x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: קציר אגח - דעתכם ?

קציר אגח - דעתכם ?

היי מה דעתכם על קציר אגח ?

החברה קונה קצת כל הזמן http://maya.tase.co.il/bursa/index.a..._company_press=

ומצד שני כנראה מתגבש הסדר
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=749836

מישהו יודע מה הולך פה ?
    נערך לאחרונה על ידי reem8, 05.08.2012 בשעה 11:59

הי reem,

קציר לא הולך להסדר. בעלי האגח חולמים על כך, אך אין עילה אמיתית.

קציר אגח היא חברת הון סיכון המשקיע בתעשייה הקיבוצית. רוב החברות בפרוטפוליו מגמגמות (הבולטת היתה אקסטרא פלסטיק) ואף אחד לא יודע מה ילד יום. נסחר בתשואה גבוהה ובצדק.

בכל מקרה, האגח ארוך מאוד ונראה כי את הריביות לא יתקשו לשלם (שמשקף ריבית של 24% מההשקעה כל שנה בשער 35). אני מחזיק מעט מהאגח כפיזור באגחים ש"אולי ישלמו" אך מתקשה לאמר עליו משהו טוב (גם במחיר הנוכחי).

בברכה,

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    אני מחזיק מעט מהאגח כפיזור באגחים ש"אולי ישלמו" אך מתקשה לאמר עליו משהו טוב (גם במחיר הנוכחי).
    רגע, זה לא אתה שכתבת, שאין מושג החזק ?
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הי אבי,

ראשית, סחטין על תשומת הלב. אתה אומר - יש כאן לכאורה סתירה ואתה צודק במסגרת ההנחות שלך.

עם זאת, יש לזכור שאני פועל בשוק ההון במספר שיטות שונות (כולן בהקשר לאגחים). באתר זה אני מציג כמעט בלעדית את השיטה הקלאסית של שיערוך שווי כלכלי (גישת המשקיע) וכ-80% מהפעילות שלי שייכת לקבוצה זו. אך יש גם שיטות אחרות בהן אני פועל ואליהן אני מתייחס פה ושם. שיטות אליהן התייחסתי בכתוב:
    1. שיטת המעקב.
    2. מסחר ארביטראז/שונות יומי.
    3. שיטת הפיזור הגבוה באגחים בסיכון מאוד גבוה שלא ניתן לנתחם (כלומר, לדוגמא, IDB אגח ד אינו שייך לקבוצה - זהו אגח שניתן בקלות לניתוח כלכלי, הוא לחלוטין לא כלכלי ורוב הסיכויים שתפסיד בו).

בהקשר ל-(1) הנה ציטוט אחד אותו הצלחתי למצוא:
    כעת, לגילוי נאות:
    זה די משעשע שאת שואלת היום על החברה, שכן היום קניתי לראשונה מהאגחים של אידיבי פיתוח. קניתי את אגח י (שנראה לי הטוב ביותר) ב-74.8 (תשואה של כ-19%). חשוב להבהיר, הצפי שלי הוא שהאגח ימשיך לרדת (אך כמובן איני בטוח בכך) וזאת צורת הפעולה שלי - אני קונה מנה קטנה לצורך מעקב ומגדיל אותה הדרגתית (ככל שהסיכוי-סיכון משתפר). אני חוזר ומדגיש, לדעתי, הניירות של אידיבי פיתוח ספקולטיביים להחריד (ברמת הספקולטיביות של ארזים אגח 4, אליה ILEE יקירנו התייחס כמיץ של הזבל) ויש ניירות עדיפים עשרות מונים (וכמעט בכל פרמטר) על אגחי אידיבי פיתוח (דוגמא מיידית היא ליברטי אגח ג).

בהקשר ל-(2) הנה ציטוט כתוב אחד שאותו הצלחתי למצוא:
    האמת,
    היום ביצעתי את זה ב-IDB פיתוח י (קנייה 66.3-66.5, מכירה 67.2-67.5) - מספר סיבובים, אך לא כתיכנון אלא כמקרה. החלטתי להעביר אחוזים מסויימים מIDB פיתוח י לאאורה אג 1 והחלטתי לתת במקביל פקודות קנייה ב-IDB פיתוח י (ראיתי את התנודתיות). אך פעולה כזו דורשת שהייה real time על המחשב ונדיר שאני עושה זאת.

ציינתי בעבר משהו דומה - ארביטראז בין אגחים דומים של אותה חברה (בזמנו דיברתי על זה ב-thread של נאנט - בין אגחים ב,ג). בתקופה האחרונה היה מאוד קל לבצע ארביטראזים בין סקיילקס ט וסקיילקס ז (היו מספר פעמים שעשיתי זאת).

בהקשר ל-(3) קיימים מספר ציטוטים, אך פה דווקא ארצה לצטט את reem שאומר:
    ציטוט פורסם במקור על ידי reem8 צפה בהודעה
    בזמן המשבר ב 2009 החלטתי שאני קונה הרבה אגחי זבל ומוכר אותם אם הם מגיעים לתשואה של פחות מ 8% האגח הזה לא הגיע לתשואה נורמלית משיא המשבר ב 2009
    אמנם אני מאמין כי reem פעל ע"פ תחושה (ואעיר - תחושה מדויקת מאוד) אך למעשה קיימת תיאורייה מתימטית מאחרי הפעולה שלו והיא נקראת .... ההטייה המיופית כפי שהוסברה ב-thread אחר והנה המסקנה ממנה:
    אם ההטייה המיופית מתקיימת בשוק האגח ובנוסף אנו מניחים כי מתקיימת בקירוב קורלצייה ליניארית בין הסיכון לתשואה המתקבלת על אגח בשוק (רוצה לאמר - ניירות הנסחרים בריבית דומה משקפים סיכון דומה), אזי תיק האגח הסולידי ביותר יהייה מורכב מקבוצת איגרות החוב המסוכנות ביותר בשוק!!!
    וישנה גם התייחסות לכך שאכן אני פועל על פיה:
    אני אישית לא רק משחק עם תיאוריות אלא גם מיישם אותם (בצורה כזו או אחרת - אם החברה מרשה ...).

ו"תיק אגח" הוא למעשה קבוצה של אגחים בעלי תכונה משותפת. כי כמו ש-gimani אומר, במטרה שהסטטיסטיקה תעבוד, אתה זקוק למרחב מדגם גדול. אני אישית קונה כמעט כל אגח לקראת הסדר, וכמות הקנייה מתבצעת ע"פ 2 פרמטרים (התזמון הוא לפי שיקולי מסחר - מתאר לעצמי ש-reem מחייך כרגע):
    1. תוחלת הרווח.
    2. הסיכוי (לדעתי) להסדר.

אז כן, אמרתי לא מזמן שאיני קונה שפיר אגח א, אך למעשה קניתי כמות קטנה (שער 24 ב-5000 שח). למעשה, למעט דלק נדלן ה (שם אני מעריך סיכוי נמוך להסדר ו-upSide נמוך בהסדר), אידיבי ד (שם אני מעריך upSide נמוך בהסדר - אם בכלל), קניתי כל אגח (כן, גם כאלו שנתתי עליהם סקירות מאוד שליליות) שנכנס/צפוי להיכנס/עלול להיכנס להסדר (בכמות כזו או אחרת).

לרוב אני נכנס להסדרים בצורה מינורית, אך היו מקרים שנכנסתי בצורה מאוד מאסיבית. לדוגמא, באפריקה נכנסתי עם מעל 2M ש"ח להסדר (בארוכות) ובאאורה נכנסתי עם כ-800K ש"ח להסדר. עם זאת, לא הייתי ממליץ לאף אחד לפעול בצורה כזו, ללא עצבי ברזל (מנסיוני, רק מתי מעט מסוגלים לעמוד בלחץ שנובע מפעולה שכזו).

כלומר avi, אם אתה מחליט לפעול בשדה של האגחים המסוכנים מאוד - תוודא שאתה פורש את השקעתך על מספר רב של אגחים (ותנסה למשקל אותם בהתאם להבנה שלך - לשיפור התשואה הממוצעת).

חברים, זהירות הוא שם המשחק!! - גם אם אתם משחקים לפי החוקים, המציאות יכולה לבוא and to bite you in the ass. במילים אחרות, שיטה זו עובדת על ממוצעים ואתם עלולים לספוג הפסדים מחרידים בניירות מסוימים. ע"מ שלא תחשבו שההפסדים הם בתיאורייה, ההפסדים הגדולים שלי (חלקם עדיין לא ברורים) הם: אולימפייה ג (שער 49, 180K ש"ח), דוראה X (שער 54, 150K) אלדן טק (שער 52, 50K), קמן ג/ישאל ה (שער 52, 220K). אז כן, הרווחים עצומים, אך ההפסדים מחרידים.
    אז אבי, קציר שייך לקבוצה זו - אגח מסוכן מאוד, בעל תשואה פינומינלית ובלתי אפשרי לניתוח.

בברכה,

נ.ב.
    התרשמתי מאוד מתשומת הלב.

שודד ים יקר

ממה נפשך, אנו קוראים את דבריך בשקיקה ולומדים כל העת, הניתוח שלך, המושגים החדשים הנזרקים כלאחר יד (אג"ח מאוזנות), ההיגיון הפנימי, הנועזות, המקוריות, השליטה בחומר, איך מנחם אומר תמיד "נו די.....תמשיך". כל מאמר מרחיב ידע אני כל כך נהנה שממש בא לי לשלם על זה, אנא המשך להפרות אותנו למרות שברורה ההשקעה הגדולה והזמן הרב הדרושים לכך. רוצה כסף אולי? לתרום משהו? למישהו? מה לעשות?

יוצא מגדר הרגיל, יישר כוח חבר

קחו סיכונים בהגיון

ארז
    נערך לאחרונה על ידי ILEEAVIV, 07.08.2012 בשעה 03:50 סיבה: הגהה
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הי ILEE,

עוד רגע אני אסמיק.

בכל מקרה, אתה יודע שאת רוב המושגים אני ממציא :-)

כסף??? לא, איני עושה זאת בשביל כסף. אולי בעתיד הקרוב אנסה להשיג ברטר :-). אני מניח כי בעתיד הקרוב אחפש באתר מישהו שיש לו סביבת מסחר ניתנת לתכנות - אולי אמצא מישהו שיסיע בנושא ...

זה אכן צורך זמן, אך בסופו של יום עוזר גם לי. כאשר אתה מפרסם משהו, אתה נדרש להקפדה ברמה יותר גבוהה.

בכל מקרה,
    תודה.

החברה ממשיכה בקניה של האגחים שלה במחירים מצחיקים, שימו לב החברה מחזיקה ב 82% מהאגחים שהנפיקה.

להנפיק ב 100 אג ולקנות ב 36 אג, אין עיסקה משתלמת מזאת.

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=785269

אושרה נטילת הלוואה עד 10 מיליון ש"ח אשראי בערבות בעלים ללא תמורה. http://maya.tase.co.il/bursa/report....819136עסקת מכירת מניות אקסטרא http://maya.tase.co.il/bursa/report....65&CompCd=1339 מה דעתכם על האגח הנ"ל ? שימו לב בקושי יש שם מסחר אבל החברה קונה.
    נערך לאחרונה על ידי reem8, 04.06.2013 בשעה 15:19

עיון מהיר בדוחות הכספיים, סה"כ החברה פחות או יותר מאוזנת. לא הבנתי את הקטע עם ההלוואה של 440 מליון שקלים בחברה עם נכסים ששווים 67 מליון (לפי הספרים), אבל באמת רוב ההלוואה מוחזקת על ידי חברות בנות.
    יש גרעון בהון העצמי אבל לדעתי אם משקללים את הערך הסחיר של החברה -בו היא קונה את הנייר בשוק אז תאכלס יש עודף נכסים על התחייבויות. כמו כן, מאז הדוחות התבצעו רכישות עצמיות בהיקפים משמעותיים נשאר 63 מליון שקל פארי.

לגבי שעבודים כתוב שיש "שיעבוד צף על כל נכסי החברה" לא ברורה לי הכוונה או - מה זה בעצם אומר. מבחינתי אין שעבוד.

סה"כ נראה לא רע, אני שוקל להיכנס בסכום קטן סתם שישב לי בתיק, ולהגדיל אם אני ארגיש שבאמת הבנתי מה קורה.
    נערך לאחרונה על ידי Gilga, 05.06.2013 בשעה 22:08

בעל שליטה מציע לקנות את כל האגח ב57 אג'
    לא מצליח לשים לינק למאיה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות