פעמים רבות כשאנו סובלים מכאב בטן איננו יודעים את מי להאשים אולי האשמה היא בבצל. הבצלים צוברים בקטריות ומסיבה זו הם כה טובים במניעת צינון ושפעת, אבל אולי מאותה סיבה עצמה עלינו להימנע מאכילת בצל שעמד חתוך וחשוף במשך זמן מה.
שאריות בצל הן רעילות!
אד אמר שבכל פעם שהרעלת מזון מדווחת לרשויות הבריאות הדבר הראשון שבודקים המורשים הוא: "מתי לאחרונה אכל ה"קורבן" בצל ומאיזה מקום הגיעו אותם בצלים"? (האם היו בסלט תפו"א?) אד טוען שאין זה המיונז (כל עוד אינו מיוצר בבית) שמתקלקל באוויר החופשי, אלא ככל הנראה הבצלים ואם לא הבצל אזי תפוחי האדמה.
הוא הסביר שהבצל הוא מגנט עצום לבקטריה במיוחד בצל לא מבושל. לעולם אל תשמור חלק מבצל שנחתך אין זה בטוח גם אם אתה שם אותו בזיפ-לוק (שקית ננעלת) ובמקרר. הבצל כבר נגוע דיו מעצם החיתוך והנחתו לזמן קצר ויכול להיות מסוכן (שים לב לאותו בצל שמכניסים לך לנקניקיה בלחמניה במשחקי הבייסבול). אד מוסיף עוד שאם תיקח את שארית הבצל החתוך ותבשל אותו זמן ממושך יתכן שהוא יהיה ראוי לאכילה, אבל אם אתה לוקח את שארית הבצל ומניח אותו בסנדוויץ' שלך אתה מחפש צרות.
ועוד דבר: לעולם אין להאכיל כלבים בבצל. קיבתם אינה יכולה לעכלאותו .
אנא זכרו שמסוכן לחתוך בצל ולהשתמש בו לבישול ביום שלמחרת הוא הופך רעיל אפילו לאחר לילה אחד הוא צובר בקטריות רעילות שיכולות לגרום לזיהומים ואפילו להרעלת מזון!
ד"ר אסתר מנחם
ביולוגית ונטורופתית
רכזת נטורופתיה בקופ"ח כללית משלימה |