אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית לגבי כדאיות רכישת האג"ח ומהו
אחוז סיכוי/סיכון תודה ושנה טובה
אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית לגבי כדאיות רכישת האג"ח ומהו
אחוז סיכוי/סיכון תודה ושנה טובה
שלום bg
קודם כל דעתי לא מקצועית בכלל, ולא מהווה המלצה לכלום. סתם דעה של מישהו בהפסקה יזומה בעבודה.
בלי להיות נביא גדול, אומר לך שאתה עתיד לקבל תשובה בסגנון "האגח לא ראוי" מכותבים קבועים ומוערכים מאוד כאן בפורום. כך בחשבון שזו התשובה כאן לכל אגח שלא נוגע ב10% תשואה, וזה ציטוט לא הערכה.
תאמת הפעם אני חייב להצטרף, בערך לפחות.
1. האגח הוא לטווח מאוד ארוך (מחמ 6+)
2. אני לא מכיר לעומק את החברה, אבל קל לראות שהיא:
מצד אחד היא חברת נדלן ממונפת מאוד, פעילה בעיקר בארהב.
מצד שני רווחית באופן די יציב, וכנראה מנוהלת באופן סולידי (?)
3. התשואה די נמוכה וכנראה שהסיכון לא גבוה אבל אם אתה לא מתכוון להחזיק את האגח שנים (ליטרלי) אז אתה בסיכון להפסדי הון בגלל עליה בריבית...
בשורה התחתונה, לא כוס התה שלי
(אם בסולידי עסקינן עדיף לך, כלומר יותר מענין לדעתי: מקמ' ב75% מהסכום ו25% מפוזר בין אגחים קצת יותר מענינים, כמו שחלקם מדובררים כאן לעיפה אם להזכיר כמה שאני מחבב: גינדי ג', חנן מור, אלעזרא א', דור אלון, דלק ישראל , ב.יאיר ועוד תקבל גם הגנה מהפיזור וגם את אותה תשואה ללא סיכון מחמ/ריבית)
מקווה שעזרתי, אל תתן לאחרים כולל אני, לשנות את פרופיל הסיכון שלך.
שנה טובה.
מסכים עם elade
מה שכן, במידה ואין לך מעקב רציף אחר השוק לא היתי רוכש אג"חים לא מדורגים מפני שהסיכון שם גבוה
לטעמי באג"ח הספציפי הזה של גזית גלוב לוקחים סיכון של חברת נדל"ן ממנופת שמחזיקה כמה וכמה חברות לאורך זמן
כאשר ישנם אג"חים רבים שנותנים אמנם תשואה נמוכה יותר אך רמת הסיכון נמוכה בהרבה כמו אגח 6 של בזק שנותן תשואה נמוכה באחוז אך הסיכון נמוך בהרבה
אני ממש לא ממליץ קניה שלו (אלא אם אתה מתכוון להחזיק אותו לפידיון) שכן העלאת ריבית תגרום להפסדי הון כמעט וודאיים
אני אמליץ לך להתרכז באגחים בעלי מח"מ קצר של כ-שלוש שנים של חברות עם תזרים מזומנים חזק ויציב.
התשואה תרד אך במקביל ירד הסיכון גם מפני חדלות פרעון וגם מפני הפסדי הון.
כמה דוגמאות שזכורות לי (לא בדקתי ולכן חשוב מאוד לבדוק): סלקום ד', ביטוח ישיר ט', פרטנר ב'
אם אתה מעוניין להגדיל במעט את הסיכון ניתן לשקול אג"חים כדוגמת: כור ח', בזן ב' שהן חברות שנמצאות כרגע במצב עסקי קצת יותר מורכב אך יוכלו (לטעמי) לשרת את החוב שלהן בסבירות גבוהה מאוד
כור אגח ח' ??
זה אופציה מוזרה על קרדיט סוויס? לא היתי נוגע עם מקל.
בזן זה עסק אמתי (אם עדין יש דבר כזה בימנו)
גם סלקום או פרטנר
ב.יאיר אגח 2 או אגח 9 הם לא מדורגים אבל עם בטחונות מעולים על קניון רווחי שמכסה עשרות אחוזים מעל גובה החוב.
כור לא היתי נוגע
ג.נ.
מחזיק ב.יאיר סדרות אחרות.
אין בעיה, כל אחד ודעתו
חשוב להגיד שלכור יש קופת מזומנים עצומה של מעל מיליארד שקל
בנוסף, קרדיט סוויס למרות היותו תנודתי מחלק דיבידנד ועוזר בשירות התזרים של החברה החברה יכולה להפסיד אבל ההפסד הוא על הנייר בלבד הדיבידנד זורם. בנוסף החברה מחזיקה ב- 40% ממכתשים אגן
מימוש של מכתשים אגן לדוג' יהיה שווה סכום עצום
אני לא רואה קושי בשירות החוב של כור בעתיד הקרוב (נגיד 3 שנים)
תודה לכל המגיבים, עזרתם לי מאוד ואני מודה לכם על כך
האם בזק אגח 6 הוא סולידי? אני מחפש השקעה שאוכל לישון
טוב בלילהׁׁ (חלק מכספי פנסיה)
שנה טובה
יש לו מח"מ ארוך מאוד, מה שיכול לגרום לתנודתיות מסויימת. בנוסף, עליית ריבית עלולה לגרום להפסדי הון.
אם אתה מתכוון להחזיק את האג"ח עד הפידיון ובהנחה שהחברה תעמוד בהתחייבויותיה (סביר להניח, אבל אף פעם אי אפשר להיות בטוח) סביר להניח שתקבל תשואה סולידית עבור השקעה סולידית. אפשר לגוון קצת עם בזק 8 שנותן תשואה נמוכה יותר, אבל בעל מחמ נמוך יותר.
לסיכום, בהשקעה לפידיון בזק אגח 6 הוא בהחלט סולידי לטעמי
תודה
אני חייב לצין שזה קצת לא אחראי מצידנו לתת לך "עצה" (כל זאת לא עצה ולא יעוץ כמובן! בכלל, אני לפחות לא יועץ ואין לי רשיון משום סוג למעט רשיון נהיגה 02) מבלי לדעת מה שאר התיק שלך? איך שאר הנכסים שלך מושקעים ולכמה זמן.
אם אתה רוצה לשים 200K שהכם כל כספך מלבד הפנסיה בבזק אגח 6 אז לפצל חצי ולשים באגח 8 זה לא פיזור משהו. אם יש לך תיק של מיליון בתעודות סל רבות וכו' והשתחרר לך 50K שאת רוצה להשקיע מחדש באגח סולידי אז התשובה שונה.
כל מקרה לגופו, אתה צריך לחשוב באופן כולל על התיק הסיכון שבו ומטרת ההשקעה, בראי אלו לבחון את ההשקעות שלך. אם אתה לא בענין להשקיע זמן (לא מעט) בבחירת ההשקעות בעצמך יתכן וכדאי לך לשקול עזרה מקצועית.
enjoy