x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שחרית ה

שחרית ה

אשמח לקבל נתוח והמלצות,במידה ושער $ מעל 4 שח מחלקת ריבית 10% על בסיס שער 4 ומעלה יחסי לתקופה
    חסר סכון כ-2% בטוח לשנה עד הפדיון בשער נוכחי כ-13% פחות מפארי -
    לאלו שיושבים כרגע על הגדר

הי edna,

לפני כשנה, מישהו שאל אותי אם יש לדעתי תחליף לפיקדון בבנק לזמן ארוך לילדים (5 שנים). הוא אמר שבבנק הציעו 2.2% ואני הצעתי לו כתחליף את שחרית ז, שחרית ה (חצי מכל אחד) - אז הן הבטיחו 3% בשנה מינימום.

הבעייה בכל הדברים הבטוחים - שהם הכי לא בטוחים שיש כיום. מה זאת אומרת?
    קחי לדוגמא את אגח ארצות הברית (אתחיל משם ואעבור לשאלתך), האגח נותן 1.5% לעשר שנים. 1.5% אחוז בשנה היא ריבית ריאלית שלילית (האינפלצייה גדולה מכך) ולכן זוהי אינה ריבית שיכולה להחזיק למשך זמן (המצב אינו באיזון). מתי המצב ישתנה ומה יקרה עד אז? - איננו יודעים, אך כאשר ה"מצב היציב" משקף עבורנו הפסד הון (למשל - אם הריבית תעלה ל-2.5%, העניין משקף הפסד על הנייר של 10%) אז הנייר הופך להיות מסוכן למשקיע.

כעת נשאלות שתי שאלות:
    1. מה המשמעות של "על הגדר"? או בניסוח אחר - נניח שהמצב ישתפר עוד שנתיים, האם אז כן תיכנסי לשוק?
    2. מה הערכתך לגבי הדולר בשנים הקרובות?

יש לי חבר שסגר כסף ל-5 שנים בבנק ירושליים בתשואה של 4.2% שנתי. לכן אני מעריך שב"על הגדר", את מתכוונת למשהו זמני, עד יעבור זעם. אם הבנתי נכון ואם הנייר היה פשוט מציע 2% בשנה, אזי היה והמצב העולמי ישתפר, את תראי הפסדי הון עצומים (עשרות אחוזים) בנייר.

עם זאת, הנייר הזה מציע גם אופצייה (ישנן מספר התניות, אך היחידה הרלוונטית כיום היא שער הדולר) והיא 10% ריבית אם שער הדולר גבוה מ-4 שקל (במקרה של שחרית ז, כמדומני 3.8 שקל). לכן, נשאלת השאלה - איך את מעריכה את כיוון הדולר?

אם את מעריכה כי שער הדולר יחצה את ה-4 ש"ח למשך זמן ארוך, אזי האיגרת הנ"ל מעולה (הבנק המנפיק לא יעמוד בתשלומים ויפדה בפדיון מוקדם שישקף רווחי הון מיידיים גדולים).

מה אני חושב?
    מצד אחד, אני אישית לא מאמין בארה"ב ולא מאמין בכלכלתה. מצד שני, בזמנים לא ודאיים אנשים רצים ל-$ ולזהב (שניהם בועות לדעתי) כי "כולם יודעים שזה כך".

סיכום - אין לי תשובה חד משמעית לשאלתך. ישנם שיקולים לפה ולשם, אותם ניסיתי לפרוש.

לשיקולך,
    בהצלחה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 12.06.2012 בשעה 22:07 סיבה: א

קודם תודה
    אז מה נשאר עם הקונצרניות,אני בפנים עם כמה קונצרניות שידעו ימים יפים וטובים יותר כגון סקיילקס ז ,סנטרל יורו,עוקבת אחר הפורום באופן שוטף ,אגב היה מאמר מעניין אתמול בכלכליסט בנוגע לסנטרל יורו בהקשר של לוקסנבורג שקשור אליה ומהווה חלק מנושיה ומציין לירוי פרי הכתב הכלכלי שהמחיר הנמוך של סנטרל בשוק יכול להעיר את הנשרים שיעוטו על האפשרות להשתלט על החברה בנזיד עדשים

הי edna,

אין לי תשובה חד משמעית גם לשאלתך זו. כל תשואה עודפת יש בה סיכון ואז נשאלת השאלה מהו טמפרמנט ההשקעה שלך. מההצהרה שלך שאת "יושבת כרגע על הגדר", אני מניח שזהו טמפרמנט שמרני. התקופה הנוכחית בהחלט אינה מתאימה למשקיע שמרן. השוק היום מאפשר תשואות של עשרות עד מאות אחוזים בשנה, אך פוטנציאל ההפסד גם הוא מאוד גבוה.

במילים אחרות, השוק היום מיועד לטורפים הגדולים וגם הם יכולים די בקלות להיפגע בו. לדעתי, השוק היום בהחלט אינו מיועד ל-casual investor.

אולי ניתן למצוא אגחים טובים לתקופות קצרות (דוגמא: ליברטי אג ב ניתן לקנות ב-115 והוא פודה תוך חודשיים בפארי 118.4 - 3% בחודש וחצי), אבל גם שיטה זו אינה חסרת סיכון.

באשר לסנטראל יורו - לא קראתי את הכתבה, אך אני חולק על מי שאמר זאת.
    אכן, ישנם בסנטראל מספר נכסים שניתן להשביח (Skl3, CEE-BIG, אינוונטק, ...). הבעייה היא, שמי שישתלט על סנטראל ייצטרך 20M שקל להשתלטות ואז בנוסף יאלץ להשקיע עוד משהו כמו 30M ש"ח ואז אולי יצליח להרוויח 30M תוך 4 שנים. רווח של 60% ב-4 שנים אינו מצדיק את הסיכון העצום הכרוך במהלך שכזה. לדעתי, החוב יצטרך להיסחר הרבה יותר נמוך בשביל צעד שכזה (10 אג ומטה).

בהצלחה,

שחרית ה - פדיון כפוי.

פיראט, סידרת לחבר שלך תשואה של כמה עשרות אחוזים בכמה חודשים (נסחר בכ- 65אג לא מזמן כששער ה- $ היה נמוך כשהפארי סביב 95אג).

סימוכין:

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=763523

בברכה,

הי jsphs,

דווקא מה שמצא חן בעיני הוא התחזית שהתממשה:
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    אם את מעריכה כי שער הדולר יחצה את ה-4 ש"ח למשך זמן ארוך, אזי האיגרת הנ"ל מעולה (הבנק המנפיק לא יעמוד בתשלומים ויפדה בפדיון מוקדם שישקף רווחי הון מיידיים גדולים).
    ראיתי את ההודעה שלך וטילפנתי לחבר לספר לו - הוא אמר שבנו הרוויח הרבה כסף על הנייר (כמעט 70% בשנה) ושאני לא "צריך לעבוד עליו עם סיפורים" כי גם ככה הוא מרוצה :-).

בברכה,

שמע, גם אם לא היה קורה ההמלצה היתה נכונה:

גם אם ה- $ היה תקוע ב- 3.6 ש"ח עד 2019 ללא ריבית היה מקבל משהו כמו 2.5% בשנה עם האופציה לכמה עשרות אחוזים בעליית ה- $.

אג"ח AAA + אופציה דולארית מובנית ב- 33% הנחה למח"מ 7 זה לא רע.

ההמלצה היתה נכונה בתנאי שהאג"ח ב60-70אג.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות