שלוםלכולם
דבר ראשון כמו קודמי ברצונים לשבח את הפורום המושקע והמעמיק שנותן מידע חשוב לכל משקיע (גם למשקיעים באגחים "סולידיים").
כתבתי את השאלות שלי בתוך השרשור הנל כי חשבתי שזה מתאים והעדפתי לא לפתוח פוסט נוסף בנושא.
קצת רקע: אני נמצא בשוק האגחים בערך שנה וחצי, אין לי רקע כלכלי ואת השוק ומושגיו למדתי דרך היועץ השקעות שלי שמתמחה באגחים, ולימוד עצמי.
כרגע התיק שלי מושקע (ע"י היועץ, בניהול שלי) באגחים מדורגות ובלתי מדורגות במחמים קצרים בתשואה של בערך 4% פלוס מדד (פרידנזונים, ישרס וכו').
בעקבות העניין שלי ופורומים כמו הפורום הזה התחלתי להתעניין באגחים יותר "מאתגרים" (מסוכם ביני ובין היועץ שמסחר זה יתבצע כרגע עד 10% מהתיק) ובסה"כ עד עכשיו זה נראה בסדר.
ועכשיו לשאלות:
בעקבות מס' מקרים שהתרחשו לאחרונה (סקיילקס, דיסקונט השקעות) התלבטתי בנוגע לנושא של מס על רווחי הון וערך סחיר והיחס ביניהם במקרים אלו.
לדוגמא מהזמן האחרון- יש 2 אגחים זהים של סקיילקס (ב, ג) מבחינת מח"מ תשלום קרן וריבית, אחד שקלי ואחד צמוד מדד.
בהנחה שאני משלם מס האם במצב ששניהם נותנים תשואה זהה יש מבחינתי עדיפות לאגח ב מכיוון שאז אשלם "רק" 15% מס על רווח ההון שיתקבל.
בנווסף כדי לתת תשואה זהה האגח הצמוד נסחר הרבה פעמים בערך גבוהה יותר מהאגח השקלי כך שגם במקרה של הסדר נראה שיש לאגח השקלי עדיפות (האם בהליכה להסדר\פירוק יש השפעה על ההצמדה בחישוב התשלום לאגח).
ובסוף האם יותר חשוב להסתכל על ההזדמנות או גם חשוב להסתכל על הנתונים הללו.
רק דוגמא מהזמן האחרון:
בלי קשר להאם אגחים אלו ראויים להשקעה כרגע, והם התנהגו כך גם בירידות האחרונות
באגחים של דיסקונט השקעות יש את אגח ד'
צמוד מדד, מח"מ - 1.79, שער נכון להבוקר - 102.1, פארי - 125.5 תשואה 16% ברוטו.
לעומתו יש את אגח ז'
שקלי, מח"מ - 1.85, שער נכון להבוקר - 88.7, פארי - 104.85 תשואה 15.33% ברוטו.
לאור הנקודות שהעליתי אשמח להתייחסותכם איך כדאי להסתכל על עדיפות ההשקעה במקרים הללו (כאשר יש את הסכנה של הסדר\פירוק) מבחינת מס וערך סחיר נמוך יותר.
ובלי קשר אני מבין שיש חשיבות גם לגודל הסידרה ולרמת הסחירות בה (ראה ערך דיסקונט השקעות ז' לעומת ט') והשפעתם אעל הנושא אבל אני מבקש להתעלם כרגע מנתונים אלו.
תודה מראש לעונים.
ושוב רק אל תפסיקו לכתוב, לטובת הכלל.