x

מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1

נושא: אזהרה כללית - כדאי לקרוא לפני עיסוק באגח לא מדורגות

תצוגה בשכבות

אזהרה כללית - כדאי לקרוא לפני עיסוק באגח לא מדורגות

זה זמן מה שאני מעוניין לכתוב את ה-post הזה (ולבקש משחקן שינעץ אותו).

ישנן תיאוריות המתיחסות לשוק ההון כשוק ראציונאלי (שוק משוכלל) וישנן תיאוריות המתיחסות לשוק ההון כשוק מוטה סיכון תפיסתי (שוק בעל הטייה מאיופית). אישית, אני מאמין כי שוק ההון ככלל הוא שוק מוטה (ולכן לא ראציונאלי) כאשר אנו דנים בתקופות זמן בינוניות-קצרות (עד שנתיים) ובמיוחד הדבר בולט בזמנים סוערים, בהם כל קשר בין תמחור כלכלי לשווי סחיר הם מקריים בהחלט.

לדעתי, שוק האגח הלא מדורגות הוא סמן ימני בכל הקשור בחוסר רציונאליות של שוק ההון. ישנן לכך כמה סיבות אוביקטיביות (אופי השחקנים, סחירות, ...), אך לטעמי הן מסבירות רק חלקית את הפער המטורף בין השווי הכלכלי והשווי הסחיר בו ניתן לראות ניירות שונים בשוק.

היות ושוק זה אינו ראציונאלי במידה קיצונית (שוב, בתקופות זמן עד כשנתיים) הוא טומן בחובו שתי סכנות מרכזיות ההפוכות באופיין:

סכנת השבירה המוראלית:
    קנינו אגח שמוליק א במחיר X (ובתשואה Y) כי חשבנו שמשוואת הסיכון-סיכוי שלו מעולה. אנו עוקבים אחרי הנייר ולתדהמתנו השווי הסחיר של הנייר יורד בהתמדה (ולמיטב הבנתנו - ללא כל סיבה כלכלית ברורה) ובנוסף כל מכרינו מכרו אותו מזמן וחלקם (במיוחד אלו "בעלי הלב הטוב") מלגלגים עלינו שאנו עדיין מחזיקים ב"זבל הזה" (ושואלים בטון סמכותי - "לא חבל?"). הביטחון מתחיל להתערער (אולי אנו לא יודעים משהו?, אולי ההערכה הראשונית היתה שגויה? ...) ובסופו של יום מוכרים את שמוליק א בהפסד כבד.

דוגמא מהכתוב:
    ציטוט פורסם במקור על ידי sagi4422 צפה בהודעה
    ובכל זאת, האגח יורד כבר מעל לשבועיים .
    האם הנסתר מן העין עולה על הגלוי ?

סכנת האופטימיות הלא מבוססת:
    קנינו אגח שמוליק א במחיר X (ובתשואה Y) כי חשבנו שמשוואת הסיכון-סיכוי שלו מעולה. אנו עוקבים אחרי הנייר והנה יוצאת הודעה שלילית המשנה את משוואת הנייר. אנו מחליטים להתעלם משינוי המיצוב בנייר תוך כדי שכנוע עצמי לא ראציונאלי ("זה רק זמני", "אין סיכוי שאני יוצא מהנייר הזה בהפסד", "אני סומך על בעל השליטה Z אין מצב שהוא לא ישלם", "כולם אומרים שהנייר מעולה" ...) עד שבסופו של יום הנייר שווה לא יותר מנייר טואלט.

דוגמא מהכתוב (ישנן מליון דוגמאות - אביא אחת, פחות רגישה):
    ציטוט פורסם במקור על ידי redarmy צפה בהודעה
    אני קורא את הטרייד הזה כבר מספר ימים ואני מתקשה להאמין שאתם לא כותבים אותו בהלצה.כל הערכות שלכם מבוססות על סטייה מטורפת ועל דברים שסותרים את מה שקורה בשטח.

מי מהפסימיסטים פה בבקשה שיסביר לי, אם אתם כל כך בטוחים שאחזקות בדרך לפירוק(או איך שלא תקראו לזה) מתבקש להסביר איך זה שנוחי ואביו רוכשים כמות דיי נכבדה של מניות מכספם הפרטי? אני מניח שהם יודעים קצת יותר ממכם לא? או שאולי סתם בא להם לזרוק כסף?

כיוון ששני המקרים הנפוצים ביותר בשוק זה (המתוארים לעיל), דורשים פעולה הפוכה מהמשקיע כדלהלן:
    1. נייר כלכלי ששוויו יורד, יש להמשיך ולהחזיק (אם היה טוב כשקנינו, אזי ירידה במחירו רק שיפרה את מצבו) אלא אם כן מצאנו נייר טוב יותר והחלטנו להחליף בין השניים.
    2. נייר לא כלכלי יש למכור במיידי וללא סנטימנט.

הדרך היחידה להתמודד עם שוק לא ראציונאלי היא לברור בין הניירות השונים, להבין היטב את הסיבות למעשינו ולפעול ללא הטייה רגשית ו/או סביבתית.

אולי נשמע פשוט - אך מניסיון, קשה מאוד לפעול לפי הכלל הפשוט הנ"ל. במיוחד נכון הדבר אם איננו מבינים מספיק ופועלים ע"פ המלצות. אוסיף ואומר כי אישית אני מכיר מעט מאוד אנשים שהצליחו להרוויח בשוק זה לאורך זמן.

אז זהו המקום לאזהרה:

שוק איגרות החוב הלא מדורגות הוא אחד השווקים המסוכנים ביותר בשוק ההון. אני ממליץ לכל אחד ואחד להבין היטב את החומר לפני כל פעולה בשוק זה!!!

בתקווה שכל מי שמתעתד לפעול בשוק איגרות החוב הבלתי מדורגות יקרא post זה לפני תחילת פעילות.

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 13.08.2012 בשעה 21:28 סיבה: ססס

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות