שלום שחקן ,
יש לי שאלה בנוגע לנגזרים.
קראתי קצת על call ועל put והבנתי בגדול מה משמעות כל אחד מהם (האופציה לרכוש נכס בסיס במחיר קבוע מראש בתאריך קבוע מראש והאופציה למכור נכס בסיס ...) .
אבל לא הבנתי מס' נקודות:
1. היכן נכנס עניין הפרמיה?
כותב האופציה אמור להגיד מהי הפרמיה אותה הוא מבקש בגין כתיבת האופציה או הסיכון שהוא לוקח. היכן פרמיה זאת נכנסת כשאני בא לקנות דרך הבנק את אופציית ה CALL?
נניח שהפרמיה שהכותב מבקש היא 100שח , האם זה מעיין תשלוםחד פעמי שהכותב מקבל ממני בזמן שאני קונה את האופציה? מה קורה אם אני מוכר את האופציה לפני המימוש? האם פרמיה זו חוזרת אלי? או שמי שקנה את האופציה ממני , למעשה משלם לי את אותה הפרמיה?
2. הבנתי שהפרמיה מחולקת לשני חלקים:
א. הפרש בין ערך מימוש למחיר השוק (או להפך)
ב. ערך הזמן.
לא ככ הבנתי מהו ערך הזמן , וכיצד הוא בדיוק משתנה ולמה ... ובכלל , איך זה משפיע עלי כשאני בא לקנות אופציה.
3. נניח ומדד המעוף עומד על 500 נקודות , ואני חושב שהמגמה היא מגמת עלייה.
אני ארצה לקנות קולים.
כשאני מסתכל על הקולים שאני יכול לקנות , אני אראה בין השאר , call 400 וגם call 600 (סתם לדוגמה).
מדוע שאני לא אלך לקנות call 400? הרי ברור שהסיכון בקניית call400 הוא כמעט אפסי (או לפחות בטוח יותר מ call 600 )?
מדוע לא לקנות call -ים אשר מחיר המימוש שלהם נמוך מהמדד?
האם תמיד הם יעלו יותר כסף? וגם אם הם עולים לי יותר כסף מ call 600 , הרי שביום ההנפקה כל מה שחשוב זה שאני אהיה מתחת למדד כמה שיותר רחוק , לא?
4.שאלה כללית יותר...
למה אופציות הן הרבה יותר תנודיות ממניות רגילות? לא ברור לי למעשה מה ההבדל אם אני קונה מניות על מדד המעוף , או אופציות על מדד המעוף...