הי chizhk,

בנוגע ל..
ציטוט פורסם במקור על ידי chizhk צפה בהודעה
ראיתי את התשובה של PIRATE רק אחרי ששלחתי את שלי ואחרי שקראתי אותה, אני כבר פחות בטוח במה שאמרתי.
אנא זכור, אין אני דובר דבר אלוהים חיים. אני יכול לטעות וטועה לא מעט (ולכן גם משתדל לסייג את דברי כתובנות - לדעתי, לטעמי, בעיני ...). העובדה שאני כותב בסגנון בוטח (ויש כאלו שתקפו אותי בפרטי ואמרו שהסיגנון שחצני) לא הופך את דברי לנכונים. דוגמא מהעבר הלא רחוק - כאשר כתבתי על נתנאל גרופ לאחרונה, לא שמתי לב כי המימוש היה של השטח המשועבד לבעלי אגח ג. לא הערתי הלאה לאחר שגיליתי זאת (למרות שאולי מן הראוי היה להעיר על כך) כיוון שהמסקנה שכתבתי הייתה עדיין תקפה בעיני (לאלו המחפשים דברים סולידיים [חובה לבדוק אם העיסקה נסגרה] - נתנאל גרופ אגח ג, 94, 11% צמוד פריים, משועבד לו חשבון בבנק).

מצד שני, אני מנמק את תשובותי ולכן קל לבדוק על בסיס איזה טיעון קיים חוסר הסכמה עימי. לדוגמא, במקרה פאנגאיה אגח ג, יכלת לטעון כנגדי כי העובדה שהחברה טוענת שהכסף בחשבון בנק יעודי, אינו הופך את זה לנכון (סיכון אמינות). זהו טיעון לגיטימי (שמעולם לא נטען כנגדי משום מה) ואני יכול גם להמשיך ולענות לטיעון שכזה בכמה אופנים:
1. ניתן לבדוק עם הנאמן שאכן כך הוא.
2. זוהי הונאה פלילית של בעלים/דירקטוריון ולכן בוודאות גבוהה תקבל פיצוי מהביטוח/בעלים/דירקטוריון במקרה שכזה.
3. הסיכון הנוסף הזה לא מצדיק 8% תשואה עודפת על אגח בנקים.

מה שאני מנסה לעשות אינו רק לענות לשאלות (ע"פ הבנתי) אלא בעיקר לגרום לאנשים לחשוב. אדרבא, אינך מסכים עם משהו שאני אומר - תטען טענותיך ותתמודד עם הכתוב. לעיתים אני אודה בטעותי (לאחרונה קרה בפטרוכימיים - jsphs טען שהגדרת פטרוכימיים כ-no-loss אינה נכונה ונאלצתי להסכים עם טיעוניו) לעיתים ניפרד כידידים בחוסר הסכמה (לאחרונה קרה בישראלום - אני ו-mimi הסכמנו על העובדות, פחות על המסקנות) ולעיתים אני אעזוב חד צדדית את הדיון אם לדעתי הצד שכנגד בדיון (א) לא מבין את אשר הוא סח. (ב) נעול על נימוקים שנענו מספר פעמים ולא מגיב לטיעונים שכנגד. (ג) לא מנמק את דבריו.
(קרה מספר לא מועט של פעמים, אך לא יהייה זה מנומס להתייחס פרטנית).

לסיכום chizhk:
אין כל חשיבות אם אתה מסכים עימי או לא (בכל נושא שהוא), כל זמן שאתה יודע לנמק (לעצמך) מדוע אתה חושב כך.

ו-chizhk, edna, תודה.
גם אני נהנה מהכתיבה והדיונים (אחרת הייתי עוזב). רק חבל שעדיין גורמים שליליים מופיעים מדי פעם (הרבה פחות מפעם) לצורך זריקת רפש כללית.

ואת יודעת edna, גם שאלה ישירה לגבי הגיל היתה נענית. אני מקפיד לשמור על דברים מסויימים חסויים, לא על גילי. בכל מקרה, אינני בטוח כי Pirate ואני הם one and the same. במסגרת האתר, Pirate הדמות קיבל אופי משלו שהוא לאו דווקא זהה לשלי.

בברכה,