הי ofer,
לא אגיב בצורה פרטנית כמובן. מציע לך עם זאת לקרוא את: http://www.s-maof.com/Forum/threads/16819-תשובה-ל-elade. למעט הערה אחת - שים לב שהתשואהבאאורה היא משהו כמו 33% נומינלי (בניגוד לכתוב בעיתונים).
באופן כללי, הרשימה שלך מכילה הרבה מאוד ניירות ללא ביטחונות הנשענים על פעילות תעשייתית. נשמע לי אישית כמתכון די בטוח לצרות. כמתודולוגייה, ההצעה שלי היא,
1. אל תיגע בניירות בלי בטחונות (למעט ניירות פיננסיים).
2. תבצע סינון לניירות 5%-10% תשואה, תעבור אחד אחד ותבדוק ביטחונות (אישית!). רק כך תוכל להיות רגועבאמת.
אוסיף ואומר - אני בשוק מאז 2006. לא ראיתי אדם אחד שזכה לראות תשואה נומינלית חיובית (לא לדבר על 2.7%+מדד) בהשקעה באגחים קונצרניים "סולידיים" (פרטניים) לתקופה של 4 שנים. ייתכן שזו התקופה וייתכן שלא, ייתכן שאלו האנשים וייתכן שלא - רק מצאתי לנכון להביא עובדה זו לידיעתך.
לצורך האיזון, אוסיף ואומר שלא פגשתי גם אף אדם (פרט אלי) שהצליח להשיג תשואה חיובית בשוק האגח הקונצרני הלא מדורג, לאורך תקופה כזו. כך, שאולי גם זו נקודה חשובה למחשבה.
לאחר שאמרתי את זאת, אתה יכול לשקול גם את:
1. לידר אג ו.
2. מצלאווי אגח ג (תבדוק - הרבה זמן שלא בדקתי אותו).
3. ב. יאיר 4 (נדמה לי ש-elade הציע ואני בזמנו החזקתי אותו, הוא מגובה למיטב זכרוני בקניון בירושליים). בכלל תבדוק בב. יאיר, לרוב השיעבודים שלהם מעולים.
4.פרשקובסקי אגח ? (גם להם יש שיעבודים מעולים בחלק מן האגחים שלהם - פשוט תעבור אחד אחד בעצמך).
בברכה,