אופציות
אסטרטגיית השבוע החולף היתה מוצלחת במיוחד, והשיגה את יעד ה 10% רווח שבועי בשני ימי מסחר בלבד. האסטרטגיה התבססה על בחירת כיוון מובהק – עליות, וזאת פחות בשל פרמטרים מתמטיקאים כי אם בשל סנטימנט בו היה נתון השוק המקומי. להבדיל ממניות, לעיתים קרובות מעניין אותנו הסנטימנט הרגעי, ובצירוף העובדה כי הפסיכולוגיה מאחרי המסחר תמכה גם בעליות בשני באירופה ואסיה, הרשנו לעצמנו לבחור אסטרטגיה קצרת מועד (יומיים) ואלימה במיוחד.
החודש לפני הכל חשוב לי להדגיש כי אנו בחודש מיוחד, והסיבות לכך מופיעות בסקירה. על כל אחד לבצע התאמות לסגנון אופיו השקעתו ולזכור זאת כי החודש לצד תטא מעולה לטובת הכותבים יש היסטוריה בעייתית מה גם שימי חג ימנעו מאיתנו להגיב.
בעקבות העייפות שמגלים המדדים, ושאר הפרמטרים אני מניח שנראה רגיעה מסוימת במדדים אם לא ירידה בהם. בהתאם ננסה לכסות את כל המצבים לרבות עליה ובתנאי ולא תהא עליה חדה במיוחד.
ההנחות בבסיס אסטרטגיה זו:
# חודש ושבוע מלאי שחיקה לפנינו .
# יחס P/C אינו מלמד דבר והיחס קרוב מאוד ל 1, כלומר, קיים יחס זהה בין הסבורים שהראלי ימשך לבין אלו הסבורים כי נכונו לנו ירידות במדד.
# התטא נמוכה בשל המרחק מהפקיעה, לכן נצטרך מינוף גבוה יותר.
# סטיית התקן תנודתית למדי. נשאף לכתיבת שחיקה אך עלינו להצליח בבחירת הכיוון שאחרת עליה בעצבנות תתורגם להפסד בכתיבות.
# כתיבות השחקנים עדין אינן מהוות פקטור.
האסטרטגיה המוצעת היא טרם הפתיחה עפ"י מדד 970. יש לערוך התאמות כנדרש.
ראשית, נכתוב שוקת מעוותת שתניב רווח גם במצב שוק עולה קלות:
נכתוב CALL 1020
נכתוב PUT 900
בכדי לכסות אותנו גם במקרה עליות, נבצע קניה:
CALL 1000
היחס בין הקניה לכתיבת הרגל העליונה הוא פי 3, וזאת בכדי לכסות את ערך הקניה.
לצורך הדוגמה, אם עלות קניית הקול היא 500 ₪, נבצע מכירה של יחידות על סך 1500 ₪ (הכמות עצמה לא רלוונטית). בדבר יש כמובן גם להקטין עלויות.
אין חובה לשמור על יחס זהה בשוקת וניתן לבצע יחס מעוות כשהקול הוא הדומיננטי ביחס לפוט.
נבצע צילינדר ממונף האמור להבטיח את מרבית התשואה בשוק יורד או מדשדש:
נקנה PUT 950.
נמכור 2 יחידות CALL 990
יש לבצע עם פתיחת המסחר בראשון משום שאני סבור שהמגמה הכללית תהא דשדוש במהלך המסחר או תחריף לירידות.
אין תמיכה אמיתית לעליות בראשון.
כבכל שבוע, יעד הרווח הוא 10% ויש לממש מייד עם ההגעה אליו.
בהצלחה !