שלום אודי
גם אני חושב כי תזרים המזומנים הוא חזוי
ולכן כאשר אמרתי כי אגח סקיילקס חלקם טובים (א,ב,ג, ואולי גם ד), מהסיבה כי הם מגובים במניות פרטנר.
כעת רק נשאר להעריך מה מחיר ראלי של מניות פרטנר, והאם הבטחונות מספקים.
בברכה
מיקי
שלום אודי
גם אני חושב כי תזרים המזומנים הוא חזוי
ולכן כאשר אמרתי כי אגח סקיילקס חלקם טובים (א,ב,ג, ואולי גם ד), מהסיבה כי הם מגובים במניות פרטנר.
כעת רק נשאר להעריך מה מחיר ראלי של מניות פרטנר, והאם הבטחונות מספקים.
בברכה
מיקי
שלום אודי וכולם.
אני מסכים לדברי מיקי, ומעט אוסיף.
סקיילקס - על בעליה הנוכחיים ומנהליה - אינה חברה שהייתי קונה ממנה מגרסה משומשת. ברם - העסק שלה הוא פשוט להבנה (2 אחזקות, מזומנים, חוב) ויכולת המשחק והשמדת הערך של מנהליה יחסית מוגבלת.
ההגדרה "סולידי" מאד אישית. אני חושב שנקודת הניתוח הכי משמעותית היא פשוט אם חושבים שאורנג' ומנייתה בדרך למטה.
אני לא חושב כך (חושב שאורנג' תמשיך להיות חברה שמרוויחה לפחות 300M שקל בשנה בשנים הקרובות), ולכן עבורי אישית אגח א' שנסחר ב 61 אגורות ומגובה בבטחונות אורנג' בשווי (למיטב זכרוני מהפעם האחרונה שבדקתי) 60 אגורות, הוא בסיכון שמתאים לי ביחס לסיכוי.
התעלולים הנ"ל, שמטרתם למנוע את אזהרת העסק החי, אם יימשכו עוד חצי שנה יביאו לזה שאקבל פדיון חלקי ואשאר אם אותם הבטחונות - וזה כבר מבחינתי אישית סיכון אפסי, גם בפירוק.
חג שמח!
שלום JORGE,
מצטער, לקח לי זמן לעכל את דבריך.
אתה אומר, ובצדק לטעמי, שלא היית קונה מהחברה (על בעליה ומנהליה) אפילו מגרסה משומשת.
אבל את האג"חים שלה כן !!!
מעניין שאתה כן סומך על הבעלים והמנהלים שידעו לטפל בנכסים ובהחזר החובות.
אנסה לעזור במעט - אני כן מוכן לקנות מהחברה מגרסה משומשת בהנחה שהתקבולים יועדו להחזר חובות.
בכל מקרה, ההפסד (ההוצאה) תהיה נמוכה יחסית לאלטרנטיבה.
בברכה ובהצלחה,
אודי
תודה,
מבלי לחזור על דברים שכתבתי מקודם (על איכות הבטחונות), אני חושב שיכולת השמדת הערך ע"י דירקטוריון סקיילקס היא בשלב הזה יחסית נמוכה.
זה ממש לא אומר שום דבר- אבל את אג"ח א' קניתי לפני כחודש (גם לפני וגם אחרי הפדיון), אני בכ-30אחוז פלוס שם וכרגע לא מוכר. (הבטחונות שלו, היו בפעם האחרונה שבדקתי 92% מהערך הסחיר. כמובן - אלו לא בטחונות במזומן אלא מניות פרטנר).
נראה לאן זה מתפתח.
שלום TBY,
ברכות על הצטרפותך לפורום וקפיצתך למים הקרים (והסוערים), בהצלחה.
שמחתי מאד על תגובתך, ברשותך אגיב בקרוב.
רק במשפט קצר - ככל הנראה, לא הבנת את רוח הדברים שניסיתי לשדר בתגובותיי. די אם אזכיר שמעולם לא החזקתי אג"ח ממשלתי או "בטוח" בדומה, אלא רק אג"חי זבל.
בברכה,
אודי
אודי,
אני מתנצל על הניסוח בפוסט , הכוונה לא היתה לאמר שאתה מחזיק אג"ח כזה או אחר. הכוונה היא לנסות ולהסביר, כנראה לא כל כך ברור, שהעיסוק באג"ח זבל דומה יותר להשקעה במניות מאשר להשקעה באג"ח בדרוג השקעה ולכן "קיבוץ של אג"חים שנמצאים בעיצומם של דיוני מחזיקים ו/או צפט'ר 11 ו/או תהליכי פירוק ו/או דחיית תשלומים ו/או תזרימים מופרכים" עשויים להיות עדיפים על השקעה ב - "נניח, קיבוץ של אג"חי בנקים וחברות ממשלתיות ואחרות טובות "
אני גם אתייחס בנפרד ספציפית על חברות בפרוק/ הסדר בפוסט בנושא על פדיון סופי של אגח בפרוק
כפי שיש משקיעים שבוחרים להשקיע במניית מלאנוקס או במניית חיפושי גז בשלב האקספולרציה שאינם מבטיחות דבר למעט הסתברות מסויימת לרוחי הון מול הסתברות להפסדי הון בכל טווח זמן , אותה משוואה של סיכוי /סיכון / זמן עומדת בפני משקיע שנכנס לאגח "זבל"
אני מבקש לסייג את האמור לעיל - יש קבוצה של אג"ח "זבל" שאינם, לדעתי , מתאימים להגדרה של השקעה במניות אלא להשקעה באופציות על מניות וכאן תפיסתי שונה מהתפיסה שמוצגת ע"י פיראט והדוגמא הכי טובה למועד זה אלו האגחים שהפורום עוסק בהם באינטנסיביות - אג"חי IDB אחזקות, IDB פיתוח , סקיילקס, סאני - שווי האגח תלוי, בסופו של דבר בשווי נכסי הבסיס שהן המניות בתחתית הפרמידה.
משקיעי אופציות חיים בעולם של משוואות סיכוי / סיכון / זמן שונה לחלוטין ממשקיעי אג"ח זבל ומכאן נובעת "ההתנגשות" בדעות לגבי כדאיות ההשקעה בין המודל של פיראט המתבסס על שווי בפרוק לבין "תחושת הבטן" של חלק מחברי הפורום המחזיקים למשל IDB אחזקות ד - פיראט צודק ב - 100% אם היום יפרקו את IDB אחזקות השווי לאגח הוא המזומנים בקופה אבל אם נתמחר את האגח כאופציה אקזוטית על מניות IDB פיתוח אזי לאופציה עצמה יש שווי המתווסף לערך בפרוק (לא להתבלבל - זו אינה אופציה פשוטה של מודל B&S וגם הפרמטרים באופציה הן הנחות יסוד ולא עובדות). כל שנשאר הוא לחשב האם שווי בפרוק+שווי האופציה מצדיק את תשלום מחיר האג"ח בשוק.
לא יצא לי לראות את פיראט אומר את זה(ציטוט עדיף מלדבר בשם חברים)פיראט צודק ב - 100% אם היום יפרקו את IDB אחזקות השווי לאגח הוא המזומנים בקופה
שנית, בהתחשב בזה שיש חוב לבנקים ההנחה הזאת ממש לא נכונה
tby
למה שאג"ח ד' יקבלו ריבית? מה זה העדפת נושים? ואיך בדיוק הגעת למספר 3?
NEWBIE
לאור הערתך
הפנתי אותך למקור - כל ההסברים שם .לא יצא לי לראות את פיראט אומר את זה(ציטוט עדיף מלדבר בשם חברים)