הי gimani,
אינני יועץ השקעות (ואיני מתיימר להיות), כל אחד נדרש לעשות את אשר הוא מבין. אינני טוען דבר ואינני ממליץ דבר, פשוט - עשיתי את ההשוואה לעצמי וחשבתי שתעניין אחרים.
לדוגמא, בניגוד אליך, אני לא הייתי מעז להשקיע באלביט א, מכיוון שלתפיסתי הוא היה לטעמי מסוכן למדי (הניח שעסקת הקניונים תצא לפועל). מצד שני, אני מדבר אך ורק על אג 1, אך אני אישית החזקתי (עד לאחרונה) גם ב-ג,ד,ו (כפיזור לסוגי אירועים שונים). לאחרונה העברתי את ג,ו ל-ד,1.
אינני פסימי ואינני אופטימי לגבי החברות. אני פשוט מנסה לצייר את מצבן בצורה אובייקטיבית - ייתכן שלפעמים אני כושל בניסיון, אך אין זה בגלל הטייה רגשית (אינני "מחבב" חברות/מותגים).
באשר לקרדן א מול אלביט 1. לטעמי, קרדן א מעט פחות מסוכן מאלביט הד ו שהוא מעט פחות מסוכן מאלביט 1. האם הביטחון היותר גבוה בקרדן א (לדעתי) מצדיק את הבדל התשואות - לדעתי לא. אך, רק לפני 3 שבועות קרדן א נסחר ב-55% תשואה ואז לדעתי בהחלט היה מקום לשים חלק בקרדן א (במקום או בנוסף לאלביט הד מכל סוג שהוא).
אסכם, גם לדעתי אלביט הד 1 עדיף על כל אלביט הד אחר ועדיף על כל הקרדנים. עם זאת, אני חושב שעדיף בתשואות כאלו לפזר (גם בתוך אלביט הד - ולו רק לכסות מקרים שונים ככל שיקרו בחברה) ולא להיסתמך על סנאריו אחד ו/או חברה אחת.
בברכה,