x

עמוד 3 מתוך 6 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 52

נושא: פיראט היקר, בקשה להתייעצות.

שלום ליאור וערב טוב,

הקצנתי על מנת להמחיש.

ברור שאין להכנס לפוזיציה שלא תתן לשון בלילה - יש חיים חוץ מאדום ירוק (כלשונה של אישתי).

שלום LIOR,

קצת בעיכוב, אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא.
    אכן צדקת, כמובן הבנתי את מה שכתבת ואת הטרייד שהצעת. ל אישית קשה באמת לחשוב על השקעה/טרייד בניירות של חברה שהיא מת/חי.
    בנוסף, קצת מוזר לי סתם לעבור מתגובה/שאלה של חבר בפורום שמעידה על חוסר הבנה (וזה בסדר גמור ואני מכבד את זה) לתגובה/שאלה בנוגע לטרייד כפי שהצעת.
    ואם דיברת על זה שכולם סוחרים מקצועיים, נדמה לי שבטח לא פה בפורום. גם אני לא סוחר ואני קורא לעצמי בכלל משקיע לא משוכלל.

בקשר לשאלתך השניה - אם אתה קורא את מה שכתבתי מדי פעם, כולל על המצב הכלכלי הקטסטרופלי והטיפול הכושל בהבראה, וכולל הקריאה שלי לא להזניח את האלטרנטיבה של לשבת על הגדר ולא להקשיב
    לשלל השרלטנים שמטעים את הפריירים המתחלפים - אתה בטוח יכול לשער במה כן ו/או לא אני נמצא היום.

בברכה ובהצלחה,
    אודי

ערב טוב jsphs,

ללא ספק אנו מסכימים על משהו אחד.
    אישתך אישה חכמה.

לילה טוב

אהלן אודי,

אני שמח לראות תגובה עניינית ולא עוקצנית שלך,ובצורה זו,אשמח גם לשמוע את דעתך בנושא השרשור הזה,אם יש לך דעה כמובן.
    זה בסדר גם שלקחת את זמנך כדי לענות.
    אף אחד לא חייב כאן כלום לאף אחד,ואם אתה רואה לנכון לא לענות לי,לא איעלב מזה.

אני מצטער,אך לא הבנתי את הערתך לגבי המעבר משאלה של חבר בפורום לטרייד המדובר כאן באידיבי.

בקשר להנחה שלי לגבי הסוחרים המקצועיים-
    בפורום הזה בכלל,ובפרט בשרשור הזה,אנחנו יותר מתמקדים בידע ופחות בניהול סיכונים ופסיכולוגיית מסחר.
    אלה דברים שצריך ללמוד בנפרד לגמרי,והם חשובים לא פחות מידע.
    אשמח להשתתף בשרשור שידבר על נושאים אלה,אך ברגע שאנחנו בוחנים כאן את הטרייד מהפן של הידע,ראיתי לנכון לנטרל נושאים אלה.
    אני אשוב ואומר,שלדעתי הידע הוא הנושא הקל והקטן בלהיות סוחר מוצלח,ושבלי ניהול סיכונים,משמעת עצמית וגמישות מחשבתית,סופך בשוק ההון ידוע מראש,והוא לא סוף טוב.

ולגביך, אני לא מצליח לחשוב על נכס כלשהו שדיברת בשבחו.
    ההשערה הכי טובה שאני יכול להעלות,זה שאתה יושב על הררי מזומן ולא רוצה לשמוע על שום השקעה בשוק.
    אשמח לשמוע את דעותייך באופן יותר מפורט,גם על שוק ההון בכלל,וגם בנושא הטריידים שבשרשור בפרט.

לילה טובה ובהצלחה

ליאור, תגובתך מעידה כי אתה לא מבין על מה שאתה מדבר.

ראשית אינני טוען שאישתי חכמה או לא - קודם כל זה מאוד לא מכובד, שנית, זה לא תורם שום דבר לדיון, שלישית צנעת הפרט.

אתה לקחת אימרה אחת וביססת עליה תאוריה - מבלי להבין את קונטקסט.

לגוף העניין ואפילו בהקשרו הנכון, לאחר שכל הבורסות התמוטטו בפצוץ ה- dot.com בשנת 2001 הצעתי כמחשבה להכנס לבורסה בתחתית - עד אותו הזמן לא השקעתי בבורסה או באג"ח אלא את משכורתי הצנועה הייתי שם בבנק.

קבוצת הניירות שבקשתי לקנות ב- 2001 נסחרו בכפול X10 ב- 2006 - לכאורה, ניתן לטעון כי עסקינן בטרייד וירטואלי - כזה המדמה את העולם האמיתי - גם אם הייתי שם שם סכומים שמאפשרים לישון בלילה אין וודאות שהיה לי עוז הרוח ותעצומות הנפש לשבת על הפוזיציה עד 2006.

גם אם אתה ישן טוב בלילה עיתונאי קטן שלי (לא עליך - פשוט באה לי בזה הרגע אסוציאציה מתחום השירה) אין זה וודאי שכמדובר בכסף אמיתי תוכל להתנהג כמו בטרייד וירטואלי.

כשנועצתי בחברתי שהיא רעייתי דהיום היא לא קיבלה את הטיעון תחת סברה שזה מסוכן ומצב הבורסות קשה.

מה שבכל זאת עשיתי היה רכש בכסף קטן של מניות שנראו לי מאוד אטרקטיביות לדוגמא: מזרחי, דיסקונט, מגדל - כל הללו נסחרו עמוק מתחת להון העצמי והרווחתי עליהן רק 100%+ לאחר שנתיים.

הטרייד שאתה הצעת דורש ניהול, דורש עמידה בלחצים פנימיים,...... אני לא אומר שזה לא אפשרי אלא שמה שוירטואלי הוא וירטואלי ובחיים האמיתיים באים לכדי בטוי חוליי האופי האנושי האוניברסאלי.

הדוגמאות המובאות דלעייל נועדו להמחיש - לא שזו האופציה הטובה ביותר, הבאתי אנטי - טרייד הופכי לטרייד שלך - כדוגמא להמחשה בלבד - אין הח.מ מציע לאותו שחקן חצוני לפעול כך.

אז במטותא,....

אהלן jsphs,

wow!
    כנראה שהובנתי מאד לא נכון!
    כל שנסיתי זה להחמיא ולפרגן,וחלילה לעקוץ!
    הכוונה הייתה טהורה לגמרי,ומצטער שהיא הובנה לא נכון ופגעה.
    בשל כך,אתעלם מרוח הפוסט שלך,שמתובל בקצת עוקצנות ובקצת חוסר כבוד ואענה לעניין.

אם הייתי אומר לך שאני מחזיק טרייד כזה או דומה,האם זה היה משנה את גישתך??
    בכל מקרה,לא הגיוני שכל הפורום יחזיק את הטרייד,ולכן המטרה בשרשור היא לעקוב אחר דרך המחשבה.
    גם טרייד וירטואלי יכול לתרום,והרבה!
    אם היית סוחר שנה שלמה בטריידים וירטואלים,ורואה כעבור שנה שאתה מצליח להרוויח כסף באופן עקבי, ובסטיית תקן לא גבוהה,האם זה לא היה משפר ביטחונך והרגשתך כשהיית ניגש לדבר האמיתי?
    ואם היית נכשל בכסף אמיתי,האם זה לא היה עוזר לך להבין מה הבעיות שלך כסוחר\משקיע?
    אני מכיר סוחרים מאד ותיקים(עשרות שנים בתחום),ומאד מצליחים(לא אנקוב במספרים,אך אומר שמהשורה הראשונה),שעד היום עוקבים אחר טריידים וירטואלים בשביל לבחון את דרך מחשבתם.
    אז אני באמת קטונתי,ובאמת מי אני,אך גם איתם היית מתווכח? קשה להתווכח עם הצלחה.
    הכוונה שלי הייתה שאם נחבור יחד,אולי נוכל להגיע לניהול האופטימלי של הטרייד,ומכך ללמוד להבא.

אני שוב אחזור:
    יש ספרים שלמים,תאוריות שלמות וקורסים שלמים שעוסקים רק בניהול סיכונים ובפסיכולוגיית מסחר(בנפרד).
    אלה דברים שצריך ללמוד כמו כל דבר אחר כשנכנסים לשוק ההון,ולהלביש אותם על הידע הנכון.
    בשרשור הזה רציתי להתמקד בדרך החשיבה ובניהול הטרייד.

לסיכום:
    יכול להיות שגם אחרי תגובה זאת לא תסכים איתי,וזה בסדר גמור.
    עדיין אשמח שתחווה דעתך בכל שלב,ברוח טובה ובצורה חברית.

אני שוב מתנצל אם דברי הובנו לא נכון,ואני מבטיח שכוונתי באמת הייתה לפרגן ולא לפגוע.
    זאת בעיה מוכרת בכתיבה- לפעמים דברים יוצאים מהקשרם כשהם נכתבים ולא נאמרים.

שיהיה ערב טוב ובהצלחה.

בוקר טוב ליאור,

טוב, בוא נעזוב אי הבנות.

באנגלית נאמר: "Put your money where your mouth is"

המשמעות היא שדיבורים בעלמא והשקעת כסף אמיתי אינם שקולים.

לדבר זה קל, להכנס למים זה קצת יותר קשה.

אתה טוען אחרת - ואני מכבד את הדעה.

רק כדוגמא: בלימודי לפני כ- 10 שנים היו 2 סוגי בחינות - סוג אחד דרש לעשות את מה המרצה עשה בכיתה אולי קצת יותר קשה ובמסגרת זמן קצרה או ששאלות מסוימות היו חוזרות על עצמן מדי כמה בחינות.

הסוג השני של הבחינות אני מגדיר אותו ככתב חמיצר - במבט ראשון הבחינה לא דומה לשום דבר שאתה מכיר או למדת.

לכאורה, ניתן לטעון כי למידה בבית ופתירה של מבחנים משנים עברו תהיה התכוננות למבחני חמיצר - בפועל, לשבת ולפתור בבית זה דבר אחד - טרייד וירטואלי. כשאתה יושב בכיתה ממוזגת השעון מתקתק, זה נראה אחרת לחלוטין.

בד"כ פתרון מבחני חמיצר מצריך לפחות הבנה בינונית של החומר - לא ניתן ללמוד כמה שבלונות שאיתן מנצחים את המערכה, מה שקורה בד"כ הוא שפתאם כשאתה עסוק בבעיה אחרת פתאם קופצת במח תובנה לגבי שאלה שלא יכולתה לגשת אליה - איזה הקשר לאיזה פתוח שראית בכיתה או עוד משהו.

אגב, מבחני חמיצר, היו מקרים שמרצים היו מפעילים נוסחאות טרנספורמציה בשל ממוצע נמוך מדי - פתאם היית יכול לראות בחינה של 35 מקבלת 60 ו- 65 מועבר ל- 80, וכ"ו.

מה שאני טוען, שכולנו עושים סימולציה כל הזמן - הסימולציה שונה מהעולם האמיתי.

יום טוב ובוקר טוב.

שלום LIOR,

ברשותך, אני מבקש להבהיר ולהדגיש - תגובותיי תמיד היו, הינן ויהיו ענייניות לחלוטין, גם אם הן נאמרות לעיתים בציניות ראויה ועדינה.

במקום העיסוק בטרייד שהצעת - הייתי מציע מעקב ובדיקה בין שלל המלל והתגובות שנשפכו על חלק מהחברות כאן לבין המעבר שלהן להסדר/פירוק והתוצאה של זה.
    כך, בימים האחרונים בולט נושא קמ"ן (מעניין על מה מדברים שם במשפחה המורחבת בשולחן שבת), לשכת העבודה של משפחת לוי ועוד כאלה שבטח שכחתי.

לעניות דעתי, ואולי אני אעיד בעיקר על עצמי, אין ניתוח של נייר כלשהו שלא נכנסים בו אלמנטים של ניהול סיכונים ופסיכולוגיה. אני קורא לזה לעיתים פילוסופיית מסחר.
    אז נכון - דיברנו והדגשנו המון את נושא הפיזור (במיוחד בזבל שנושא בחובו המון בעיות, למשל חוסר סחירות), בעלי השליטה, ההיסטוריה שלהם, ההנהגות שלהם ועוד ועוד.
    אישית, אצלי ההסתכלות אף רחבה עוד יותר, מעבר למיקרו, אני בודק ועוקב המון אחרי המאקרו כלכלה ושלל הנתונים שמתפרסמים.

מציע לשים לה למה שכתבתי היום בפורום סקירות כלכליות בתגובה לסקירה של כלל.

בברכה,
    אודי

הטרייד באידיבי מורווח כבר קרוב ל10%,ויוצר מצב שהוא קצת מוטה לונג. על אידיבי באופן כללי.
    למה?
    כי ההשקעה בלונג גדלה(מורווח 15.7%),וההשקעה בשורט קטנה(מופסד 6.6%).
    מה עושים?
    אם אתה אוהב להיות בדלתא 0(לא חשוף לכיוון השוק), צריך להתאים כמויות.
    בגלל שההאווירה הכללית באג"ח נראית לי יותר חיובית משלילית,אני אשאיר את הכמויות ככה נכון לעכשיו.

הטרייד בפטרוכימים לא מתניע בינתיים,ודיי מדשדש.
    נוסיף לזה את העובדה המצערת שפיראט נטש אותי בודד בטרייד הזה,וזה מספיק כדי שאעזוב אותו לבינתיים.
    אשמח אם מישהו אחר ייקח יוזמה בפטרוכימים במקרה שיתרחש שם משהו.

זהו בינתיים,
    בהצלחה לכולם

אהלן jsphs,

אני שמח ששמנו את העניין מאחורינו.

בנושא הטרייד הוירטואלי,אני מבקש ממך לדייק.
    אני לעולם לא אמרתי שטרייד וירטואלי וטרייד אמיתי שקולים.
    לעולם גם לא אמרתי שלהיכנס למים זה לא יותר קשה מאשר לדבר באוויר.

אני טענתי שטרייד וירטואלי יכול להועיל לכל סוחר בדרך זו או אחרת.
    צריך לדעת מה לקחת מטרייד כזה.

אני מבין שכנראה שלא נסכים על הנושא הזה לעולם.
    טוב שיש כמה דעות,ושכל אחד יעשה כראות עיניו.

ניפרד כידידים עד הפעם הבאה.
    בהצלחה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות