x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: אזהרה - אאורה אג"ח 1

אזהרה - אאורה אג"ח 1

שלום חברים,

כידוע לכולם, אג"ח אאורה 1 הוגדר ע"י מאן דהו כאחד הטובים והבטוחים להשקעה, אם לא הטוב ביותר.
    גם מספר הבהרות חשובות ונכונות של חברי הפורום (כולל אני) לא הפריעו למסקנה והמלצה החד משמעית להיכתב שוב ושוב.

השבוע פירסמה החברה הודעה לבורסה לפיה קיבלה חברת בת (בבעלות מלאה) הודעה מחברת בת שלה על מכירת נכסים בחו"ל.
    על פי דברי מאן דהו חברת הבת (בבעלות מלאה של אאורה) הינה שותפה זוטרה בחברה המוכרת.
    מה זה זוטרה ?
    אם כן, חברת הבת מחזיקה ב-48% מהחברה המוכרת.

על זה לא נותר לי אלא לקוות, באמת ובתמים, שהחברה מנהלת את ענייניה ביתר קפדנות, שותפות ובקרה מלאה על הנעשה !!! וזה בלשון המעטה.....

זאת מנורת אזהרה לגבי חברה שמוגדרת פה כהשקעה בטוחה !!!

אנא הפנימו.

בברכה,
    אודי

שלום אודי,
    אפשר בבקשה הסבר לתשלום האחרון והגדול בשנת 2031? האם החברה בונה על זה שמרבית מחזיקי האג"ח ימותו עד אז או שתתחיל מלחמת עולם וכל המידע במחשבים יעלמו?

מאחר ואני לא מעורה בענייני ההסדר שנעשה, איך הסכימו לדבר כזה?

שלום NEWBIE,

ראשית, ברצוני לשבח את עירנותך ושאלותיך הנכונות למאן דהו בנוגע להחזקותיו הגבוהות יחסית (הן מהסדרה עצמה והן מסך התיק האישי).
    ראוי שהחברים בפורום יפנימו את הסיכון הכרוך בדבר. יחד עם זאת, לא אכנס לענייני פילוסופיית מסחר אישית ולא ארחיב.

בנוגע לשאלתך - זהו דינו של מו"מ על הסדר חוב. ככל הנראה, זאת היתה ההצעה הטובה ביותר שקיבלו המחזיקים (באמצעות הנציגות "שממש" דאגה לפשוטי העם).
    אני מתנצל מראש על טעויות אפשריות בתגובתי - פשוט זה מסתמך על זכרוני מהימים בעבר שהתעמקתי קצת בחומר.
    אם שמת לה להערותי בעבר בנוגע להסכם ולניתוחים המופרכים השונים שהוצגו פה, בטח הבחנת שקראתי לתשלום זה - תשלום "בזמן הקטטר" ובהתאם צריכה להיות ההתייחסות.
    במאמר מוסגר, חלק ניכר מהריבית השוטפת נדחה גם הוא לאותו מועד של "זמן הקטטר".
    בנוסף, החל משנת 2020 הריבית הינה אפסית !!!

מאן דהו הפך בניתוח את היוצרות והתייחס בוודאות גמורה ומוחלטת להמרה כפויה אפשרית של האג"ח למניות ולכן חישב בניתוחו תקבול אפשרי בשנת 2020. לדעתי, טעות גדולה.
    לידיעתך, התייעצתי בזמנו עם חבר בולט בפורום (לצערי הרב, הוא כמו גם אחרים שהבינו דבר או שניים נעלמו לחלוטין מהפורום - מעניין למה?) ולא בדיוק הבנו על מה מדבר מאן דהו.
    בכל מקרה, להמרה כפויה יש, ככל הנראה, מספר כללים שהבולט מביניהם זה שנשארה כמות קטנה יחסית במחזור ביחס לגודל הסדרה כולה (לא יודע להגיד כמה).
    כלומר, אם נניח ישארו אותם כ-60 מ' ע.נ. במחזור - אפשר לשכוח מאותה המרה כפויה.
    דבר נוסף - ומה עם הריבית (ושאולי לא תפרע מעודפים עלומים בפרוייקטים השונים) שנדחתה לתשלום ב-2031 ?? ממתי ממירים ריבית למניה ??
    דבר נוסף - נניח, לשיטתו של מאן דהו, כי כל ה-60 מ' ע.נ. יומרו למניות (לפי יחס של 5 אג"ח למניה אחת), אזי נקבל עוד כ-12 מליון מניות למסחר שיתווספו לכ-86 מליון מניות.
    נו....האם אתה יכול לתאר לעצמך מה יקרה כאשר כל אחד ממחזיקי האג"ח יקבל כמות זעומה ומצחיקה של מניות ???
    דוגמאות העבר הלא כל כך רחוק (וכמובן גם ההגיון הפשוט) מצביעות על כך שחלק גדול מהסחורה ייזרק לשוק ויגרום לצניחת שער המניה.

פה אני חייב להתייחס למסחר המניה בתקופה העליזה האחרונה - בהרבה מאד ימים יש מחזור של מאות בודדות של ע.נ. בעליה גבוהה יחסית. עקב המחזור הנמוך, המחיר מתעדכן בשינויים נמוכים.
    סתם לדוג': עסקה בעליה של 5% במחזור של 500 ש"ח, גורם לעלית מחיר מ-140.2 ל-140.4 בלבד, יש נוסחאות מסודרות בעניין.
    הס מלהזכיר את הקונספירציה של מי העומד מאחורי מסחר מצחיק זה.....בנסיון להחזיר את האג"ח ממסלול הסטרייט למסלול ההמרה.
    בקיצור, כך נראה המסחר בניירות של החברה שהוגדרה כאופציית השקעה מובחרת.

טוב, מה אפשר לצפות מחברה שמסתבר שאפילו לא יודעת מה קורה בחברת בת שלה שהיא מחזיקה בה ב-48% !!!

בברכה,
    אודי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות