x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 14

נושא: פטרוכימיים ד'

פטרוכימיים ד'

האם ידוע למישהו מה סיבה לקריסה של אגח ד,
    האגח מגובה בבטחונות של מניות בזן + זכויות הבת פטרוליום.
    מניות בזן שווים מיליון ש"ח 77M*1.4 =188 . הון מונפק =100 מיליון
    לכן גם ללא זכויות פטרוליום יש כיסוי מלא היום לאגח.

הי מיקי
    לדעתי התשובה לשאלה קשורה ל thead שפורסם ע"י yrnkrn בקשר לשווי הבטחות באאורה 1.
    הבטחות באגח זה הן מניות בזן ושויים תלוי בתוצאות החברה. סביר להניח שהמוכרים לוקחים בחשבון תסריט קטסטרופה שבו מצב החברה (בזן) ידרדר, מה שיפיל כנראה את פטרוכימים וכן את שווי הבטוחות.
    לי באופן אישי זה נראה כמו פאניקה מוגזמת. הכיסוי של הבטוחות הוא רחב מאוד (יגדל אף יותר לאחר התשלום באמצע 2013), ובזן לא תיפול כל כך מהר.
    לדעתי במחיר הנוכחי 83 בהחלט אגח ראוי.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שלום מיקי,
    יש לי דקה אז אני אענה לך מהראש וללא נתונים - אפשר להשלים בהמשך.
    על אגח ד' הסתכלתי לפני מספר חודשים ומצאתי את ו' הרבה יותר מעניין עבורי.
    הרציונל הוא כזה : אם בזן הופכת להיות מאד רווחית בעוד שנתיים, ומניות בזן שומרות על ערכן הנוכחי (אחרי ירידה חדה בזמן האחרון) ומפסיקות לרדת - אזי לפטרוכימיים יש שווי נכסי נקי חיובי מאד, ובמקרה הזה סביר שגם האגחים הלא מגובים בבטחונות ישלמו. כמובן, יכול להיות הסדר חוב ב 2014 אבל עם נכס מניב למטה (בזן) זה לא בעייתי.
    אם בזן תמשיך במסלול תלול מטה, אזי גם היא תיאבק בחובותיה ושוויה כמו גם הבטחונות יכול להתאפס.
    בזמנו שמתי מספרים לכל תרחיש ומצאתי את ו' (או ה') מעניינים יותר במונחי סיכוי / סיכון.

אני אישית שם הסתברות של 70% לפחות לכך שבזן תהיה חברה מאד רווחית ב 2014, ולכן בימים האחרונים התחלתי לאסוף את אגח ו'.

הי gimani , Jorge
    גם לי זה נראה כפניקה אבל כנראה שמוסדיים מוכרים אותם כיוון שהקפים הם גבוהים ואותם קשה יותר להאשים בפניקה?
    אולי כמו שהוזכר כאן לפני מספר ימים הפחד הוא ממלחמה עם איראן ופגיעה בבזן, אבל הממשלה הוציאה מכתב כי בזן היא נכס אסטרטגי (על סמך זה בראשית נתנה הלוואה לפטרוכימיים) , ולכן גם במקרה של פגיעה בבזן הממשלה תעזור לשקם מהר.
    בדקתי בזמנו גם את אגח ה' ו- ו' , ולפי דעתי ה' עדיף בגלל לוח סליקה. אבל זה כל אחד ושיקולים שלו.
    הסיבה שאני חושב לקנות את ד', כדי שיהיו גם אגחים סולידים בתיק , והתשואה ש -ד' נותן היא כיום גבוה.
    במקרה שתוצאות בזן לא יהיו מספיק גבוהות , אזי היא לא תוכל לתת דיבידנד לפטרוכימיים ולכן במקרה זה עדיף ד' על פני ה' או ו'. פיזור סיכונים.

הי jorge
    אני בהחלט מסכים איתך שאגח ו' במחירו הנוכחי אטרקטיבי, אך ההשואה לאג ד' בעייתי מבחינתי.
    כמו שנאמר כיסוי הבטחונות באגח ד' הוא רחב מאוד, כשגם במצב ששוי בזן ממשיך להדרדר, הן עדיין מכסות את השווי המלא של הסדרה (עד נקודה מסויימת כמובן).
    כמו כן, הבעיה של פטרוכימים היא בעיקר תזרימית כך שתסריט שבו בזן מדשדשת/יורדת מעט, ופטרוכימים מגיעה למצב של הסדר/פירוק, הוא סביר בהחלט.
    בקיצור מדובר בשני אגחים ראויים בשוואות סיכון שונות, כשהעדיפות פה מאוד תלויה באופי המשקיע ובסיכון שהוא מוכן לקחת.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=748851

החברה מודיעה כי בעקבות פירעון התשלום הראשון על חשבון קרן אגרות חוב (סדרה ד') של החברה, אשר בוצע ביום 1.7.2012, ובהתאם לתנאי שטר הנאמנות בין החברה ובין הנאמן למחזיקי אג"ח ד' ("הנאמן"), שוחררו היום משעבוד לטובת הנאמן 12,921,428 מניות בתי זקוק לנפט בע"מ ("בז"ן"). לאחר שחרור המניות משעבוד כאמור, נותרו משועבדות לטובת הנאמן 64,221,429 מניות בז"ן.

-> ערך השעבוד היום הוא כ 90 מיליון ש"ח בעוד שערך סדרת האג"ח 88 מיליון ש"ח.

אני מסכים עם Jorge

אג"ח ד' לטעמי רחוק מלהיות סולידי, להיפך הוא לטעמי הכי מסוכן מפני שהוא נסחר באופן משמעותי יותר גבוה משאר האגחים של החברה כאשר ההצדקה לכך היא כיסוי בדמות מניות בזן. אם בזן תקרוס/ לא תהיה רוווחית וכו' המניות הללו לא יהיו שוות כלום והאג"ח הזה נסחר ב-75% מהפארי לעומת זאת אג"ח ו' שהוזכר נסחר בפחות משליש כך שהסיכון בו הוא נמוך יותר.

לא נראה לי הגיוני לסמוך על בטחונות בדמות מניות בז"ן כשהן בעצם גם אמורות להיות הגורם המשלם את האגח.
    אפשר לחלק בגדול לשני תרחישים

בז"ן רווחית---> כל האגחים משולמים ----> אגח ו' עדיף על אגח ד'

בזן לא מחלקת דיבידנדים ומתעסקת בהחזר החובות שלה ----> ערך המניות יורד----> פטרוכימיים נכנסת להסדר חוב------> התמחור של אגח ב ואגח ו עושה את ו' הרבה יותר בטוח

לדעתי זו חלוקה גסה מאוד לשני תרחישי הקיצון, אבל אני לא מצליח לראות איזה מצב אמצע שבו אגח ד' יותר משתלמת (בעיקר כי אגח ו' מחזירה יותר מהמחיר כיום בשוק ביוני 2014)

בברכה

חן

הי yrnkrn
    תודה על העדכון, לא הייתי מודע אליו. בנוסף קיים שיעבוד קבוע ויחיד על זכויות חברת הבת פרטוליום(15.76% ממניות בז"ן).

במקרה של הסדר בפטרוכימיים הרי ד' תקבל ערך השווה למניות המשועבדות + תוספת שתקבל ו' .
    לכן ד' עדיף בגלל בטחונות.
    במקרה שבזן מעלה דבידנדים אזי עדיף ה' או ו'.
    האם אתם יודעים כמה שוות זכויות פטרוליום? אני לא הצלחתי למצא.
    yrnkrn : תודה על עידכון .

הי yrnkm
    כמות המניות לבטחון האגח ד' ירד אבל גם כמות אגח ד' ירד באותה מידה. ולכן עדיין נשארים עם אותה רמה של בטוחה כמו לפני הפרעון.
    כלומר 100*0.84 =84 מיליון ע"נ *0.83=70 מיליון שווי שכיר של אגח
    מול 64מיליון מניות * 1.4שקל=90 מיליון שווי שכיר מניות
    מה עם זכויות פטרוליום, כמה זה שווה?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות