x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: ערך מתואם-פארי

Hybrid View

ערך מתואם-פארי

שלום
    האם אפשר לקבל הסבר פשוט וידידותי למושג הזה שחוזר שוב ושוב בתחום האג"ח? מה פירוש המספרים? ועל מה הם אמורים להצביע?
    תודה

הי bgzl,

בצורה יבשה, הפארי של אגח: שווי ע.נ. של אגח לו היה נפדה היום לפי תנאי הריבית וההצמדה הנקובים בשטר הנאמנות.

לגבי הריבית: לרוב האגחים יש ריבית נקובה הנפדית אחת לתקופה (אחת לחצי שנה, אחת לשנה, בתום התקופה, ...). אם אנו נמצאים בין תקופות של תשלום, הערך היחסי של הריבית שנצברה מגולם במחיר הפארי.

לגבי הצמדה: ההצמדה המקובלת (אם קיימת) היא מדד המחירים לצרכן. השינוי בין מדד זה ביום ההנפקה למדד זה ביום בו אנו בודקים את האגח מגולם במחיר הפארי.

בברכה,

תודה על התשובה שלך.אני מבין את הרעיון אבל לא יודע איך לתרגם את המספרים למשל: אם מצוין פארי 104.65או פארי 127.11? מה המשמעות עבור מי ששוקל לקנות או למכור אג"ח?
    תודה על העזרה

הי bgzl,

אוקי, אז אם אני מבין נכון, מה שאתה מבקש הוא דוגמאות ולא הסבר ...

דוגמא:
    יהיו שני אגחים שמוליק א הנסחר בשער X ושמוליק ב הנסחר בשער Y. שניהם בעלי אותם מועדי תשלום (קרן וריבית), בעלי אותה ריבית נקובה, בעלי אותן ביטחונות ובעלי אותה הצמדה. אלא מהי, שמוליק א הוא בעל פארי 100 ושמוליק ב הוא בעל פארי 120. מה היחס הראוי בין X ל-Y?

כיוון ששני האגחים בעלי סיכון זהה ותנאים זהים, הרי התמורה הצפוייה מהם צריכה להיות זהה. כיוון שההצמדה ארוכת הטווח (המשוקפת בפארי) פועלת על הריביות כמו על הקרן, אזי באיזון צריך להתקיים היחס X/Y=100/120.

רוצה לאמר, הפארי הוא השווי האמיתי של 1 ע.נ., או במילים אחרות, בפדיון קרן ובקבלת ריבית תקבל מכפלת פארי (מחולקת ב-100) על ה-ע.נ. (בקירוב - בהזנחת השפעת ריבית מצטברת) של הקרן ו/או הריבית.

מקווה שעזר,
    בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 31.07.2012 בשעה 07:46 סיבה: ofer

אם שמואליק א' וב' זהים לחלוטין, מלבד שמם והמחיר בו הם נסחרים, לא אמור להיות להם פארי זהה ?

הי ofer,

אתה צודק, הגדרה קלוקלת. היה צריך לאמר: "יהיו שני אגחים" - תיקנתי בעיקבות הערתך.

תודה,

היי, אשמח להרחבה נוספת, אם כך, מדוע לנו לקנות אג"ח בשער שהוא גבוהה מ100 ?

ציטוט פורסם במקור על ידי noam1905 צפה בהודעה
    היי, אשמח להרחבה נוספת, אם כך, מדוע לנו לקנות אג"ח בשער שהוא גבוהה מ100 ?
    אם אני מבין נכון את הסברו של שודד הים (סליחה על עיברות הכינוי ) , פוטנציאל הרווח התאורטי העכשוי הוא ההפרש בין מחיר האג"ח לפארי שלו.
    אם תקנה היום במחיר 110 אג"ח שהפארי שלו 121,והאג"ח יפדה במלאו מחר, תרוויח 11 (10%).

הי noam,

לא ראיתי את שמך עד עתה - תהייה ברוך בבואך ...

ואני לא כל כך הבנתי את השאלה ...

אתן לך דוגמא פשוטה. נניח שקניתי היום אגח 1000 ע.נ. שמוליק ב (שכזכור הוא בפארי 120) בשער 110 ולכן שילמתי היום 1100 ש"ח. נניח כמו כן שמחר שמוליק ב פודה פדיון מלא (קרן מלאה + ריבית). הפארי (120) מייצג את השווי של הע.נ., כולל הצמדה+ריבית ולכן בפדיון אקבל 1.2 שקל לכל ע.נ., כלומר מחר אקבל 1200 ש"ח בתמורה ל-1000 ע.נ. שלי ...

מקווה שהדוגמא עונה לשאלה,

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות