לביבות תרד-מתכון של אילנה
החומרים-
2 חבילות תרד 300 גרם כל אחת.
2-3 בצלים לבנים קצוצים דק.
3 שיני שום חתוכות לקטעים.
3 ביצים.
חבילה גדולה שמיר.
חבילה גדולה פטרוזיליה.
פירורי לחם מתובלים או קמח מצה.
תבלינים-מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, גרגירי שום.
קצת מים, לפי הצורך. (להוסיף לעיסה).
הוראות הכנה-
מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים רותחים מוסיפים כף מלח .
זורקים את התרד השטוף היטב למים הרותחים.
מערבבים היטב את התרד-שכולו יהיה בתוך המים.
מבשלים כ-4 דקות.
מכבים את הלהבה. מסנניםבזהירות את התרד .
מקררים את התרד במים קרים מהברז.או בקערה עם קוביות קרח.
מטגנים עד להזהבה את הבצל ,וכמט לפני סוף הטיגון, מוסיפים את השום החתוך.
מטגנים עד שהשום מפיץ ריח, ולא נשרף. -שום שרוף הוא מר .
מקררים.
במג'ימיקס-
מכניסים את השמיר והפטרוזיליה , חתוכים לכמה מקטעים בלבד, לקוצץהמזון.
קוצצים בפולסים בהתחלה, ולאחר מכן רצוף.
לערבב באמצע לפחות פעם אחת, ולראות שהכול נקצץ.
להוסיף את עלי התרד ולקצוץ, -לא להגיע למצב נוזלי.
להוסיף את הבצל והשום. לטחון.
לרוקן הכול לקערה מאוד גדולה.
להוסיף 3 ביצים.
להוסיף תבלינים- מלח-בהדרגה.
פלפל שחור. פפריקה אדומה מתוקה.
אבקת שום.
קמח מצה או פירורי לחם, עד שהעיסה מתמצקת.
אם היא קשה מידיי- ניתן להוסיף מים קרים. (מבריטה).
אסור שהתערובת תהייה רכה מידיי.
לתת לתערובת לעמוד כ-5 דקות, למיזוג הטעמים.
לחמם מחבת או שתיים במקביל. חוסך זמן
להוסיף שמן צמחי לא מתובל. קנולה או תירס.
ליצור קציצות בגודל הרצוי, -אני ממליצה שלא תהיינה גדולות מידיי
כי אז הן מתפוררות. הגודל הרצוי הוא גודל פנים כף היד .(עיגול).
לטגן עד השחמה בצד אחד, להפוך ולטגן בצד השני.
להעביר לכלי עם מגבת נייר לספיגת שמן עודף.
אם מטגנים במחבת טפלון טובה, אין צורך בהרבה שמן.
אכלו בתיאבון ובהנאה.
אילנה.