x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: סוגי תעודות

סוגי תעודות

שלום רועי.
    עוד שאלה של מתחיל,
    האם קיימת עדיפות על סוג מסוים לתעודות סל למי שמחפש להגן על התיק המניות שלו.
    לדוגמא, כרגע יש לי תיק שרובו מניות וקצת אופציות,
    אני מחפש לגדר את התיק ורוצה לדעת מה הוא סוג התעודות ה"יציבות יותר" באופן כללי.
    האם תעודה על אג"ח היא תעודה רגועה יותר מתעודה על מניות או סחורות?
    או שעדיף לשלב?

שלום אדון גרין,

קשה להגיד על תעודת סל אם היא רגועה יותר או פחות.
    מה שלמעשה אתה שואל לדעת, זה אם אג"ח הוא "רגוע" יותר מאשר מניות, ובחלק מהמקרים התשובה היא שאג"ח נחשב למוצר סולידי יותר, תלוי בסוג האג"ח (ממשלתי או של חברות), תלוי בתקופה ובנושאים רבים שונים...
    זו כבר שאלה שצריך לשאול בפורום אחר, כיוון שאין בינינו הסכם ייעוץ ולכן אני לא יכול לייעץ לך בנושא זה (בניית תיק השקעות).

כמו כן, לא ברור מהשאלה שלך אם אתה רוצה שהתיק יהיה סולידי או לחילופין אתה רוצה לגדר.
    לגדר הכוונה היא לנטרל את עליית או ירידת ערך התיק. ליצור מצב שבמקום למכור את כל התיק, אני משאיר בו את הנכסים אבל יוצר מצב שבו מחירי הנכסים בתיק נשארים במצב מאוזן גם אם בשוק יש ירידת מחירים וגם אם יש עליית מחירים. להבנתי זה לא מה שאתה מחפש.

וכמובן חשוב הדיסקליימר

הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות