x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: אברות אגח ג

אברות אגח ג

מה דעתכם על האגח?
    לאחר הסדר, משלם כל רבעון חלק קטן מהקרן וריבית נסחר בתשואה של 28% על מח"מ של 2.33
    החברה רק מפסידה אבל בכל זאת אני אשמח לשמוע דעות.

שלום REEM,

למיטב זכרוני יש שיפור בפעילות השוטפת, אני מציע (כפי שהוזכר פה לא אחת) להמתין כמה ימים לפרסום הדוחות השנתיים המפורטים.
    בהחלט אג"ח במעקב ובמארב, אולם מבחינתי בשער נמוך יותר.

בברכה,
    אודי

הי reem8,

מסכים בנוגע לדוחות במקרה זה (אברות לא הולכת לשום מקום בתקופה הקרובה).
    אני מחזיק מעט מן האגח (לצורך מעקב). בניגוד ל-udiwe, אני לא רואה שיפור בפעילות (אם כבר אז הרעה), הפסדים שנמשכים, תזרים שלילי מתמיד ותירוצים בשפע. הסיבה שאני מחזיק מעט (ולא פסחתי על האגח לחלוטין) היא פשוטה - בעלי הבית מראים מחויבות לחברה ואני מקווה שהם יודעים למה. הבעייה פה, בדומה לחברות אחרות מבוססות תעשייה, שהחזר החוב נובע מפעילות ולא מנכסים. אם הפעילות לא שווה כלום - אז החברה לא שווה כלום. אגחים מבוססי פעילות הם אגחים של צלש/טרש ולכן מסוכנים (ראה קמן כדוגמא - ושם המצב טוב בהרבה מזה של אברות).

בהצלחה,

הסתכלתי על הדוחות האלו די בעיון (החברה מעניינת אותי). בחברה כזו אני מתקשה לשפוט מה סביר או מה לא בטיעונים (מה אני כבר מבין בצינורות) ולכן מסתכל לרוב בשורה הסופית. והיא: החברה עדיין לא רווחית (יש התייצבות ברמת החוסר רווחיות - גם זה משהו) והתירוצים נמשכים. עם זאת, למרות הכל, החברה מעניינת אותי (ואני מושקע מעט) בגלל כמה סיבות:
    1. בעלי הבית משקיעים בה לא מעט כספים ולכן כנראה מאמינים בה מאוד.
    2. כל נושא הצנרת לגז הטבעי יהייה בשנים הקרובות במרכז העניין של התשתיות הלאומיות. אני די משוכנע שחלק מזה יזלוג גם לחברה זו.
    3. תנאי האגח - האגח משלם רציף, קרן וריבית - בעלי הבית קנו כרטיס הגרלה ולא יהרגו אותו לפני שהמצב יתבהר ולכן יהייה בכל מקרה החזר חלקי.

לשיקולכם ואנא - במידה, גם לאלו שמסכימים עם הקו עליו הצבעתי.

בברכה,

הי,

udiwe נתן לי על הראש פה - הוא טען שהמצב יותר טוב מזה indicated. הלכתי ובדקתי שוב את טענותיו. אכן, קיבלתי ואנסה לתקן את המעוות (no harm done - אברות לא הלכה לשום מקום, כפי שהערכנו). מן הראוי לתת את ה-credit ל-udiwe (למרות השליליות, ...). מצאתי לנכון להדגיש מחדש מספר אינדיקציות חשובות ברבעון האחרון (חלקן פיספסתי וחלקן לא הדגשתי - כיוון שלא היו ב-context הנכון):

1. ברבעון האחרון עברה אברות לרווח תפעולי קטן (והטעות נובעת מכך שהיתה הוצאה חד פעמית על רה-ארגון בתחום הפלסטיקה). עובדה זו ראשית מצביעה על שינוי חיובי (ייתכן שזהו שינוי חד פעמי - לפחות נותן תקווה).
    2. המחזורים גדלים שזהו סימן חיובי מאוד (overHead קטן).
    3. עובדה שהתעלמתי ממנה לחלוטין ובמבט שני שמתי לב אליה - 70% מהפעילות של החברה הוא ציפוי צנרת. בתחום זה מציגה החברה רווחיות תפעולית נאה לאורך שנים. במקרה הגרוע, תמיד תוכל החברה לחתוך את הפעילות המפסידה.
    4. המשקיע באברות הוא חברת מגנזי - חברת מגנזי היא אחת מחברות התשתיות הגדולות בארץ (חברה פרטית) ויש אומרים גם אחת מהרווחיות. בכל מקרה, החברה הזו יודעת את העסק ואם היא החליטה להשקיע, יש בכך אינדיקצייה עבורנו המשקיעים הקטנים.
    5. כפי שנאמר - גז הוא מנוע הגידול הטבעי.

בעקבות הסקירה המחודשת, לפחות לפי דעתי, יחסי הסיכוי-סיכון הם טובים מאוד עבור חברה תעשייתית. אני אישית מגדיל החזקות באזור 68-70.

בברכה,

הי Pirat
    תוסיף לנימוקים כי סגרו כעת חוזה עם אחד מחברות תשתיות גז לניקוי וציפוי צינורות מה שיגדיל את המחזור שלכם השנה בצורה משמעותית. גם אני כמוך קניתי מנה באזור שצינתה ומטלבט האם להגדיל.
    בברכה

הי,

שכחתי לעדכן פה עדכון קצר.

אכן, נראה כי השיפור התפעולי וההתיעלות ממשיכים בכיוון הנכון. החברה ברבעון זה היתה עוברת לרווח נקי אלמלא הפרשה חד פעמית לחובות מסופקים. שימשיכו ככה (מחזיק להם אצבעות ואגח).

בברכה,

הי,

האגח הנ"ל מתחיל להתכנס לאזור שיווי משקל בשוק (שער 83 - 23% תשואה). אני התחלתי לממש ב-82 ומתכוון לממש את כולו עד 88.

סתם לידיעה.

עדכון,

אמנם יצאתי מהפוזיצייה, אך עדיין עוקב.

דוח טוב למדי. המשך גידול במחזורים, שמירה על רווחיות תפעולית, על סף רווחיות נטו, כאשר מה שמכביד על החברה הן בעיקר הוצאות המימון שימשיכו לרדת עם הזמן.

בסה"כ נראה מבטיח ולדעתי כדאי להמשיך ולעקוב אחרי הניירות (ולשקול להיכנס אם ירדו מספיק - אני מניח אזור שער 72).

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות