x

עמוד 2 מתוך 6 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 56

נושא: פדיון/תשלום סופי של אגחים שהלכו לפירוק

הי mimi,

כמו שאמרתי בזמנו, נכנסתי באזור 47 וחשבתי שאני עושה עיסקה טובה. עד היום לא ברור לי העניין :-).

אני מצביע על הדוח של מלרג: http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=737593
    בעמוד 7 קיים excel הרלוונטי רק לתחום הקבלנות (ללא נכסים). אני מבין ממנו ש:
    1. עד היום נגבה במסגרת חובות כלולים מקבלנות: 58M ש"ח.
    2. צפי גבייה נוסף במסגרת חובות כלולים מקבלנות (למועד הדוח): 36M ש"ח.

ישנם 70M אגח (למרות שזה רק פורמלי - אם יהייה עודף, גם אותו יקבלו הנושים). יש עוד משהו כמו 10M-15M בנכסים וסה"כ נותן משהו כמו 110M ש"ח - נראה לי לא הגיוני כל העסק ולכן אני מניח שאיני מבין משהו. אולי תוכלי להאיר את עיני ...

בברכה,

את דף האקסל מהדוח, אולי הוא יאיר את עינייך כי אני לא בטוח שאני מבין מי נגד מי שם ...

היי פיראט

לדעתי התשובה פשוטה: אתה מסתכל על יתרת הלקוחות אבל אל תשכח שלחברה בתור "קבלן מפתח"בפרויקטים יש גם עלויות לספקי משנה שלפי תחושתי העמומה אריק קוטלר לא יתנדב לממן.. אם תחבר את ההכנסות פחות העלויות לצערי התמונה לא תהיה מזהירה כל כך.. בגלל שזה דוח רבעוני אין לנו נתונים מלאים על הצפי לפי פרויקטים אני אנסה למצוא את הזמן ולעיין בדוח השנתי כדי להעריך מה החברה צופה.. אל תשכח "שאופטימיות יתר" בלשון עדינה הייתה הסיבה המרכזית לנפילת מלרג וסעיף הלקוחות דאז היה מנופח ביותר ולראיה המחיקה הגדולה שבוצעה אחרי ההסדר..

בקיצור קשה מאוד להעריך כמה יקבל כל נושה אבל אני שלמה עם עצמי ב-1000% על המחיר שמכרתי בו (בין 40 ל-50)

מה אתה אומר?

הי mimi,

אני חייתי under the impression שרוב החובות המצויינים אלו חובות עבר שלא שולמו. במקרה זה, ספקי המשנה הצטרפו לנושים הלא מבוטחים ועוברים תספורת כמותם. אולי אני טועה, ...

בכל מקרה, הדבר החשוב באמת הוא נושא ה"חובות שנגבו" - האם גם את מבינה מהעמודה השמאלית של ה-excel כי נכון להיום נגבה סכום של 58M ש"ח? אם כן, מדוע אינו מחולק? האם מחכים לגמר הפסיקות באשר לתביעות החוב? האם מחכים לאפשר פסק זמן לערעורים על תביעות החוב? האם אני מבין נכון את הכתוב לדעתך?

בינינו - אם הייתי מצליח להבין מי נגד מי, הייתי יכול לתת לך תשובה רצינית לשאלה "אם היתה עיסקה טובה או לא". לעת עתה, למדתי פעם נוספת שעדיף לשבת ביחד עם קוטלר מאשר נגדו (שום דבר טוב לא יוצא מזה). אוסיף ואציין שכבר קיבלתי משהו כמו 5 אג לכל ע.נ.!!! אולי בערוב ימי אזכה לעוד מנה ...

בברכה,

היי פיראט

באופן כללי מה שתיארת זאת התנהגות אופיינית לפירוק של חברה. יש את הנושים ויש את החייבים, המפרק גובה מה שאפשר מהחייבים ומחלק את הכסף לנושים (אחרי שגזר קופון יפה בדרך..). כאשר יש הסדר נושים אז החברה ממשיכה "לחיות" ונעשים התאמות כדי לגבות מקסימום חובות מחייבים של החברה.

להערכתי מה שקורה/קרה במלרג זה דבר כזה: הבנקים החזירו לחברה צקי'ם וכתוצאה מכך החברה הפסיקה לתפקד. החברה קיבלה הקפאת הליכים והצעד הבא היה הסדר נושים עם החברה אחרי התמחרות כלשהיא שבה זכה אריק קוטלר מיודעינו. הסדר הנושים הבטיח לכל הנושים תמורה כלשהיא לכספם - אג"ח ללא ריבית לתקופה של 7 שנים עם אפשרות לאפסייד אם תהיה גביה יתרה + מניות חדשות של החברה. למותר לציין שבעלי המניות הקודמים נמחקו כמעט לחלוטין.

מה שקורה יום אחרי ההסדר זה דבר כזה ישנם פרויקטים שהחברה בתהליך ביצוע בהם (אני כרגע לא מתייחסת לפרויקטים חדשים שהם לא שייכים לנושים הישנים) והפרויקט נמצא בנקודה כלשהיא כדי לקבל את הכסף מהלקוח (וגם כדי שלא יחולטו ערבויות ביצוע אם ניתנו) החברה צריכה להשלים את הפרויקט. אבל בחינם אף אחד לא ישלים לה אותו.. אז אותו קבלן משנה שנמצא כבר בפרויקט משלים את העבודה וכמובן מקבל כסף עבור ההוצאות העתידיות ולדעתי גם עבור חלק/כל ההוצאות מהעבר - ואין כאן העדפת נושים בגלל שאם לא ישלמו לו הקבלן לא ישלים את העבודה ולהחליף אותו יעלה לחברה הרבה יותר - אז משלמים לו גם עבור חלק מהוצאות העבר (ההוצאות שהחברה חייבת לו מלפני הקריסה) וגם כמובן את כל ההוצאות העתידיות.

ככה זה עובד אני בהחלט מאמינה שגבו 58 מיליון אבל תהיה בטוח שיש גם המון הוצאות (תלוי בשיעור הרווח הגולמי של הפרויקטים שלדעתי הוא לא גבוה מידי..) ואל תשכח שמן הסתם בעלויות הנוכחיות החברה דוחפת דמי ניהול למהנדסים מטעמה וכו וכו וכו

אז כדי לדעת כמה באמת ישאר צריך לחכות לסיום הפרויקטים שנכללו במקורות ההסדר ואז יהיה אפשר לראות כמה ישאר לנושים הישנים.

אפשר אולי לחפור בדוחות השנתיים של 2011 ולקבל תמונת מצב מפורטת יותר אני אנסה להגיע לזה..

מאחלת לך פארי ++..

היי פיראט

התחלתי לחפור בקטנה בדוחות השנתיים וראה מה מצאתי בעמוד א-12:

(ג) עלויות שנתהוו לחברה ושנעשה בהם שימוש מתוך מקורות ההסדר
    בהמשך לאמור בס"ק ב' לעיל, לתקופה שהחלה במועד אישור הסדר
    הנושים ושנסתיימה ביום 31 בדצמבר 2011 נתהוו לחברה העלויות
    הבאות:
    (1) בגין חוב לקוחות וחייבים אחרים קיימים נתהוו לחברה עלויות
    בסך של כ- 0.85 מיליון ש"ח.
    (2) בגין עודף מפרויקטים בביצוע נתהוו לחברה עלויות ישירות של
    הפרויקטים בביצוע בסך של כ- 34.1 מיליון ש"ח ושאר עלויות
    החברה (ללא עלויות ישירות בגין פרויקטים חדשים) בסך של כ-
    8.57 מיליון ש"ח (כולל סך של כ – 0.76 מיליון ש"ח מתוך כ- 0.85
    מיליון ש"ח עלויות מימון בהן נשאה החברה בגין הלוואת ארקו
    בתקופה כאמור).
    בהתאם לאמור בס"ק ב' לעיל, שאר עלויות החברה כאמור לעיל
    הינן בהתאם לתקציב ההוצאות והעלויות של החברה לשנת 2011
    כפי שאושר, בין היתר, על ידי המשקיף.
    (3) בגין השקעות בחו"ל נתהוו לחברה עלויות ישירות בגין השלמת
    הפרויקטים בסך של כ- 19.2 מליון ש"ח.

זה העלויות ל- 31/12/2011 נכון לסוף רבעון 1 העלויות בטח גדלו.
    בנוסף כפי ששמת לב החברה העמיסה עלויות מימון של ההלוואה שהיא קיבלה מארקו!! אכן סוג של חוצפה..

בקיצור יש עוד זמן עד שהכסף יגיע..

שאלה ברשותך: ה-5 אגורות שקיבלת הם כבר מתוך מקורות ההסדר? כמו כן האם הם 5 אגורות המיוחסות ל- 70 מיליון ע"נ (ז"א כ"א מה-70 מיליון ע"נ שמחזיק 1 ש''ח ע"נ קיבל 5 אגורות?)

הי mimi,

תודה - ואני לתומי חשבתי שאוכל לוותר על הדוחות.

טוב, אז עברתי עליהם.

עדיין ישנו עניין שאינו ברור לי - נאמר כי נגבה 58M ש"ח. במבט על המזומנים המיועדים המשוייכים להסדר במאזן החברה, יש בערך 8M ש"ח. לא הצלחתי להבין - היכן שאר המזומנים? אצל הנאמן?

עכשיו הדברים עושים יותר הגיון ועדיין לא לגמרי.

ראשית ה-5 אגורות התקבלו כמניות (שנמכרו) ולכן לא משוייכים לאגח (שמעולם לא חולק - אני עדיין מחזיק אגח ב).

כעת, היו כ-100M ע.נ. אגח + נושים אחרים. ה-100M אגח מקבלים כ-85% מהתמורה. בהנחה שאכן הנאמן מחזיק 51M ש"ח אזי:

1. התקבלו כ-5 אג לע.נ. (למעשה שער המנייה נד בין 25 אג ל-50 אג - אני מכרתי ב-39).
    2. נניח שהנאמן מחזיק 51M ש"ח.
    3. קיימת גבייה עודפת של 8M ש"ח אצל החברה.
    הפרויקטים כולם אמורים להסתיים ולכן סכום של כ-44M נראה כי מייצג לערך את ההוצאות.
    4. צפוייה גבייה של כ-35M במקסימום. אנו נניח 25M.
    5. צפוי רווח של כ-15M על המבנים בקנדה (המכירה נסגרה).
    6. הנאמן בטח יתכבד ב-3M ש"ח.

כלומר, כנראה שהנושים יראו עוד 50M ש"ח ומתוכם 43M ש"ח משויכים לבעלי האגח. תוסיפי לכך את ה-5 אג ויתקבל כ- 48 אג לאגח (X שנים לאחר ההסדר).

ע"פ הנתונים הללו - קנייה ב-47 אג לאגח נראית די מחורבנת ...

בברכה,

היי פיראט

נראה לי שהתשובה - לפחות לפי החברה טמונה בעמוד 20 בדוח דירקטוריון שם יש את הסכון שהחברה צופה שיחולק בסדר הנושים - סכום של כ-47 מיליון ש''ח. יש שם פיצול של המאזן למקורות ההסדר ולמקורות חדשים.

אני לא כל כך יודעת עד כמה ההערכות שלהם אמינות ואיך מתחלקת העוגה מתוך הסכום הנ"ל בשביל זה צריך לצלול להדר הנושים עצמו אבל מהכרותנו את א. קוטלר אני בטוחה שיש עוד הפתעות שנגלה בעת החלוקה.

בכל אופן מאחלת לך פארי++

בברכה

הי mimi,

כן, ראיתי את העמוד הזה. את גם עלית על הבעייה המרכזית שלו (לפחות לפי הבנתי):
    המספרים הכתובים שם הם בהתאם להערכת שווי חיצונית הכוללת היוון סכומים ולכן אינה דנה בסכומים לגבייה אלא כוללת גם שיערוך זמן גבייה והסתברות גבייה.

בכל מקרה, אני עדיין לא הבנתי את הנקודה החשובה ביותר בעיני:
    1. שנינו מסכימים שנגבו 58M לטובת הסכם הנשייה.
    2. החברה מציינת במאזן כי מתוך המזומן שקיים בחברה 8M ש"ח משוייכים להסדר.
    3. האם מכך ניתן להניח ש-50M ש"ח נמצאים אצל הנאמן? (או שקיימת תקינה חשבונאית אשר מאפשרת לחברה לא לדווח על המזומן הזה, למרות שהוא ברשותה? - לדוגמא, אם ניגבה לפני ההסדר)

אשמח לתשובה על סעיף 3 (אם יש לך תשובה כמובן) - הדברים עדיין אינם מסתדרים לי.

בברכה,

היי

התעמקתי בדוחות שוב והמסקנה שלי היא שבחברה לטובת מחזיקי האג"ח יש 8 מיליון ש''ח כל הייתר שולם לספקים/קבלני המשנה של הפרוייקטים. אני דיי בטוחה בכך ואני אפרט למה:

אם תסתכל בנספח א' המדובר בחלק של מקורות ההסדר אתה תראה שנכסים פחות התחייבויות למעט ההתחייבות למחזיקי האג"ח נותן בדיוק 48 מיליון ש''ח. זה הערך העתידי למחזיקי האג"ח ורובו מורכב מחוב לקוחות שצפוי להיפרע (אני מקווה..) כנראה שיש תשלומים גדולים וערבויות ביצוע שמתקבלים חזרה בסיום הפרויקטים.

איך אני בטוחה שהכום שנגבה הוא ברוטו (ללא תשלום לספקי משנה) ויש לנכות ממנו תשלומים לספקים?! התשובה טמונה בנספח ג' בעמוד 23 אם תסתכל ברבעון 1 2012 יש תקבולים נטו מפרויקטים בביצוע של 1,587 אלפי ש''ח. אם תסתכל בטבלה שבעמוד 6 - טבלת הלקוחות תראה שהגביה ממקורות ההסדר ברבעון 1 2012 (שהכללנו אותה ב-56 מיליון) הייתה בהערכה גסה לפחות 6.9 מיליון ש''ח ויש 2 פרויקטים שאני לא יודעת איך לפצל אבל חלקם בטוח נכללים במקורות ההסדר מה שמביא אותי למסקנה שה- 56 מיליון ש''ח זה ברוטו..

חוץ מזה אין סיכוי שיש מזומן שלא מופיע במאזן...

הי,

אוקי, ... הבנתי.
    אם כך כבר ענית לי, רק שעד עתה לא הבנתי שזו תשובה (חשבתי שאת מתייחסת לפרויקטים פעילים).
    אם כך, כעת לא ברור לי איך הגיעו ל-47M, אך בואי נעזוב את זה כאן ..., אולי עדיף פשוט לא לדעת ...

תודה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות