x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: חלם בבורסה – צריך לראות בכדי להאמין

חלם בבורסה – צריך לראות בכדי להאמין

צהרים טובים.
    בסקירה האחרונה ציינתי כי הבורסה המציאה חוקי מסחר חדשים שעתידים לפגוע במשקיעים. היום קיבלנו טעימה ראשונה עם שלל החלטות שאין בינם ובין מסחר דבר וחצי דבר.

זה התחיל במניות הכשרה ומודיעין בהן המסחר התעכב פעם אחר פעם: במקום לאפשר ללחץ להשתחרר, ובטח שהסיבה ידועה ומוצדקת הבורסה יצרה צואר בקבוק אדיר שהוביל לתיקוני פקודות עוקבים. לטעמי, מה שהחל ב 60% ירידה יכול היה להסתכם בפתיחה של 40% בלבד.
    זה המשך במניות בהן המסחר נפסק שרירותית בגלל תנודה של עוד שבריר האחוז. במניית אפל אולי ניתן לשים מקדמים של 3% אבל כיוון שמניות השורה השניה, ובטח השורה השלישית נעות בקפיצות של אחוזים זה לעג לרש. היתכן שראשי הבורסה אינם מודעים לדבר כה בסיס?
    וכל זה כאין וכאפס ביחס לנעשה בנגזרים. תוספת של 10 דקות מסחר וביחס לשער הנעילה של 15 דקות מסחר שהופכת את הפערים בין גלום ליציג לאדירים, ומבטיחה גאפים כמעט מידי יום. בקלות רבע שעה יכולה להוביל לתנועה של מחצית האחוז עד אחוז ואז משקיעים יפסידו או שחקנים יפסידו – בשני התרחישים הבורסה בודאות תפסיד.
    קחו כדוגמה את call 1090 – עיסקה אחרונה במחיר 3580 ש"ח.
    קונה: 3500
    מוכר: 3540
    שער נעילה: 3372 !!! (הפרש של 0.22% במעוף בשער נעילה).

עיוות שכזה מוביל לחריגה של עשרות ומאות אלפי ש"ח בלי שום סיבה. כמובן שבבנקים נצמדים להגדרות היבשות, וחריגה יש לסגור נוצר מצב בו כותבים יאלצו לסגור חריגות פיקטיביות ולהפסיד עשרות ומאות אלפי ש"ח.

נראה שממש מתאמצים כאן להברחת משקיעים אחרת לי אין כל הסבר לנושא.

תודה שחקן,
    משמע שהגלום 0.22% פחות?

הגלום לא נקבע על פי קול בודד בסטרייק אחד ולא מחושב על פי מחיר הסגירה
    נערך לאחרונה על ידי אבי1, 06.09.2012 בשעה 20:20
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

פשוט ח-מ-ו-ר-י-ם !
    לא יאומן .

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף צפה בהודעה
    אז אולי נרים את הכפפה ונעבור לסחור באופציות בניו-יורק, לפחות במקביל למסחר בת"א?

אני ניסיתי לבצע את המעבר לארצות הברית אבל העמלות מטורפות והבטחונות יותר

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף צפה בהודעה
    צהרים טובים.
    בסקירה האחרונה ציינתי כי הבורסה המציאה חוקי מסחר חדשים שעתידים לפגוע במשקיעים. היום קיבלנו טעימה ראשונה עם שלל החלטות שאין בינם ובין מסחר דבר וחצי דבר.

זה התחיל במניות הכשרה ומודיעין בהן המסחר התעכב פעם אחר פעם: במקום לאפשר ללחץ להשתחרר, ובטח שהסיבה ידועה ומוצדקת הבורסה יצרה צואר בקבוק אדיר שהוביל לתיקוני פקודות עוקבים. לטעמי, מה שהחל ב 60% ירידה יכול היה להסתכם בפתיחה של 40% בלבד.
    זה המשך במניות בהן המסחר נפסק שרירותית בגלל תנודה של עוד שבריר האחוז. במניית אפל אולי ניתן לשים מקדמים של 3% אבל כיוון שמניות השורה השניה, ובטח השורה השלישית נעות בקפיצות של אחוזים זה לעג לרש. היתכן שראשי הבורסה אינם מודעים לדבר כה בסיס?
    וכל זה כאין וכאפס ביחס לנעשה בנגזרים. תוספת של 10 דקות מסחר וביחס לשער הנעילה של 15 דקות מסחר שהופכת את הפערים בין גלום ליציג לאדירים, ומבטיחה גאפים כמעט מידי יום. בקלות רבע שעה יכולה להוביל לתנועה של מחצית האחוז עד אחוז ואז משקיעים יפסידו או שחקנים יפסידו – בשני התרחישים הבורסה בודאות תפסיד.
    קחו כדוגמה את call 1090 – עיסקה אחרונה במחיר 3580 ש"ח.
    קונה: 3500
    מוכר: 3540
    שער נעילה: 3372 !!! (הפרש של 0.22% במעוף בשער נעילה).

עיוות שכזה מוביל לחריגה של עשרות ומאות אלפי ש"ח בלי שום סיבה. כמובן שבבנקים נצמדים להגדרות היבשות, וחריגה יש לסגור נוצר מצב בו כותבים יאלצו לסגור חריגות פיקטיביות ולהפסיד עשרות ומאות אלפי ש"ח.

במה זה שונה מהמצב בארה"ב? אופציות על מדד S&P500, למשל, נסחרות עד שעה 16:15 בעוד המסחר הרגיל נסגר ב- 16:00

שחקן,נפעל בנושא....אם הנהלת הבורסה לא מבינה דבר וחצי דבר בעניינים בסיסיים במסחר אנו נתריע בפניהם ונקוט בכל האמצעים הדרושים והעומדים בפנינו.

והבדיחה נמשכת -
    מינוס 0.2 בשלב הנעילה. אין ביקושים מיוחדים, חוזים יציבים ואפס דרמה ביום ללא תנודה. 1127 יציג אחרון 1128 גלום. נעילה רנדומאלית מקוצרת עפ"י חוקי הבורסה החדשים שמובילה ממינוס 0.2 לפלוס 0.2 בתנודה של 4 נקודות. שחקני האופציות נאלצים לסגור בטחונות, והתעודות בפערים שלא הושלמו וחריגה מתשקיף.

במקרה יצא חיובי. על אותו משקל יכל להיסגר 1122 ומהשוק היו נמחקים כמה מיליארד ש"ח "סתם ככה" בגלל מנגנון הזוי שהפך עוד יותר הזוי עם צימצום קביעת היציג הנועל לדקה בלבד. וכך, שוב נוצר פער של 3 נקודות (0.25%) מהמדד בלי שום סיבה הגיונית, ומחר לתעודות הסל יהיה הסבר מדוע משקיעים אינם מקבלים קורלציה לה התחייבו, קרנות הנאמנות יציגו תשואות לא רלונטיות, ושחקנים יקנסו בסגירות פוזיציה על אף שאין כל סיבה שיעשו כן.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות