1) האגח משלם שליש קרן עוד חודש, הבטחונות היו אחוז עוד יותר גבוה מיתרת החוב.
2) אני היתי מחשב הפוך, הנזק העקרי האפשרי הוא מריחת זמן.
3) לי זה נראה מופרך החישוב שלך, יתכן ויש כאן מגה הונאה ולמעשה לא נמכרה אף דירה ולא נבניתה אף דירה. אבל זה לא סביר בעיני. אני לא רואה שום סיכוי של תספורת 60% באגח. טוב אולי 0.1%. אולי אני נאיבי. ימים יגידו.
4) ממשלתי שקלי? אתה בטח עושה צחוק. 4% אחוז הוא יתן רק לעיוורים, מה עם האינפלציה? אתה מגרד את ה1% מלמטה. וזה עוד כלום ביחס למחמ: בא נחשב מה תעשה עליה של אחוז בריבית למחיר של אגח ממשלתי במחמ 6. אני חושב שזה יוריד אותו ב6%. במיידי. כלומר אחרי 3 שנים (זמן הפרעון של ב.יאיר 7) מה ישאר?
נעשה תרחיש להחזקה של האגח הממשלתי 3 שנים:
בהסתברות x : ריבית ללא שינוי אינפלציה סבירה: 11% לפני אינפלציה, 8% לשלוש שנים (2.6% שנתי) נגיד == 3% ראלי
בהסתברות y: עליה של אחוז בריבית אינפלציה סבירה: הפסד על הקרן של אחוז לשנת מחמ שזה 3%, 11% ריבית, אינפלציה 8% == אפס תשואה.
בהסתברות z: אינפלציה 3.5% (לא בשמיים בכלל) ונאמר ללא שינוי בריבית == 0% תשואה ראלית
יללאה תן הסתברויות שנותנות יותר מ0.8% ראלי שנתי? נראה לי ש4.1% צמוד (שאתה חישבת) מפצה על סיכונים שלא חישבנו.
-----------
בא נעשה ככה: אני מוכן להלוות ממך ב5% שנתי שקלי, ולתת לך בטחונות של 150% בתיקון חודשי.
אם זאת כל אחד מה שמתאים לו. בא לך על ממשלתי, גינדי או אמפל , בכיף אח שלי בכיף. אפשר להסכים לא להסכים על טעם בהשקעות, בחורות אוכל ואומנות