויות פירוק ואוכלי נבלות ולהוון את גורם הזמן.
בנוסף, יש לבדוק האם הסדר אפשרי, האם נכסי החברה מאפשרים לה להמשיך ולהתנהל מהנכסים הקיימים תוך דחייה של החוב בכמה שנים בתוספת של תרומת בעלים באם אפשרית (לאור מה שהיה לזיסר אצל קינן נניח שהאפשרות הזאת לא קיימת). החוב של זיסר בפועלים כשמניות אלביט הדמיה הן עיקר הערבון הוא יתרון לנושי האג"ח - יש לבנק מוטיבציה לא להפריע לתהליך בשל קדימות החוב לאג"ח לפני הנושים של אירופה-ישראל.
המחזיקים באלביט 1 מקווים שהחברה תמצא מקורות כספיים לשלם את האג"ח בסוף השנה הבאה ואולי אף ב- 2014 ולאחריהם המבול. השיקול של ההנהלה בכל עת חייב להיות תשלום לכל הנושים את כל נשייתם גם במחיר של דחייה.
הבעיה הגדולה שמרגע שמתחיל תהליך הסדרי, זה לא מצב מאורגן כמו בבנק מאחורי דלת סגורה אלא קרקס תקשורתי המלווה בצרכי המוסדיים לפרסום ושווק גם במחיר של נזק כספי. אפשרות להפעלת מנגנוני השמדה עצמית בבנות של המלווים שלהן מרגע שהקרקס התקשורתי יתחיל - כמו כן, יתכן ובחלק מהבנות הדבר מעוגן בקונבנטים מול הבנקים.
בניגוד למגדל של IDB אחזקות - יש כאן חברה שמחזיקה בבת עיקרית פלאזה וחברות פרויקט וביו-טכנולוגיה עצמאיות כך שעל פניו לכאורה ההסדר אפשרי וקל יותר לבצוע.
מצד שני, סביר כי תחת ההלוואות שהחברה נטלה לשם רכישת אג"ח יש התניות שלא מאפשרות לה לצאת בבקשת הסדר - פשוט כי מרגע ההכרזה על בקשת הסדר קיים חשש לפרעון כל חובותיה במועדם ולא ינתן לה לנצל את מצב השווקים לשם גריפת הון מקנית החוב שלה עצמה ב- 40% על המתואם.
יתכן ובקשת ההסדר תגיע לאחר פרעון מלא של 2 ההלוואות שנלקחו לשם קניית האג"ח במחירי סוף עונה.
מקווה שעזרתי.
היי ליאור
לדעתי הטרייד יתן תוצאות בפרק זמן קצר משנה, אך ללא ספק מרכיב הזמן משחק תפקיד בהחלטה אם להכנס לטרייד כלשהו או לא.
היי jsphs7
אכן אגח 1 הוא שקלי והוא נסחר בכ 41% מהפארי (כמו אגח ג') ולכן בפירוק/הסדר הטרייד יסתיים ללא רווח/הפסד.
לגבי השאר לדעתי מדובר במידע לא רלוונטי לטרייד כזה.
לא באמת מעניין אותי מה שווי הנכסים, הקושי/קלות להגיע להסדר או העלוקות שינסו למצוץ כל שקל מהחברה בדרך.
כיוון שהטרייד מגודר אין השפעה לפרטים הללו על התוצאה הסופית.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
היי gimani ו-jsphs,
אכן שתי הסדרות נסחרות באותו אחוז על הפארי, ולכן במצב של פירוק או הסדר תפסיד את עלויות העסקה וההשאלה.
לפי איך שזה נראה כרגע זאת האפשרות בעלת ההסתברות הגבוהה ביותר, כך לפחות השוק מתמחר.
בשורה התחתונה, הטרייד יביא כסף במצב של שיפור במצב, אך הוא לפחות מגודר מפני הפסד בפירוק\הסדר.
בטרייד כזה באמת לא נראים לי רלוונטים כל הניתוחים של שווי בפירוק או הערכה של הסדר כלשהו.
אם כבר, הייתי מחכה שייפתח פער(אם ייפתח), ועושה את הטרייד קרוב יותר למועד תשלום כלשהו, כך שיום הדין לטרייד יהיה קרוב יותר.
אפשר לעקוב אחרי הסדרות בכל מקרה ולנתח תוך כדי.
יום טוב.
שלום לליאור וגימני.
לא דברתי על הטרייד, רציתי רק לוודא שאתם שמתם לב כי כל האג"חים של אלביט הדמיה צמודים למעט 1 ו- ב (מט"חי).
בדברי כוונתי להחזקה באג"חים של אלביט הדמיה לפידיון (סופר אופטימי) או להסדר \ פירוק.