x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

Hybrid View

כרגע ההנחה שהריבית לד' תשולם בסוף מרץ, והתשלום תלוי במימוש האופציה של אלשטיין
    עכשיו השאלה מה הסיכוי שהאופציה תמומש, להערכתי, סיכוי די גבוה
    אלשטיין כבר שם 100M שח, הגיע לארץ ונוחי עשה לו סיבוב בכל האחזקות, אחרי שיצאה ההודעה על החקירה חשבתי שאולי אלשטיין יברח, אבל אחרי הנסיעה לארגנטינה אולי נוחי אמר לו אם תממש את האופציה ותהיה שותף שלי, אז במקרה שיקרה לי משהו אתה תהיה הבעלים והקובע על אחזקות, אז תמורת עוד 300M אלשטיין יקבל שליטה על אחזקות
    אז ההערכה שלי שאלשטיין יממש את האופציה,למרות שנוחי חזר מארגנטינה בלי הכסף, הסיבה היחידה לדחייה שאלשטיין עדיין מחכה לאישור של המפקח על הביטוח, וברגע שזה יקרה אני כמעט משוכנע שהכסף יגיע ו180M יוזרמו לאחזקות
    ובהנחת תשלום של 7.5 אגורות ברוטו בסוף מרץ, אני מניח שהאג''ח ד' יגיע לרמות של 35-40 אגורות.
    ואגב, רק על קרדיט סוויס ברבעון הקרוב, הקבוצה הולכת לרשום רווחים של חצי מיליארד שקל, והפצעים המדממים של ווגאס ומעריב כבר הועפו.
    כמובן שכל התרחיש הזה מקורו באופטימיות של בעל הפוזיציה, והוא הרבה יותר מסוכן מאג''ח ז של פיתוח, אבל אם התרחיש יקרום עור וגידים התשואה תהיה הרבה יותר גבוהה מפיתוח, ולשם אני חותר.

ההודעה של חברות הדרוג לא משפיעה על שום דבר, מצב הקבוצה היה ידוע לאלשטיין עוד לפני ההשקעה הקודמת, ומאז רק חל שיפור במצב הקבוצה.
    מלבד אידיבי אחזקות כל החברות למטה מסוגלות לפרוע את חובותיהן.
    אם לא שמתם לב אז קרדיט סוויס רצה ברבעון האחרון ואם ארה"ב לא תיפול מהצוק הפיסקלי אז הריצה תמשך.
    כלל ביטוח רצה מעל 50 אחוז בשלושה חודשים האחרונים.
    מצב שאר החברות ללא שינוי ניכר, ואפילו פתאום בא לו בניין HSBC.
    החברה היחידה שבבעיה בטווח הנראה לעין היא אידיבי אחזקות, אך האם יש סיכוי שנוחי יוותר על כל הפרמידה שלו? מה גם שהחוב פרוס לשנים ארוכות.

לסיום תזכורת קצרה, סאני לא משלמת ריבית וקרן לבעלי האג"ח, אני לא זוכר מה הדירוג שם אך גם החברה הזאת חדלת פרעון ואילן בן דב מושך את בעלי האג"ח כבר תקופה ארוכה, כך שגם נוחי יכול למשוך את בעלי האג"ח עוד תקופה ארוכה ולחפש השקעות כאלה ואחרות ולחכות להתאוששות השוק.

לדעתי, במחיר הנוכחי האג"ח הוא הזדמנות לטווח ארוך.

הסנטימנט השלילי (בצדק) באחזקות ובאג"חים שלה פשוט מפרקים גם את האג"חים של אידיבי פיתוח שירדו 5-10% השבוע (לא בצדק לטעמי).

לפי דעתי האג"ח הארוך של פיתוח (סדרה ט) שנסחר כעת ב-46% מהפארי, יחד עם הסידרה השקלית הקצרה יותר (סדרה י) ונסחרת ב-50% מהפארי מעניינות מאוד.

קשה לי לראות מצב שבו נכסי פיתוח יכסו מספרים שאפילו קרובים למספרים האלו.

לשיקולכם

,אתמול בפעם הראשונה הציגה חברת אי.די.בי אחזקות, שבשליטת נוחי דנקנר לנציגות מחזיקי איגרות החוב את הסדר החוב אותו היא מציעה להם. נציגות מחזיקי אגרות החוב וביניהם נציגים של אקסלנס גילעד והראל, נאמני מחזיקי איגרות החוב השונים עו"ד נדב וייסמן ונעם שרון, נותרו המומים לראות כי נציגי החברה ובעל השליטה נוחי דנקנר, מציעים לדחות את החוב בעד 15 שנה לשנת 2028 בתמורה לקבלת 180 מיליון שקל בלבד.

למי שלא מבין מה קורה - ה - 180 מש"ח הם בכלל של אדלשטיין, לא של דנקנר.

דנקנר חושב שאם אין תספורת אפשר להסתפק בתרומת בעלים מינימלית.....

אני מניח שימצא מי שיסביר לו שיש פוטנציאל תביעות נגד דירקטורים לאין שיעור יותר גבוה מ - 180 מש"ח.

להזכירכם, תביעת נציגות האגח היא 400 מש"ח הזרמה + מניות עבור מחיקת חלק מהחוב.

דנקנר ממשיך "בשיטת ניסיתי" - אין סיכוי שהחברה תשרת את חובותיה ללא תספורת על בסיס הזרמה של 180 מש"ח - יש ריבית לשלם על החוב ואין מקורות המניבים תזרים פרממננטי .

על מנת לשרת את החוב תאלץ החברה למכור נכסים בלחץ - שכרגע גם כך הם אינם מכסים את חובותיה - וזה לא טוב לאף אחד - אבל אם הולכים על מחיקת חלק מהחוב תמורת מניות - כיצד דנקנר ישרת חובות בגנדן.....

יש פתרון מאוד חלקי לנושא - כפי שבוצע בהסדר אפריקה ישראל - לחלק מניות של חברות בנות לנושים של חברת האם - אבל טרם ראיתי "בלון ניסוי" שמרמז חשיבה לכיוון

כך או כך, הסדר באחזקות זה נסיון לרבע את המעגל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות