x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: צמוד + 2.7%

צמוד + 2.7%

יש לי התחייבות עתידית רחוקה על סכום שהוא צמוד + 2.7%.
    כנגד התחייבות זו, אני רוצה לרכוש אג"ח-ים.
    כדי למזער את הסיכון אני מכוון לפיזור גבוה ותשואה עודפת (נניח מעל צמוד +4% נטו).
    כיוון שההתחייבות רחוקה, מח"מים ארוכים בהחלט באים בחשבון.
    אשמח להמלצות מחברי הפורום על אג"חים מתאימים.

פיראט שלום,
    אני מאד מעריך את התושבה וההתייחסות המפורטת ששלחת לי בהודעה פרטית. זה מאד לא מובן מאליו בעיני.
    לנושא התזרים: אתה צודק. באמת לא הגדרתי וזה חשוב: אני לא רגיש לתזרים, ואין חשיבות למועדי תשלום. אני שם את כל המשקל על התשואה לטווח ארוך (אפילו עד 15 שנים).
    הרבה מהאג"חים שמככבים כאן בפורום, אני מחזיק בתיק האג"חים הקונצרניים הרגיל שלי (שמורכב כולו מ high yield) הרבה מזה תודות לניתוחים המועילים שלך שאני קורא באתר.
    כנגד ההתחייבות העתידית (צמוד + 2.7% ) אני מעוניין להחזיק באגח"ים ברמות סיכוי / סיכון נמוך יותר.
    סופ"ש טוב.

הי ofer,

רק תגובה קצרה.

משהו שהוא High Yield הוא לאו דוקא פחות בטוח.
    דוגמא שנתתי בעבר - פאנגאיה אגח ג (תשואה 10%+מדד) הוא אגח יותר בטוח מאגח של חברת חשמל (תשואה 5% נומינלי) או אגח בנקים (2% צמוד פריים). כמובן, שרמת הביטחון הכוללת בתיק נגזרת גם מפיזור, אך אל תתבלבל לחשוב שאם משהו נסחר בתשואה גבוהה אזי הוא "לא בטוח מספיק".
    למעשה, בהפוך על הפוך, אני מתחייב בפניך כי: תיק המכיל באופן אקראי את כל חברות הנדלן היזמי בארץ (בתשואות הקיימות כיום - כולל אלו שבהסדרים, פשיטות רגל וכדומה) הוא הרבה יותר בטוח מתיק המכיל באופן אקראי את האגחים של כל הבנקים בארץ (בתשואות הקיימות היום). מדהים אבל נכון.

אל תבין לא נכון, אני לא מציע לך לעשות את מה שהצעתי (ולא בגלל שזה לא כדאי) מהסיבה הפשוטה - אתה צריך להגיע למסקנה כזו לבד. אם תתבסס על הצהרה שלי (ולא על התובנות שלך) אתה עלול למצוא את עצמך שוכב לילות ארוכים מודאג (מכך שאולי טעית). במילים אחרות - אני מציע לך לא לחפש דברים "בטוחים" (דירוגים גבוהים) אלא לחפש אגחים לא מדורגים עם ביטחונות טובים (ייתנו לך תשואה גבוהה יותר עם ביטחון גבוה יותר).

אם תמצא כאלו שלא תהייה בטוח לגבי איכות הביטחונות שלהם, אוכל לנסות לעזור.

בברכה,

הי עופר

ממליץ לך לבדוק

1. גלובל פייננס 8
    2. דיסקונט שה א
    3. מכתישים ב

אלון

ציטוט פורסם במקור על ידי aloni צפה בהודעה

ממליץ לך לבדוק

1. גלובל פייננס 8
    2. דיסקונט שה א
    3. מכתישים ב

אלון
    תודה אלון. אבדוק אותם.

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה

אני מציע לך לא לחפש דברים "בטוחים" (דירוגים גבוהים) אלא לחפש אגחים לא מדורגים עם ביטחונות טובים (ייתנו לך תשואה גבוהה יותר עם ביטחון גבוה יותר).

בברכה,
    פיראט, כשכתבתי "
    אני מעוניין להחזיק באגח"ים ברמות סיכוי / סיכון נמוך יותר" לא כיוונתי דווקא למדורגות או לדירוג האג"ח.
    כיוןן שטווח הזמן אליו אני מכוון הוא ארוך, הסיכון העיקרי הוא חדלות פרעון / הסדר חוב, ופחות ירידה של ערך האג"ח בדרך.

ריכוז ההמלצות שקיבלתי

צרפתי קובץ בו כל ההמלצות עפ"י הצורך שהגדרתי:
    "
    יש לי התחייבות עתידית רחוקה על סכום שהוא צמוד + 2.7%.
    כנגד התחייבות זו, אני רוצה לרכוש אג"ח-ים.
    כדי למזער את הסיכון אני מכוון לפיזור גבוה ותשואה עודפת (נניח מעל צמוד +4% נטו).
    כיוון שההתחייבות רחוקה, מח"מים ארוכים בהחלט באים בחשבון. "

אשמח לכל התייחסות לאג"חים שברשימה.
    קבצים מצורפים קבצים מצורפים

הי ofer,

לא אגיב בצורה פרטנית כמובן. מציע לך עם זאת לקרוא את: http://www.s-maof.com/Forum/threads/16819-תשובה-ל-elade. למעט הערה אחת - שים לב שהתשואה באאורה היא משהו כמו 33% נומינלי (בניגוד לכתוב בעיתונים).

באופן כללי, הרשימה שלך מכילה הרבה מאוד ניירות ללא ביטחונות הנשענים על פעילות תעשייתית. נשמע לי אישית כמתכון די בטוח לצרות. כמתודולוגייה, ההצעה שלי היא,
    1. אל תיגע בניירות בלי בטחונות (למעט ניירות פיננסיים).
    2. תבצע סינון לניירות 5%-10% תשואה, תעבור אחד אחד ותבדוק ביטחונות (אישית!). רק כך תוכל להיות רגוע באמת.

אוסיף ואומר - אני בשוק מאז 2006. לא ראיתי אדם אחד שזכה לראות תשואה נומינלית חיובית (לא לדבר על 2.7%+מדד) בהשקעה באגחים קונצרניים "סולידיים" (פרטניים) לתקופה של 4 שנים. ייתכן שזו התקופה וייתכן שלא, ייתכן שאלו האנשים וייתכן שלא - רק מצאתי לנכון להביא עובדה זו לידיעתך.

לצורך האיזון, אוסיף ואומר שלא פגשתי גם אף אדם (פרט אלי) שהצליח להשיג תשואה חיובית בשוק האגח הקונצרני הלא מדורג, לאורך תקופה כזו. כך, שאולי גם זו נקודה חשובה למחשבה.

לאחר שאמרתי את זאת, אתה יכול לשקול גם את:
    1. לידר אג ו.
    2. מצלאווי אגח ג (תבדוק - הרבה זמן שלא בדקתי אותו).
    3. ב. יאיר 4 (נדמה לי ש-elade הציע ואני בזמנו החזקתי אותו, הוא מגובה למיטב זכרוני בקניון בירושליים). בכלל תבדוק בב. יאיר, לרוב השיעבודים שלהם מעולים.
    4. פרשקובסקי אגח ? (גם להם יש שיעבודים מעולים בחלק מן האגחים שלהם - פשוט תעבור אחד אחד בעצמך).

בברכה,

תודה פיראט על המענה הלא פרטני המפורט מאד.
    אגב: אני ממש לא מוגבל ולא מחפש טווח קצר (נניח 4 שנים כמו שכתבת). גם 10 ו 15 שנים זה בסדר מבחינתי.
    האם להסיק מדבריך שדיף לבחור בקרן המתמחה באג"חים על ניסיון לברור 15-20 אג"חים "ראויים" ?

הי ofer,

:-),
    כשאני רואה post של רשימת מכולת המבוססת על המלצות, זה עושה לי חום, על אחת כמה וכמה של אגחים "סולידיים".

3 שנים ומעלה היא תקופת מבחן ראוייה לעוסקים באגחים. לא ניתן לבחון תשואות ב-4 חודשים בשביל לגבש דיעה על טיב המשקיע, לכן 4 שנים, 10 שנים, 20 שנה הן היינו אך.

הבעייה עם רוב הקרנות שמנסיוני גם הן לא יודעות כל כך לנתח אגחים (ו-over that גם גובים דמי ניהול). לא, לדעתי, טוב תעשה אם תפסיק לחפש אגחים "סולידיים" ותתחיל לחפש אגחים עם ביטחונות מעולים. בשוק שלנו, החפיפה בין השניים היא קטנה עד לא קיימת. ישנן חברות הידועות בטיב הבטחונות שלהן (כמו ב. יאיר ופרשקובסקי), אך אני בטוח שתוכל למצוא 15-20 אגחים עם בטחונות מעולים וכולם עם תשואה 5% צמוד ומעלה (אתה מוצא כאלו ב-15% תשואה בימינו אנו).

חלופה אחרת שכדאי לך לשקול - אם הסכום הוא מעל 300K ש"ח. גש לבית השקעות (להבה של צרניאק לדוגמא) ותבקש ניהול תיק אישי ע"פ קריטריונים אישיים (אתה מגדיר סיכון-סיכוי בתיק).

בהצלחה,

לא מצאתי THREAD מתאים יותר, לכן אעלה את שאלתי לחכמי הפורום כאן:

בגרסה הכתובה של מעריב, מוסף עסקים, היום, מדור "לקנות או למכור", כותב רמי דרור (מנכל הדס ארזים) כי אג"ח של חברות רבות שאין חשש להמשך קיומן מציגות תשואות של 7%-10% בגלל מצב השוק.

הייתי שמח מאוד לשמוע מחברי הפורום, איש איש ובחירתו, מיהן חברות אלו.
    תודה, חתימה טובה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות